Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Estius a l'estranger

Estius a l'estranger

Una opció que existeix per passar un període de temps a l'estranger és realitzar un curs d'estiu en una escola estrangera.

Existeixen infinitat d'opcions per a la realització d'aquests cursos, des de l'assistència a seminaris sobre matèries especifiques a la realització d'un curs de formació o de perfeccionament d'idiomes.

cursos d'estiu a l'estranger

Aquesta opció pot ser molt interessant perquè puguis aprofundir en algun tema en concret en un centre internacional, o com a oportunitat per millorar un idioma.

A més, tens l'opció de compaginar aquests estudis amb una experiència laboral estival a l'estranger, i així, poder adquirir competències transversals a més d'ajudar-te a finançar la teva estada.

Algunes de les experiències més comunes per a realitzar durant l'estiu a l'estranger són:
  • Cursos d'idiomes: existeix una gran varietat de cursos d'aquest tipus. Alguns són més intensius i enfocats a que aconsegueixis alguna titulació oficial, altres et permeten compaginar el curs amb una feina, hi ha cursos que ofereixen activitats lúdiques, etc. Si decideixes anar a estudiar durant l'estiu un idioma i vols aprendre'l, informa't bé de la procedència de l'alumnat als llocs on t'interessa. Si hi ha un gran volum d'alumnat espanyol, et resultarà més difícil aprendre que si l'alumnat prové d'altres països.

  • Cursos d'estiu en universitats estrangeres: aquesta és una oportunitat de poder estudiar en una universitat prestigiosa o referent del sector que t'interessa. També és una oportunitat per aprendre sobre el sector que t'interessa en un altre idioma, o d'investigar sobre els teus interessos en diferents àmbits. Els cursos d'estiu a les universitats sempre són una gran oportunitat d'aprenentatge, i si són a l'estranger, tindràs l'oportunitat de practicar l'idioma mentre descobreixes la cultura del país.

Si et decantes per aquesta opció tindràs l'avantatge de no patir un salt gaire gran en la teva rutina habitual, només estaràs fora del teu entorn per un període molt curt de temps, però per altra banda, no podràs absorbir d'una manera plena la cultura del país visitat. Pot ser que aquesta sigui una forma òptima de prendre un contacte inicial amb un país i un mètode d'ensenyament per a posteriors ocasions optar per una estada més llarga.

Existeixen agències que poden organitzar-te aquesta estada a l'estranger, però també pots fer-ho pel teu compte, i així, començar a practicar amb els diferents tràmits i gestions burocràtiques que es requereixen per passar un període de temps a un altre país.

Coneix les raons per estudiar a l'estranger i informa't sobre els reptes que hauràs de superar abans i després.