Diploma d'Expert en Estratègia de Dades

1031 Persones estan visitant aquest curs
Preu 1.490 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Expert en Estratègia de Dades
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
12 crèdits
Preu 1.490 €

Descripció

Les dades són un dels principals actius de les organitzacions. La seva explotació eficient no només consisteix a implementar projectes analítics independents, sinó també canviar el model operatiu de l'empresa. Aquest canvi requereix establir una estratègia de dades, que serveix de patró en un afluent de decisions sobre com fer les coses, i que cal que sigui temperada considerant el govern de dades, que proporciona estàndards i restriccions que cal tenir en compte.

Per què cal estudiar el Diploma d'Expert en Estratègia de Dades?
El Diploma d'Expert en Estratègia de Dades dota de les competències fonamentals per dissenyar i implementar l'estratègia de dades i el pla de govern de dades.
En aquest programa es tracten dos temes fonamentals per a les organitzacions actuals. D'una banda, data governance, que permet a una organització administrar de manera més eficient i eficaç la dada. De l'altra, l'estratègia de dades, que permet a una organització alinear les iniciatives de dades amb l'estratègia organitzacional, alhora que es crea un full de ruta amb accions específiques per incrementar la maduresa transversal en aquest àmbit.
De fet, aquestes iniciatives corporatives uneixen persones, processos i tecnologia per modificar el model operatiu de l'organització i la manera com les dades són adquirides, gestionades, mantingudes, transformades en informació, compartides en el context de l'organització com a coneixement comú i sistemàticament obtinguts per l'empresa per millorar-ne la rendibilitat.
La UOC té més de vint anys d'experiència en la formació de professionals en línia a l'àmbit de la intel·ligència de negoci.

Temari

El Diploma d'Expert en Estratègia de Dades proporciona al professional de perfil empresarial i tecnològic capacitats pràctiques per gestionar les dades com a actiu de valor per mitjà del govern de dades i per dissenyar una estratègia de transformació del model operatiu organitzacional cap a les dades i les evidències .

Breu descripció de les assignatures al conjunt del pla d'estudis:
  • Data governance (6 crèdits): en aquesta assignatura, l'estudiantat es familiaritza amb el govern de dades, una pràctica que uneix persones, processos i tecnologia per canviar la manera com les dades són adquirides, gestionades, mantingudes, transformades en informació , compartits en el context de l'organització com a coneixement comú i sistemàticament obtinguts per l'empresa per millorar-ne la rendibilitat. L'estudiantat treballa amb eines ofimàtiques (DOC, XLS, PPT) i eines especialitzades per al desenvolupament d'un programa de govern de dades (Trifacta i Collibra).
  • Estratègia i cultura analítica (6 crèdits): en aquesta assignatura, els estudiants es familiaritzen amb el concepte d'organització orientada a dades, i com liderar, iniciar i gestionar aquesta transformació organitzacional i cultural. Al llarg de l'assignatura, l'estudiantat treballa amb diferents marcs de referència que permeten avaluar la situació actual de l'organització, la maduresa i les capacitats, així com dissenyar un full de ruta estratègic.

Competències per a les quals et prepara el curs

El programa està preparat per al desenvolupament de capacitats pràctiques d"ús de sistemes d"intel·ligència de negoci i dades massives, dins d"un marc conceptual propi basat en les bones pràctiques i el coneixement científic. El disseny d'aquesta titulació pròpia segueix les recomanacions i la metodologia de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i, per tant, es basa en l'adquisició de competències per al treball professional a empreses privades i organitzacions públiques.

Destinataris

Perfils
D'acord amb l'experiència UOC al llarg dels anys, l'estudiantat del Diploma d'Expert en Estratègia de Dades de la UOC procedeix dels àmbits següents:
  • Departaments de control de gestió a l'àrea economicofinancera, de màrqueting i vendes, i altres.
  • Centres de competències d'intel·ligència de negoci o de departaments especialitzats en anàlisi de dades.
  • Departaments dorganització, sistemes i tecnologies de la informació.
  • Consultors i implantadors de programari estàndard d'intel·ligència de negoci, siguin de perfil de negoci o de perfil tecnològic.
A causa de l'evolució del sector i les empreses, és freqüent que facin el programa professionals amb diferents nivells d'experiència que necessiten reorientar la carrera professional.
Així mateix, aquest postgrau està complint un paper de programa de continuïtat per a estudiants que han completat un grau i volen trobar feina ràpidament en un àmbit professional atractiu i de gran demanda.

A qui s'adreça
  • El Diploma d'Expert en Estratègia de Dades es recomana a estudiants de formació empresarial, enginyeries de tota mena, matemàtiques, sociologia, ciències de la informació o candidats amb una experiència professional equivalent.
  • És necessari disposar de coneixements de programació, en particular de SQL. Si no es tenen aquests coneixements, es poden adquirir mitjançant el curs SQL per a l'anàlisi de dades o cursant el diploma d'expert de Competències d'Anàlisi (Data Literacy). Addicionalment, és aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.
  • En cas de dubte, us aconsellem demanar assessorament per dissenyar l'itinerari més adequat, a partir de les competències d'entrada i les aspiracions professionals de cada candidat o candidata.

Requisits

Requisits acadèmics
  • Per fer el Diploma d'Expert en Estratègia de Dades cal tenir una titulació universitària prèvia.
Si no disposeu d'una titulació universitària prèvia, podreu accedir al programa mitjançant el reconeixement d'experiència professional de la següent manera:
  • 2 anys d'experiència laboral i/o professional als camps: Consultoria, TI o Investigació.
Coneixements previs
  • En principi, no hi ha una barrera de formació que pugui dificultar que estudiants sense una formació prèvia de caràcter tècnic accedeixin als cursos de tecnologia o que estudiants sense una formació empresarial puguin accedir als cursos de gestió.
  • Al llarg daquesta assignatura es farà referència als conceptes bàsics destratègia de dades i sistemes dinformació. Si l'estudiant ho necessita, el consultor proporcionarà més referències respecte dels conceptes introduïts.
  • A més, com que la metodologia es basa en estudis de casos i la investigació autònoma d'informació, l'estudiant ha d'estar familiaritzat amb la cerca de fonts d'informació, l'anàlisi de la informació quantitativa i qualitativa, la capacitat de sintetitzar i obtenir conclusions i habilitats de comunicació escrita.
  • Tot i que no cal tenir coneixements previs, haver cursat la primera especialització del màster d'Intel·ligència de Negoci i Big Data Analytics facilitarà la comprensió d'aquesta assignatura.
  • És aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalitat: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024. Duració: 300 hores.

Objectius

L'objectiu del Diploma d'Expert en Estratègia de Dades consisteix a proporcionar a l'estudiantat les habilitats necessàries per dissenyar i implementar una estratègia de dades i un programa de govern de dades en el context d'una organització.

Objectius específics
  • Conéixer i saber implantar iniciatives de govern de dades.
  • Conéixer, dissenyar i saber implementar una estratègia de dades.
  • Entendre i saber aplicar lús efectiu i les implicacions tecnològiques, legals i ètiques de les dades.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de màster de formació permanent, el diploma d'especialització o el diploma d'expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.

Perspectives laborals

L'objectiu del Diploma d'Expert en Estratègia de Dades ha estat tradicionalment la capacitació de professionals en el disseny d'una estratègia de dades per transformar el model operatiu i la gestió de dades d'una organització. Això els permet treballar a diferents organitzacions, a la unitat d'analítica oa centres de competències transversals. Aquest programa habilita per a les sortides professionals següents: Analistes de dades en departaments de control de gestió o altres departaments de l'empresa, especialment a l'àrea de màrqueting i vendes. Etc.

Promocions

  • Fracciona fàcil
Diploma d'Expert en Estratègia de Dades
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
Sol·licita informació
X