Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Les 9 professions que més demanda el sector de l'automoció

Notícia

Un estudi revela quins són els professionals més buscats i més ben pagats en aquest àmbit


  • Valora

  • Deixa el teu comentari
La indústria de l'automòbil està en creixement: Espanya és actualment el segon productor de vehicles d'Europa, després d'Alemanya, i ha recuperat el vuitè lloc a nivell mundial, segons la Guía salarial Adecco Automoción 2024, elaborada per aquesta consultora de recursos humans.

El sector de l'automoció dóna feina actualment a més de 2.000.000 de persones, que treballen en la producció, venda, reparació i altres serveis relatius als vehicles: assegurances, financeres, lloguer d'automòbils, autoescoles, etc.

I seran necessaris més treballadors i treballadores en aquest àmbit, ja que s'estima que la seva demanda creixerà un 3% per al 2024, segons l'informe, que es basa en les respostes de 400 consultors especialitzats.

Vols enfocar la teva carrera professional al sector del motor? Descobreix les 9 professions més demandades en aquest àmbit i que compten amb majors salaris!
 
ingeniera de software
Els enginyers de software són uns dels més ben pagats al sector de l'automoció. Imatge: Freepik.

1. Enginyer de desenvolupament de software

Crea i desenvolupa software per a sistemes electrònics que realitzen unes determinades funcions en vehicles, incloent-hi el control, la navegació, l'entreteniment i la seguretat.

Aquest professional ha de tenir sòlides habilitats de programació i contribueix directament a la innovació i seguretat en el sector automotriu.

Els enginyers de desenvolupament de programari amb més de 10 anys d'experiència cobren fins a 45.000 euros bruts anuals.

2. Cap de vendes

El cap de vendes impulsa les activitats comercials i de venda de les empreses.

Per aconseguir-ho estableix objectius de venda, manté relacions amb els clients clau, negocia acords comercials i analitza el mercat per identificar les oportunitats comercials.

Guanya fins a 45.000 euros bruts anuals si compta amb més de 10 anys d'experiència.


3. Mecànic

Manté, diagnostica i repara sistemes com el motor, la transmissió, els frens i la suspensió dels vehicles. Segons l'especialitat pot ser:
 
El salari d'aquests professionals amb més d'una dècada d'experiència arriba als 42.000 euros bruts anuals.
 

4. Enginyer d'automatització

Dissenya, implementa i manté sistemes d'automatització i robòtica per optimitzar la producció de vehicles i assegurar l'eficiència i qualitat en els processos productius. Treballa en col·laboració amb equips d'enginyeria de producció i manteniment.

Els enginyers d'automatització amb més de 10 anys d'experiència guanyen 41.000 euros bruts anuals.
 

5. Conductor de llicència C

Transporta mercaderies d'un lloc a un altre utilitzant un camió o un altre vehicle.

Fa tasques de càrrega i descàrrega, assegurant-se que la mercaderia estigui ben subjecta i protegida durant el transport. El camioner també és responsable d'inspeccionar el vehicle i reportar incidències.

El salari d'aquest professional assoleix els 41.000 euros bruts anuals quan té una dècada d'experiència en la professió.
 
conductor camión
Els conductors de camió són professionals altament valorats en aquesta indústria. Imatge: Freepik.

6. Especialista mecanitzat

Fabrica components metàl·lics per a vehicles utilitzant maquinària avançada i aplicant tècniques com el fresat, tornejat i rectificat. Ha de seguir estrictament els plànols i especificacions tècniques per garantir la precisió i la qualitat de les peces fabricades.

El salari d'aquest perfil arriba als 41.000 euros bruts anuals per als professionals amb més de 10 anys d'experiència.
 

7. Assessor comercial

Orienta els clients en la selecció de vehicles i alternatives de finançament. Per a això, s'ha de mantenir informat de les últimes tendències en automòbils.

Els comercials amb més de 10 anys d' experiència perceben salaris de 41.000 euros bruts anuals.
 

8. Mecatrònic

Especialista que integra mecànica, electrònica i informàtica per mantenir i reparar sistemes automatitzats en vehicles. A més, col·labora en el disseny i implementació de noves tecnologies automotrius.

Cobra 40.000 euros bruts anuals quan té més de 10 anys d'experiència.
 

9. Operari recanvista

S'encarrega d'enregistrar, emmagatzemar, distribuir i gestionar l'inventari de recanvis i accessoris per a vehicles, a través del sistema informàtic de l'empresa.

Aquests professionals amb més de 10 anys d'experiència cobren 32.000 euros bruts anuals.
 

Cap a on es dirigeix el sector de l'automoció?

Identificar les tendències envers les quals s'enfoca el sector de l'automoció és clau per formar-se, trobar una nova ocupació o actualitzar els coneixements i habilitats en aquest àmbit. Aquestes són:
 
  • La transició cap a vehicles elèctrics: la indústria s'està movent cap a l'electrificació, sostenibilitat i descarbonització dels vehicles, generant més demanda de professionals amb habilitats tècniques i experiència en aquests àmbits.
 
  • La importància de la connectivitat i el carsharing: els vehicles ja no es conceben només com un mitjà de transport, sinó com una experiència de mobilitat perquè recullen, emeten i proporcionen dades sobre desplaçaments eficients.
A més, els nous usuaris utilitzen diferents automòbils segons les seves necessitats i els comparteixen.
  • L'eficiència en la gestió de la cadena de subministrament: és crucial dominar-la de manera eficaç, per la qual cosa professionals amb experiència en logística, gestió d'inventaris i planificació de la cadena de subministrament són cada vegada més valorats.
 
  • La formació i el desenvolupament d'habilitats clau: les empreses estan invertint en la capacitació dels seus treballadors perquè adquireixin les habilitats tècniques que els permetin adaptar-se a les regulacions europees i a l'evolució tecnològica.

Sabies que...?

  • La producció de vehicles va créixer més d'un 15% durant l'últim any, i es va situar en 2.5 milions d'automòbils produïts.
 
  • El sector factura actualment prop de 94.000 milions d'euros, el que representa el 10% del PIB del país.
 
  • Espanya compta amb 17 fàbriques d'automòbils, 15 centres tecnològics, 10 clústers d'automoció, i més de 1.000 plantes de producció de components d'automoció que pertanyen a 720 grups empresarials.
 

 

Fitxa tècnica

La Guía salarial Adecco Automoción 2024, elaborada pel Grup Adecco, té per objectiu donar a conèixer dades sobre la indústria de l'automoció i les seves tendències laborals.

L'estudi es basa en la consulta de bases de dades pròpies, així com en les ofertes d'ocupació, reunions amb clients, entrevistes amb candidats i amb 415 consultors especialitzats per sectors de tot el país.
 

Deixa el teu comentari