Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les 9 professions més demandades del sector industrial

Notícia

Coneix les ocupacions que guanyen fins a 42.000 euros a l'any en aquest àmbit, segons Adecco

  • 06/03/2024
  • Temps de lectura 7 mins

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Noelia Carmona. Redacció d'Educaweb.
El sector industrial és essencial per a l'economia espanyola i un dels que més ocupació genera. Està integrat per unes 194.000 empreses, ocupa prop de 2.726.000 persones i aporta el 15,3% al PIB del país, segons la Guia salarial Adecco Industrial 2024, elaborada per aquesta consultora de recursos humans.

A més, l'àmbit industrial ofereix els salaris mitjans més alts d'entre els 3 grans sectors econòmics existents (primari, secundari o industrial, i terciari o sector serveis), amb un sou mitjà de 2.040 euros bruts al mes, que pot arribar fins als 42.000 anuals segons el perfil professional i l'experiència, detalla l'estudi.

Malgrat aquestes dades positives, les empreses tenen dificultats per trobar el talent que requereixen. A continuació, coneix les professions clau que el sector industrial necessita per avançar i ser competitiu el 2024, segons l'informe. Descobreix les seves funcions i quant guanyen!
 
ingeniera electrónica
Els engineys electrònics són els més ben pagats. Imatge: Freepik.

1. Enginyer electrònic

Els enginyers electrònics dissenyen, desenvolupen i mantenen sistemes electrònics des de dispositius individuals fins a sistemes complexos com circuits integrats, sistemes de control i equips de telecomunicacions, per crear solucions innovadores que millorin els processos industrials.

Aquest professional és el més ben pagat de tots els analitzats en aquest informe, ja que pot guanyar de 33.000 a 42.000 euros bruts anuals si compta amb més de 10 anys d'experiència.

2. Demand planner

El demand planner preveu la demanda futura de productes o serveis de l'empresa, en base a dades de vendes, tendències del mercat i pronòstics. El seu objectiu és garantir que l'empresa mantingui un equilibri òptim entre l'oferta i la demanda, per minimitzar els costos de sobreproducció o subproducció, i maximitzar la satisfacció del client i l'eficiència operativa.

Guanya entre 30.000 i 40.000 euros bruts anuals si compta amb més de 10 anys d'experiència.

3. Supervisor de línia

Gestiona i supervisa les operacions diàries d'una línia de producció. Aquesta posició resulta crucial per assegurar l'eficiència dels processos productius, i complir amb els estàndards de qualitat, terminis de lliurament, i normatives de seguretat. 
 
Actua com un enllaç entre la gerència i els treballadors de producció, exercint un paper vital en la resolució de problemes i la millora contínua dels processos. 

Els supervisors de línia amb més de 10 anys d'experiència cobren entre 30.000 i 40.000 euros bruts anuals.

4. Tècnic de manteniment

Els tècnics de manteniment s'asseguren que els equips i la maquinària utilitzada en la indústria funcioni correctament mitjançant inspeccions i revisions de manteniment, diagnòstics i reparacions preventives i correctives. 

El salari d'aquest perfil va dels 28.000 euros bruts anuals als 38.000, per a la qual cosa compten amb una dècada d'experiència en la professió.

5. Frigorista

Un frigorista és un tècnic que instal·la, manté i repara sistemes de refrigeració i climatització. Treballa amb sistemes d'aire acondicionat domèstics, sistemes complexos de refrigeració industrial, cambres frigorífiques, i sistemes de refrigeració comercial de supermercats, hotels i hospitals, entre d' altres. 

Cobra de 29.000 a 35.000 euros bruts anuals quan té més de 10 anys d' experiència.

ingeniera electrónica
Els soldadors són els més buscats per les empreses. Imatge: Freepik.

6. Muntador mecànic

El muntador mecànic acobla, instal·la, manté i repara components mecànics i estructures metàl·liques de maquinària segons especificacions tècniques. Aquests treballadors utilitzen eines i tecnologies per muntar des de màquines individuals fins a sistemes mecànics complexos en els sectors automotriu, aeroespacial o de maquinària pesada, entre d'altres. 

Aquells professionals amb més de 10 anys d' experiència en l'ofici perceben salaris entre els 28.000 i 38.000 euros bruts anuals.

7. Tècnic de motlles

El tècnic de motlles dissenya, manté, ajusta i repara els motlles utilitzats en els processos de fabricació per assegurar la qualitat i la precisió de les peces produïdes. Aquests motlles poden ser de diversos tipus i materials i s'empren en tècniques de fabricació com la injecció de plàstic, fosa a pressió, extrusió i bufat, entre d'altres. 

La banda salarial d'aquest perfil va dels 28.000 als 38.000 euros bruts anuals per als professionals més experimentats.  

8. Matricer

El matricer fabrica, ajusta i manté matrius i motlles que es fan servir en processos de producció per crear materials mitjançant tall, estampat o forjat, entre d'altres. També garanteixen la precisió i qualitat de les peces produïdes. 

El salari d'aquests professionals amb més d'una dècada d'experiència va dels 28.000 als 38.000 euros bruts anuals. 

9. Soldador

Els soldadors uneixen peces metàl·liques mitjançant l'aplicació de calor intensa, generalment utilitzant tècniques de soldadura com l'arc elèctric, gas o làser, per fabricar o reparar estructures mecàniques i metàl·liques.

La retribució d' aquests professionals amb més de 10 anys d'experiència és de 27.000 a 30.000 euros bruts anuals. A més, es tracta d'un dels perfils que més costa cobrir en la indústria, segons l'informe.

Tendències del sector industrial i necessitats de les empreses

A banda d'identificar els perfils professionals més demandats per les empreses, coneix quines són les 5 tendències i necessitats clau que marquen l'evolució del sector industrial:

  • La digitalització de la indústria: la incorporació de més tecnologies a les empreses comporta que es necessitin professionals amb competències tècniques i coneixements en tecnologies de la informació i l'automatització.
 
  • La formació dels empleats: les companyies invertiran més en la capacitació del seu personal perquè adquireixi habilitats tècniques que li permetin afrontar la ràpida evolució tecnològica.
 
  • La migració cap a sistemes automatitzats requereix de professionals amb experiència per dissenyar, programar i mantenir els robots industrials i els sistemes automatitzats.
 
  • La major responsabilitat mediambiental: en el seu compromís amb la cura del medi ambient, les empreses busquen especialistes en energies netes, optimització del consum energètic i mètodes que minimitzin l'impacte ambiental.
 
  • El màxim aprofitament dels recursos: per assegurar la seva eficiència, les empreses demanen professionals amb coneixements en logística, gestió d'inventaris i planificació de la cadena de subministrament.

Fitxa tècnica

La Guia salarial Adecco Industrial 2024, elaborada pel Grup Adecco, té per objectiu donar a conèixer dades sobre el sector i les seves tendències laborals.

L'estudi es basa en les ofertes d'ocupació de la consultora de recursos humans, les seves bases de dades, reunions amb clients, entrevistes amb candidats i amb 415 consultors especialitzats per sectors de tot el país.

La taula salarial es realitza en funció del sector i els anys d'experiència de la persona treballadora.

Deixa el teu comentari