Especial Graus 2012


Especial Graus 2012
Especial Graus 2012

juny

2012

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Orientació per escollir un grau

La selectivitat s’apropa i molt aviat començaran les matriculacions a les universitats. Sovint, els dubtes sobre quina titulació escollir es mantenen fins al mateix dia de la prova d'accés a la universitat; així ho confirma un estudi elaborat pel Círculo de Formación, que mostra que només el 24% dels estudiants de segon de batxillerat afirma saber amb seguretat quina titulació triarà per al proper curs.

Ja saps quin grau vols estudiar? Coneixes tota l'oferta formativa que tens a l'abast? En aquest especial t'oferim consells perquè et puguis orientar.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Tens dubtes sobre quin grau escollir? Orienta't!


Recentment, un estudi elaborat pel Círculo de Formación mostrava que la gran majoria dels estudiants de segon de batxillerat (un 76%) que van acudir al Salón de Orientación Universitaria UNITOUR no sabien quina titulació universitària triar.

En concret, els enquestats (provinents de 22 ciutats espanyoles) es mostren indecisos perquè els interessen diverses carreres: un 37% dubtava entre tres títols; un 32% entre dos i un 7% no valorava cap opció per sobre de cap altra. Si s'analitzen les dades per ciutats, s'observa que els madrilenys són els estudiants que més dubten, perquè un 83% dels enquestats especula sobre dues o més opcions. Els segueixen els valencians (82%) i els de Valladolid (82%).

A què es deu aquesta indecisió? Pot ser per molts factors, però els més evidents són la manca d'orientació, el desconeixement de l'oferta de graus existents i la forma d'accedir-hi i la necessitat de tenir més d'una opció en ment per si no s'aconsegueix la nota de tall per accedir a la universitat desitjada.

Si el teu problema està relacionat amb la primera opció, et recomanem una sèrie de consells que et serviran per orientar-te:

1. En primer lloc, pensa quin àmbit de coneixement t'interessa. No ho tens clar? Dubtes entre diversos? Et recomanem que accedeixis al test "GR. Eina d'Autoaplicació per a l'Orientació Acadèmica i Professional", un aplicatiu online i gratuït que et facilitarà la identificació de les teves habilitats, competències i interessos; t'ajudarà en la reflexió i la planificació del teu futur. És fonamental conèixer-se bé per escollir amb precisió!

2. Si ja tens una mica més definit quin tema t'interessa, informa't sobre els estudis relacionats amb ell i sobre les sortides laborals. Com més informació recopilis de les titulacions, més bé podràs comparar totes les opcions. Per a això, et recomanem que visitis el diccionari d'estudis d'Educaweb, on trobaràs tota la informació necessària per comparar i escollir el grau adequat.

3. Ara toca escollir la universitat on vols cursar la carrera. Pots fer un llistat de les universitats i del tipus d'estudis que ofereixen (sovint pots trobar la mateixa titulació amb noms diferents). Hi ha molts criteris per valorar una universitat: el prestigi del centre, la ubicació geogràfica, l'oferta de programes d'intercanvi internacional, els centres en conveni de pràctiques i dels recursos tècnics i els equipaments, etc. Però, el més important a l'hora de triar la universitat és comprovar si pots obtenir una plaça en aquest centre amb la teva nota mitjana de la selectivitat i el batxillerat. Per facilitar-te la feina, Educaweb ha creat un cercador de carreres a partir de la nota de tall dins el cercador de cursos; d'aquesta manera, pots buscar la formació que t'interessa, el centre que la imparteix i la nota mitjana mínima que necessites per poder accedir a la titulació.

4. Per últim, ara que ja tens clar quin grau vols estudiar toca preparar-se per accedir-hi. T'animem que consultis el nostre especial sobre Selectivitat, en el qual trobaràs informació útil per presentar-te a la prova i poder-la superar amb èxit.

Selecció de cursos

Tota la informació sobre l'increment de les taxes universitàries

A l'abril, el Consell de Ministres va aprovar l'augment de la forquilla que han de pagar els alumnes per la seva plaça a la universitat, que variarà del 15% al 25% del cost total a les universitats públiques. El 2011, les famílies han pagat de mitjana un 15% de l'import de la titulació, mentre que l'Estat s'ha fet càrrec del 85% restant. Amb els canvis, els estudiants passaran de pagar entre 900 i 1.000 euros anuals a més de 1.600 a les universitats públiques.

A més a més, els estudiants que suspenguin una assignatura tindran un increment d'entre el 30% i el 40% en la matrícula de la segona convocatòria, entre un 65% i un 75% si es tracta de la tercera vegada que es presenten i entre un 90% i un 100% en la quarta matrícula.

Per saber exactament com t'afecten aquestes pujades, et recomanem que t'informis a la universitat on tens pensat cursar el teu grau. També pots consultar beques i ajuts en el nostre canal de Facebook: Més que beques.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2012