Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les 10 millors universitats per estudiar turisme i hoteleria

Notícia

La Escuela Universitaria de Hotelería y Turismo de Sant Pol de Mar, a Catalunya, es posiciona dins del top 20 mundial del QS World University Rankings by Subject 2023 un any més

  • 24/07/2023
  • Temps de lectura 5 mins

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Vols desenvolupar la teva carrera professional en l'àmbit del turisme i l'hoteleria, però no tens clar quina universitat triar? Si vols saber quines universitats espanyoles i europees són les millors per cursar aquests estudis, el QS World University Rankings by Subject 2023, realitzat per la consultora britànica d'educació superior Quacquarelly Symonds (QS), et mostra les més destacades en aquest sector.

Fins a 5 universitats espanyoles es troben entre les 100 millors del món per cursar turisme i hoteleria, d'entre les 162 que s'han classificat en el rànquing de les més destacades en aquestes disciplines.

El QS World University Rankings by Subject 2023 ha analitzat un total de 1.594 institucions, per classificar els millors centres universitaris en 54 disciplines agrupades en 5 branques de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Socials i Administració, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia. 

Per determinar les millors universitats que ofereixen estudis de turisme i hoteleria, dins de l'àrea de Ciències Socials i Administració, QS s'ha basat en els següents indicadors: reputació acadèmica, reputació entre les empreses, les cites en articles de recerca i l'H Index, que mesura la productivitat i impacte de la seva recerca per a la societat.
A continuació, t'expliquem quines institucions són les més valorades d'Espanya i d'Europa tenint en compte aquests indicadors de l'esmentat rànquing.
 

Una universitat espanyola entre las 20 millors del món

La Escuela Universitaria de Hotelería y Turismo de Sant Pol de Mar (EUHT Sant Pol) repeteix com la millor universitat espanyola per cursar el Grau en Gestió Hotelera i Turística. A més a més, ocupa el 14è lloc en la classificació mundial (va ser la número 12 el 2022) amb una puntuació global de 68.1 sobre 100. 

L'esmentada institució situada a Sant Pol de Mar (Barcelona) destaca especialment per la reputació entre les empreses (83,6 punts) i la reputació acadèmica (58.5 punts), posicionant-se també dins del top 10 europeu. 

Aquesta universitat, amb més de mig segle de trajectòria, es troba situada a la costa barcelonina i compta amb un "model d'Hotel-Escola universitari pioner a Europa amb una metodologia d'aprenentatge teoricopràctica en la qual els estudiants experimenten amb clients reals des del primer dia, fet que els dota d'un perfil professional adaptat a les necessitats del sector", assenyala la institució a través del seu web. 

Altres centres universitaris d'arreu d'España, que també s'han posicionat entre els 100 millors per estudiar turisme i hoteleria són: la Universidad de Las Palmas de Gran Canaria, la Universitat Ramón Llull, la Universitat de Barcelona i la Universidad de Alicante.


A continuació, et presentem totes les universitats espanyoles posicionades entre les 150 millors de tot el món per cursar estudis relacionats amb turisme i hoteleria.

Posició a Espanya Posició a nivell mundial Universitat
1 14 Escuela Universitaria de Hotelería y Turismo de Sant Pol de Mar
2 51-100 Universidad de Las Palmas de Gran Canaria
3 51-100 Universitat Ramón Llull
4 51-100 Universitat de Barcelona
5 51-100 Universidad de Alicante
6 101-150 Universidad Autónoma de Madrid
7 101-150 Universidad Rey Juan Carlos
8 101-150 Universidad de Sevilla
9 101-150 Universitat Autònoma de Barcelona
 
Elaboració pròpia en base al QS World University Rankings by Subject 2023.

Quines són les millors universitats d'Europa per estudiar Turisme?

L'EUHT Sant Pol es manté per segon any consecutiu entre les 20 millors del món, malgrat haver retrocedit dues posicions en la classificació respecte a l'any anterior. No obstant això, aconsegueix mantenir-se entre les 10 millors universitats per cursar aquests estudis a Europa.

Qui sí que persisteix com a líder un any més és el centre EHL Hospitality Business (Suïssa) amb una nota de 99,1 sobre 100, destacant en reputació acadèmica (100 punts) i reputació entre les empreses (100 punts). 
 
La segona millor universitat del món per estudiar hoteleria i turisme és SHMS-Swiss Hotel Management School (89,9 punts), i la tercera és Les Roches Hospitality Management Education (88,4 punts), ambdues ubicades a Suïssa. 
 
Cal esmentar que Suïssa és el país líder indiscutible per formar-te en aquest àmbit, ja que d'entre el top 10 mundial d'universitats per realitzar aquests estudis, 7 es troben en aquest país. 
 
En la següent taula pots observar quines són les 10 millors universitats per cursar estudis relacionats amb hoteleria i turisme a Europa, i la seva posició a nivell mundial.

 
Posició a Europa Posició a nivell mundial Universitat
1 1 EHL Hospitality Business (Suiza)Estados Unidos
2 3 SHMS-Swiss Hotel Management School (Suiza)
3 4 Les Roches Hospitality Management Education (Suiza)
4 5 Glion Institute of Higher Education (Suiza)
5 6 Cesar Ritz Colleges Switzerland (Suiza)
6 7 Hotel Institut Montreux (Suiza)
7 8 Culinary Arts Academy Switzerland (Suiza)
8 9 Hotelschool The Hague (Países Bajos)
9 11 Vatel, Hotel & Tourism Business School (Francia)
10 14 Escuela Universitaria de Hotelería y Turismo de Sant Pol de Mar (España)
Elaboració pròpia en base al QS World University Rankings by Subject 2023.

Informar-se de com valoren els rànquings internacionals les universitats és un dels indicadors que pots tenir en compte a l'hora de decidir en quin centre estudiar
 
No obstant això, recorda que hi ha altres factors importants a tenir en compte abans de prendre una decisió sobre on estudiar, com la qualitat del professorat, les instal·lacions, el nombre d'alumnes per classe i el pla d'estudis, entre altres factors. 
 
Explora els recursos i continguts d'orientació que Educaweb posa a la teva disposició sobre el tema i esbrina els factors que hauries de tenir en compte a l'hora de triar la universitat en la que desitges formar-te.

Fitxa tècnica

El QS World University Rankings by Subject 2023 analitza més de 1.500 universitats de tot el món per determinar les més destacades en 54 disciplines, agrupades en 5 branques de coneixement: Arts i Humanitats, Ciències de la Vida i Medicina, Ciències Socials i Administració, Ciències Naturals, i Enginyeria i Tecnologia. 

En el rànquing de les millors institucions per estudiar turisme i hoteleria, se n'han classificat un total de 162. 

La classificació analitza les institucions universitàries on ofereixen estudis d'hoteleria i turisme en base a 4 indicadors: reputació acadèmica, reputació entre les empreses, les cites en articles de recerca i l'H Index, que mesura la productivitat i impacte de la seva recerca per a la societat.

Noelia Carmona Núñez Redactora
Sóc periodista, redactora i editora de continguts a Educaweb, on també gestiono les xarxes socials corporatives.

Vaig estudiar el Grau en Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Menció en Periodisme Especialitzat en Cultura i Societat. Treballo a Educaweb amb la il·lusió d'informar les persones perquè prenguin decisions sobre el seu futur acadèmic i professional a través de les nostres publicacions sobre formació, educació i treball.
Deixa el teu comentari