Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

7 consells per tornar a estudiar a l'edat adulta

Estudiar adultsArriba una edat en la que una persona pot pensar que estudiar és cosa de joves i que ja no es pot o és molt difícil reprendre o començar de nou uns estudis. Cal tenir en compte que l'orientació és al llarg i ample de la vida.

Estudiar es pot fer a qualsevol edat i sobre una gran varietat de temes, no hi ha límits per a l'estudi, i cada vegada, la formació contínua és més important pels diferents professionals. A més, hi ha molts motius pels quals una persona pot prendre aquesta decisió.

Tornar a estudiar a l'edat adulta es pot fer per moltes raons: per plaer, perquè es volen adquirir nous coneixements, per poder canviar de sector professional o millorar dins del sector, per aconseguir una feina millor...

A continuació pots trobar 7 consells que et serviran si has decidit tornar a estudiar:

Confia en les teves pròpies possibilitats

Confia en tu, perquè la pròpia confiança en què es pot fer el que cadascú es plantegi, juntament amb el suport dels altres serà de gran ajuda per aconseguir el repte de tornar a estudiar una formació. 

Elimina els prejudicis

A vegades, es poden donar prejudicis que condicionen i dificulten la tria de les nostres decisions, per exemple, pensar que a les classes solament hi ha gent jove, que no es podrà aconseguir l'objectiu per falta de temps, o per la dificultat dels estudis, etc. Només són prejudicis, així que és important que els neutralitzis, és a dir, que busquis solucions a aquestes barreres i pensis amb aspectes importants que et pot aportar l'estudi.

Fes-ho motivat i convençut

La motivació cap al que es vol aconseguir, juntament amb la convicció de fer-ho són dues de les claus que t'ajudaran a aconseguir el repte.

Planifica't, no forcis el ritme

Quan un decideix tornar a estudiar a l'edat adulta, és possible que no disposi del mateix temps per a l'estudi que quan era jove, hi ha obligacions laborals, familiars i personals. És molt important que t'organitzis bé el temps i que siguis conscient de la feina que pots assumir realment. Així doncs, fes-te un horari realista i personal que tingui en compte la teva situació vital.

No oblidis els hàbits d'estudi!

Sense practicar, un hàbit es perd. Això passa també amb els hàbits d'estudi. A l'inici hauràs d'anar més a poc a poc per anar adquirint de nou aquests hàbits i incorporar les noves formes d'aprendre, però veuràs com ho aconsegueixes!

El suport familiar i dels amics és important

Tornar a estudiar no és una decisió que t'afecti únicament a tu, també afectarà els que t'envolten en el teu dia a dia, i el seu suport és necessari per seguir amb èxit els estudis.

Escull bé la formació

Sigui quin sigui el motiu pel qual has decidit tornar a estudiar, has de definir bé què vols estudiar i la finalitat d'aquests estudis. Això t'ajudarà a poder escollir el curs més indicat i que respongui als teus objectius. Decidir què estudiar és una decisió que s'ha de prendre tenint en compte diferents aspectes per això, a la secció de com triar uns estudis i una professió podràs trobar totes les claus per triar bé un curs, i al cercador de cursos hi trobaràs una àmplia oferta formativa.