Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Claus per reprendre els estudis

Reprendre els estudisVas abandonar els estudis? Vols tornar a estudiar?

Sigui quin sigui el motiu pel qual vas deixar els teus estudis, ara has decidit tornar a estudiar, has decidit començar aquesta nova aventura que segur que t'ajudarà a millorar en l'àmbit personal i professional.

A continuació et presentem 7 claus que t'ajudaran a reprendre els teus estudis amb èxit:
 

1. Motivació

El primer aspecte imprescindible és la teva motivació. Has de tenir ganes per començar de nou l'aventura d'estudiar. La motivació et resultarà clau per reprendre els estudis.

2. Fixa't un objectiu

Si decideixes tornar a estudiar, el primer pas serà decidir què vols estudiar i per què. És molt possible que la teva decisió estigui motivada per aconseguir una nova professió o millorar en la que tens. Per això, és necessari marcar-se un objectiu realista que s'ajusti a les teves possibilitats. Escollir bé els estudis que faràs és la clau per poder aconseguir el teu objectiu.

3. Informa't bé de totes les vies que et permetran aconseguir el teu objectiu

En molts casos, hi ha més d'un camí que et permetrà aconseguir el que vols. Investiga totes les oportunitats i itineraris i troba el camí que més s'adapti a les teves necessitats.

4. Posa't objectius que puguis aconseguir

Tenir una feina o tenir responsabilitats familiars, laborals i personals i comaginar-ho amb l'estudi requereix una bona organització. Per això, és millor que comencis a poc a poc i et fixis objectius realistes i a curt termini, que et permetin poder conciliar totes les teves facetes i interessos. Segur que ho aconseguiràs!

5. Coneix els teus límits

Analitza bé les teves possibilitats i el tipus d'estudis que pots fer. D'aquesta manera, podràs potenciar aquelles característiques personals que siguin el teu punt fort i treballar altres que requereixin més temps. Conèixer-se és un element clau per a escollir una formació.

6. Demana ajuda a professionals de l'orientació i a docents 

Prendre aquesta decisió és complex, però a la vegada està plena d'il·lusió. Així doncs, si necessites l'acompanyament de professors i orientadors, no dubtis en apropar-te als serveis d'orientació que pots trobar a diferents espais o centres de formació. Allà et podran acompanyar en aquesta decisió i t'ajudaran a dissenyar l'itinerari formatiu que més s'ajusti al teu perfil. A les escoles d'adults, els serveis d'orientació o els centres de formació trobaràs a persones que et poden ajudar a dissenyar el teu itinerari formatiu.

7. Esforça't

L'esforç i la dedicació seran dues de les claus del teu futur èxit com a estudiant.

A Educaweb pots trobar diferents eines que t'ajudaran a escollir els millors estudis per a tu, com el nostre test d'orientació, la nostra secció sobre com escollir uns estudis i una professió, la nostra secció amb informació sobre els diferents tipus d'estudis o el nostre cercador de cursos. Orienta't i troba el millor curs per a tu!