Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Diferències entre els estudis d'ADE i els d'Economia

Quina carrera universitària trio, ADE o Economia?

Tant el Grau en Administració i Direcció d'Empreses (ADE) com el Grau en Economia són carreres universitàries que pertanyen a la branca de coneixement de les Ciències Socials i Jurídiques.

Les dues tenen 240 crèdits, que s'organitzen en 4 cursos acadèmics.

No obstant, existeixen diferencies entre les dues carreras. 

Algunes de les sortides professionals són les mateixes per als titulats d'un i altre grau, però, en general, ADE prepara futurs professionals de la gestió empresarial, i Economia forma a analistes, investigadors i assessors econòmics.

En ADE es cursen assignatures com a Direcció estratègica i Organització de recursos humans, mentre que en el Grau en Economia s'estudia el Sistema fiscal i Economia espanyola, entre altres continguts.

Ara bé, hi ha algunes matèries que s'estudien en ambdós graus, com, per exemple, Matemàtiques, Microeconomia, Macroeconomia o Estadística, tot i que l'enfocament i el nivell de profunditat varia en cada cas.  

Tant si estudies ADE com si decideixes estudiar Economia, en alguns centres tindràs la possibilitat de triar mencions o itineraris específics que podràs configurar seleccionant les optatives associades a cadascun d'ells.

I si vols ampliar la teva formació, quan acabis qualsevol de les dues carreres podràs accedir a estudis de màster per especialitzar-te en l'àmbit de la gestió empresarial o de l'economia que més t'interessi.

Analitza bé els plans d'estudi de cada universitat per decidir què estudiar, a més de valorar altres aspectes importants com la nota de tall, l'idioma de les classes o les mencions.

Tambè és convenient que estudiïs en profunditat les sortides professionals de cadascun dels graus.

Pots consultar l'oferta de carreres d’Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i d’Economia al nostre portal i filtrar per província o modalitat, segons el que més t'interessi.

També hi ha l'opció de cursar els dos graus en conjunt amb el Doble Grau en ADE i en Economia.