Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Com ser funcionari

Vull treballar en el cos de funcionaris però no sé com accedir-hi.

Ser funcionari significa ser treballador/a de l'estat o d'una comunitat autònoma. Existeixen professions molt variades dins d'aquest cos com per exemple mestres, policies, jutges o personal administratiu, entre d'altres.

Depenent del cos específic al que es vulgui accedir, els requisits d'accés seran uns o altres tot i que en la majoria dels casos s'han de superar unes oposicions.

La majoria d'aquests processos es caracteritzen per ser durs, això no significa únicament que el temari a estudiar sigui molt complicat o que les exigències siguin molt elevades, significa que en la majoria dels casos hi ha moltes persones que desitgen accedir i poques places. En aquests casos només entraran aquelles persones que compleixin tots els requisits, superin amb èxit els exàmens, tinguin mèrits que els ajudin a obtenir millor nota i que la seva nota final estigui entre les millors.

Les característiques de cada procés selectiu i els requisits per participar-hi es publiquen en el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat), el DOGC (Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya) o en el diari oficial de les diferents demarcacions, depenent de qui convoqui el procés. Aquí, a més de publicar-se les característiques, es publica també el calendari de participació i el temari a estudiar.

Per preparar-te les oposicions existeixen acadèmies que ho fan i et faciliten el temari. Una altra opció és preparar-t'ho pel teu compte.