Orientació Acadèmica

7 consells per tornar a estudiar a l'edat adulta

 • Estudiar adultsArriba una edat en la que un pot pensar que estudiar és cosa de joves i que ja no es pot reprendre o començar de nou uns estudis. L'orientació és al llarg i ample de la vida.

  Estudiar es pot fer a qualsevol edat i sobre una gran varietat de temes, no hi ha límits per a l'estudi, i cada vegada, la formació contínua és més important pels diferents professionals. A més, hi ha molts motius pels quals una persona pot prendre aquesta decisió.

  Tornar a estudiar a l'edat adulta es pot fer per moltes raons: per plaer, perquè es volen adquirir nous coneixements, per poder canviar de sector professional o millorar dins del sector, per aconseguir una feina millor,...

  A continuació pots trobar 7 consells que et serviran si has decidit tornar a estudiar:

  Confia en les teves pròpies possibilitats

  Confia en tu, perquè la pròpia confiança en que es pot fer el que cadascú es plantegi, juntament amb el recolzament dels altres serà de gran ajuda per aconseguir el repte.

  Elimina els prejudicis

  A vegades es poden donar prejudicis com que a les classes només hi ha gent jove i un allà no hi encaixa, que no s'aconseguirà l'objectiu, entre d'altres. Només són prejudicis, així que és important que els eliminis i busquis quins són els aspectes importants que et pot aportar l'estudi.

  Fes-ho motivat i convençut

  La motivació cap al que es vol aconseguir, juntament amb la convicció de fer-ho són dues de les claus que t'ajudaran a aconseguir el repte.

  Planifica't, no forcis el ritme

  Quan un decideix tornar a estudiar a l'edat adulta, és possible que no disposi del mateix temps per a l'estudi que quan era jove, hi ha obligacions laborals, familiars i personals. És molt important que t'organitzis bé el temps i que siguis conscient de la feina que pots assumir realment. Així doncs, fes-te un horari realista i personal que tingui en compte la teva situació vital.

  No oblidis els hàbits d'estudi!

  Sense practicar, un hàbit es perd. Això passa també amb els hàbits d'estudi. A l'inici hauràs d'anar més a poc a poc per anar adquirint de nou aquests hàbits i incorporar les noves formes d'aprendre, però veuràs com ho aconsegueixes!

  El recolzament familiar i dels amics és important

  Tornar a estudiar no és una decisió que t'afecti únicament a tu, també afectarà als que t'envolten en el teu dia a dia, i el seu recolzament és necessari per seguir amb èxit els estudis.

  Escull bé la formació

  Sigui quin sigui el motiu pel qual has decidit tornar a estudiar, has de definir bé què vols estudiar i la finalitat d'aquests estudis. Això t'ajudarà a poder escollir el curs més indicat i que respongui als teus objectius. Decidir què estudiar és una decisió que s'ha de prendre tenint en compte diferents aspectes per això, a la secció de com triar uns estudis i una professió podràs trobar totes les claus per triar bé un curs, i al cercador de cursos hi trobaràs una àmplia oferta formativa.
Cursos relacionats