Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El top 10 d'universitats per estudiar ADE a Espanya

Notícia

La Universitat Ramon Llull i la Universitat de Navarra es posicionen entre les 50 millors universitats del món en Administració i Direcció d'Empreses, segons el QS World University Ranking by Subject 2023

  • Temps de lectura 5 mins

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb

T'agradaria fer carrera en el món de la gestió empresarial, però no saps on? Si el que et crida l'atenció són les empreses i els seus entrellats, el QS World University Ranking by Subject 2023, elaborat per la consultora britànica d'educació superior Quacquarelly Symonds (QS), et mostra quines són les universitats més destacades per cursar un Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE).

Tres universitats espanyoles es troben dins de les 50 millors del món per cursar aquests estudis, d'entre les 1.594 universitats que s'han tingut en compte per elaborar el rànquing, que classifica les millors institucions universitàries en 54 disciplines agrupades en 5 branques de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina,  Ciències Socials i Administració, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia. 

En el seu anàlisi sobre les millors universitats en Ciències Socials i Administració, el rànquing, les valora per 16 subàrees: Administració i Direcció d'Empreses, Administració i Política Social, Antropologia, Biblioteconomia i Documentació, Ciències Polítiques, Comunicació i Mitjans, Dret, Economia i Econometria, Educació i Formació, Estadística i Investigació d'Operacions, Estudis sobre Desenvolupament, Finances i Comptabilitat, Hostaleria i  Turisme, Màrqueting, Sociologia i Temes Esportius. 

El QS Wolrd University Ranking 2023, es fixa en quatre indicadors per ponderar les universitats: la percepció que tenen entre els acadèmics d'altres institucions, la seva reputació davant els reclutadors, les cites d'articles de recerca; l'anomenat H Index, que mesura la productivitat i impacte de la seva recerca en la societat, i l'IRN Index , que valora la seva capacitat d' internacionalització de la seva xarxa d' investigadors.
 

Quines són les millors universitats per estudiar ADE a Espanya?


La Universitat Ramon Llull (URL) és la millor universitat espanyola per cursar el Grau en Administració i Direcció d'Empreses. A més, ocupa el lloc 17 en el rànquing mundial amb una puntuació global de 83,7 sobre 100, segons la classificació.

L'esmentada universitat, situada a Barcelona, destaca especialment per les seves cites en articles (81,9 punts sobre 100); reputació acadèmica (74,3 punts sobre 100), i prestigi entre les empreses (73,4 punts sobre 100). Pel que fa a l'impacte de la seva recerca en la societat (H-Index) ha obtingut 69,4 punts, i en la internacionalització dels seus investigadors (IRN Index) 37,3. 

No obstant això, la Universitat de Navarra (UNAV) li trepitja els talons a la URL ocupant el lloc 23 del rànquing mundial i amb 81 punts en l'escala global. Tot i que ha obtingut menys puntuació general respecte a la URL, cal destacar que presenta millors qualificacions en paràmetres com la reputació acadèmica (82,4 sobre 100), l'H-Index, que valora l'impacte de la seva investigació (84,7 sobre 100); i pel seu renom entre els reclutadors (79,5 sobre 100). 

La medalla de bronze del rànquing de les millors universitats per estudiar ADE a Espanya és per a IE University, que ocupa la posició 26 del rànquing a nivell mundial.  Aquesta universitat presenta una puntuació global de 80,4 punts i destaca especialment en per la seva reputació acadèmica, amb 82,7 punts sobre 100, i prestigi entre els reclutadors, amb 80,5 de qualificació, quedant fins i tot per sobre de les seves dues antecessores. 

A continuació, et presentem el top 10 de les universitats espanyoles que es troben en el rànquing per estudiar ADE.

Posició a Espanya Posició a nivel mundial Universitat
1 17 Universitat Ramon Llull
2 23 Universidad de Navarra
3 26 IE University
4 146 Universidad Carlos III de Madrid
5 201-250 Universitat Pompeu Fabra
6 251-300 Universidad Complutense de Madrid
7 251-300 ESIC
8 251-300 Universidad Autónoma de Madrid
9 251-300 Universitat Autònoma de Barcelona
10 251-300 Universitat de Barcelona
Elaboració propia en base al QS World University Rankings by Subject 2023.

Harvard University continua sent la número 1 del món per estudiar ADE

Harvard University repeteix com la millor universitat per estudiar ADE a nivell mundial amb una nota global de 96,5 punts sobre 100.

La segona millor universitat del món per estudiar Administració i Direcció d'Empreses és INSEAD, ubicada a França, i la tercera la London Business School, al Regne Unit.

Cal esmentar que 4 de les 10 millors universitats del món per realitzar estudis en Administració i Direcció d'Empreses són estatunidenques: Harvard University (en la primera posició) Standford University (en quart lloc), Massachusetts Institute of Technology (MIT) (en cinquè lloc) i University of Pennsylvania  (en sisè lloc).

En la següent taula pots veure quines són les 10 millors universitats del món per estudiar ADE:
 
Posició a Espanya Posició a nivell mundial Universitat
1 Harvard University Estados Unidos
2 INSEAD Francia
3 London Business School Reino Unido
4 Massachusetts Institute of Technology (MIT) Estados Unidos
5 Stanford University Estados Unidos
6 University of Pennsylvania Estados Unidos
7 Bocconi University Italia
8 University of Cambridge Reino Unido
9 University of Oxford Reino Unido
10 HEC Paris School of Management Francia
Elaboració propia en base al QS World University Rankings by Subject 2023.

Conèixer com valoren les classificacions internacionals a les universitats espanyoles és un dels aspectes que pots tenir en compte per decidir on estudiar. A Educaweb et donem a conèixer altres rànquings que et poden ser d'utilitat.

Tanmateix, no oblidis que hi ha altres factors que també són importants per analitzar abans de prendre la decisió sobre on anar a estudiar: la qualitat del professorat, les instal·lacions, el nombre d'alumnes per classe, el pla d'estudis de les carreres que t'interessen, etc.

Explora els continguts d'orientació sobre estudis universitaris, per consultar informació rellevant sobre el tema i els factors que hauries de tenir en compte a l'hora de triar la universitat on estudiaràs.

Fitxa tècnica

El QS World University Rankings by Subject 2023 classifica les universitats en 54 disciplines, agrupades en 5 branques de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Socials i Administració, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia.

El rànquing analitza les institucions universitàries en base a 5 indicadors: la percepció que tenen entre els acadèmics d'altres universitats; la seva reputació entre les empreses; les cites d'articles de recerca; l'anomenat H Index, que valora la productivitat i impacte dels investigadors, i l'IRN  Index , que reflecteix la capacitat de la institució universitària per diversificar la seva xarxa de recerca i associar-se amb altres universitats.

El QS World University Rankings by Subject es dona a conèixer cada any per tal d'ajudar els futurs estudiants a identificar les universitats líders en un tema en particular. Enguany s'han classificat 1.594 universitats en el rànquing, de les quals 103 són noves.
 

Deixa el teu comentari