Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Augmenta en més d'un 80% el nombre de projectes presentats als Premis Educaweb 2023

Novetat Educaweb

  • 25/07/2023

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
La convocatòria per presentar-se a la 16a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional ha finalitzat amb una nova fita: per primera vegada s'han presentat projectes de 15 comunitats autònomes.
 
A més, el nombre d'iniciatives ha augmentat en un 82% respecte a l'any anterior, amb 60 candidatures presentades enguany, la qual cosa suposa el segon major nombre de participants en la història dels guardons.
 
"Estem molt satisfets amb la resposta assolida, ja que l'orientació acadèmica i professional és una acció de primera necessitat amb evidències claríssimes en el context que vivim i que encara avui no rep el reconeixement que es mereix; precisament, el sentit d'aquesta convocatòria és visibilitzar pràctiques orientadores de referència", explica Montserrat Oliveras, directora editorial i cofundadora d'Educaweb.
 
L'objectiu d'aquests guardons és reconèixer i promoure les iniciatives d'orientació que duen a terme els orientadors, els centres educatius i de formació, així com les institucions i les empreses, per posar en valor l'orientació, com a bé públic i d'accés universal.
 
I és que l'orientació acadèmica i professional és clau per millorar l'ocupabilitat de les persones i el futur professional dels i les joves, tal com ho ha demostrat l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i tal com ho indiquen organismes internacionals de referència.
 

Les 4 categories dels Premis Educaweb

 
Els 60 projectes presentats competeixen en alguna de les següents categories dels Premis Educaweb:
 
  • Premi Institucions: que reconeix els projectes d'orientació d'institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2023.
     
  • Premi Centres de Formació Professional: Aquest guardó reconeix els projectes d'orientació acadèmica i professional que duen a terme els centres d'FP des de la proximitat i connexió amb el món laboral.
 
Amb aquest reconeixement, Educaweb posa el focus en la Formació Professional, "en un moment en què, finalment, ha cobrat major impuls: compta amb una nova llei que a més atorga major importància a l'orientació, més alumnat que opta a aquesta formació amb alta ocupabilitat, i les empreses que li concedeixen un prestigi major", explica Oliveras Bagués.
 
  • Premi Dualitza-Educaweb per a Professionals: que premia aquells projectes presentats individualment per professionals del sector i que hagin estat creats i implementats abans del juny del 2023. El guardó és patrocinat per CaixaBank Dualiza des del 2021.
 
  • Premi Bertelsmann-Educaweb d'Orientació per a Empreses: s'atorga amb el patrocini de la Fundació Bertelsmann des del 2018 per reconèixer els projectes d'orientació dissenyats i creats des de les empreses i implementats abans del juny del 2023.
 
 
Un cop finalitzat el termini per presentar-se, Educaweb comprova que els treballs rebuts compleixen els requisits per entrar en concurs. Posteriorment, es lliuren els projectes als membres del jurat de cada premi encarregat de la seva valoració.
 
Un cop establertes les puntuacions, realitzades les deliberacions i les votacions pertinents per determinar els premiats, Educaweb informa als guanyadors quan i com es lliuraran els guardons.
 
L 'acte de lliurament se celebrarà el 23 de novembre de 2023.
 
Els Premis Educaweb són possibles gràcies a persones, institucions i organitzacions que aposten per l'orientació acadèmica i professional. Entre els patrocinadors i col·laboradors de la 16a edició figuren les següents entitats:Patrocinadores y colaboradores de los Premios Educaweb 2023
Deixa el teu comentari