Diploma d'Especialització d'Anàlisi i Estratègia de Dades

1065 Persones estan visitant aquest curs
Preu 3.330 €
Sol·licita informació
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Diploma d'Especialització d'Anàlisi i Estratègia de Dades
Sol·licita informació
Postgrau
On-line
15 crèdits
Preu 3.330 €

Descripció

Últims dies!
L'analítica i l'estratègia de dades són dues cares d'una mateixa moneda. Explotar eficientment les dades requereix desenvolupar una estratègia analítica solvent i dèxit que es consolida a través del desplegament de projectes analítics.
El diploma d´especialització en línia d´Analítica i Estratègia de Dades proporciona formació aplicada i fonaments teòrics en intel·ligència de negoci, big data, ciència de dades, govern de dades i estratègia de dades, a professionals tant de perfil funcional com tècnic.
Aquest programa proveeix a l'estudiantat de competències relacionades amb:
  • Implementació de sistemes de business intelligence.
  • Ús de big data i ciència de dades.
  • Implementació de programes de data governance.
  • Disseny i desplegament destratègies i cultura de dades.
El postgrau té una durada d"un any i s"estructura a través de dues especialitzacions:
  • E1. Analítica de dades (18 crèdits)
  • E2. Estratègia de Dades (12 crèdits)
El programa d"aquest màster a distància s"ha dissenyat i s"ofereix conjuntament amb els Estudis d"Economia i Empresa i els Estudis d"Informàtica, Multimèdia i Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC).
La UOC té més de vint anys d'experiència en la formació de professionals en línia a l'àmbit de la business intelligence.

Temari

El Diploma d'especialització d'Analítica i Estratègia de Dades s'adreça a un perfil funcional, empresarial o tècnic interessat en la formació de mètodes, les tècniques i les eines d'anàlisi, així com en la transformació cap a organitzacions orientades a dades.

Especialitzacions i assignatures:
E1. Analítica de dades (Data Analytics)
  • Aquesta especialitat es dirigeix a introduir els estudiants en els conceptes, mètodes, tècniques i eines que utilitzen els sistemes d'intel·ligència de negoci, big data i ciència de dades, amb casos pràctics i l'ús de programari especialitzat.
  • Es compon de les següents assignatures:
  • Fonaments d'intel·ligència de negoci (6 crèdits). En aquesta assignatura l'estudiantat es familiaritza amb un sistema complet d'intel·ligència de negoci (la "fàbrica d'informació") i amb els diferents components: magatzem de dades, processos d'extracció i transformació, creació del magatzem de dades, anàlisi multidimensional i la realització dinformes i quadres de comandament. Els estudiants treballen amb diferents eines (Pentaho, MySQL i Tableau) i sobre bases de coneixement de la consultora Gartner.
  • Fonaments del big data (6 crèdits). En aquesta assignatura l'estudiantat treballa allò que alguns han anomenat la "gestió extrema de la informació", és a dir, la transformació de l'enorme volum de dades ocult a l'interior de la mateixa organització o present al voltant seu, els diferents tipus de dades i informació i la seva aplicació a l'empresa. S'estudia el cicle de vida de la gestió de dades massives i els aspectes tecnològics, legals i ètics. L'estudiantat treballa amb universos de dades pròpies de la universitat, cedits per empreses o procedents de les xarxes socials, mitjançant eines com Apache Hadoop i Apache Spark.
  • Fonaments de data science (6 crèdits). L'assignatura presenta els conceptes i tipologia d'anàlisi de diferents tipus de dades, els models i algorismes d'ús més freqüent de classificació i agrupació, i les metodologies i els estàndards professionals i científics que s'usen en analítica de negoci i la ciència de dades aplicada. En aquesta assignatura els estudiants treballen principalment amb R i Rstudio, encara que es poden fer exercicis amb altres eines.
E2. Estratègia de Dades
  • Aquesta especialitat es dirigeix a proporcionar al professional de perfil més empresarial capacitats pràctiques per gestionar les dades com a actiu de valor per mitjà del govern de dades, així com per iniciar i liderar la transformació cap a una organització orientada a dades.
  • Es compon de les següents assignatures:
  • Data governance (6 crèdits). En aquesta assignatura, l'estudiantat es familiaritza amb el govern de dades, una pràctica que uneix persones, processos i tecnologia per canviar la manera com les dades són adquirides, gestionades, mantingudes, transformades en informació, compartides en el context de l'organització com coneixement comú i sistemàticament obtinguts per l'empresa per millorar-ne la rendibilitat. L'estudiantat treballa amb eines ofimàtiques (DOC, XLS i PPT) i amb eines especialitzades per desenvolupar un programa de govern de dades (Trifacta i Collibra).
  • Estratègia i cultura analítica (6 crèdits). En aquesta assignatura, els estudiants es familiaritzen amb el concepte d'organització orientada a dades, i com liderar, iniciar i gestionar aquesta transformació organitzacional i cultural. Al llarg de l'assignatura l'estudiantat treballa amb diferents marcs de referència que permeten avaluar la situació actual de l'organització, la maduresa i les capacitats, així com dissenyar un full de ruta estratègic.

Destinataris

Perfils:
D'acord amb l'experiència UOC al llarg dels anys, l'estudiantat del màster i els programes de business intelligence i big data analytics de la UOC procedeixen dels àmbits següents:
  • Departaments de control de gestió a l'àrea economicofinancera, de màrqueting i vendes, i altres.
  • Centres de competències d'intel·ligència de negoci o de departaments especialitzats en anàlisi de dades.
  • Departaments dorganització i sistemes i tecnologies de la informació.
  • Consultors i implantadors de programari estàndard d'intel·ligència de negoci, tant de perfil de negoci com de perfil tecnològic.
  • A causa de l'evolució del sector i les empreses, és freqüent que segueixin el programa professionals amb diferents nivells d'experiència que necessitin reorientar la carrera professional.
  • Així mateix, aquest programa està complint un paper de programa de continuïtat per a estudiants que han completat un grau i es volen ocupar ràpidament en un àmbit professional atractiu i de gran demanda.
A qui va dirigit:
El diploma d'especialització d'Analítica i Estratègia de Dades es recomana per a estudiants de formació empresarial, enginyeries de tota mena, matemàtiques, sociologia, ciències de la informació o candidats amb una experiència professional equivalent.
És necessari disposar de coneixements de programació (bàsicament en llenguatge R i SQL), estadística i principis de visualització. En cas de no tenir aquests coneixements, es poden adquirir mitjançant la diploma d'expert de Competències d'Anàlisi (Data Literacy) o cursant de manera independent algun dels cursos. Addicionalment, es recomana conèixer l'anglès escrit.
Sortides professionals
L'objectiu del diploma d'especialització d'Analítica i Estratègia de Dades ha estat, tradicionalment, la capacitació de professionals "tot terreny" mitjançant la formació en anàlisi i solució de problemes de negoci, business intelligence, big data, ciència de dades i consultoria orientada a la transformació empresarial, per treballar a diferents departaments d'empreses i organitzacions o en centres de competències transversals.

Aquest programa habilita per a les sortides professionals següents:
  • Analistes de dades en departaments de control de gestió o altres departaments de l'empresa, especialment a l'àrea de màrqueting i vendes ia les àrees de producció i operacions.
  • Responsables, caps de projecte o analistes de sistemes d'informació de business intelligence a departaments d'informàtica, o tècnics i analistes d'empreses que han adquirit o estan a punt d'adquirir aquesta classe de sistemes.
  • Consultors i implantadors de sistemes d'intel·ligència de negoci i macrodades (big data) a empreses de serveis.
  • Arquitectes de dades, que dissenyen i construeixen la plataforma de dades per a projectes d'intel·ligència de dades o macrodades.
  • Emprenedors que volen crear negocis basats en la creació o implantació de sistemes especialitzats d'intel·ligència de negoci o d'algun dels seus components, així com productes o serveis basats en dades.

Requisits

Requisits acadèmics:
  • Per fer el curs cal tenir una titulació universitària prèvia. Si no disposeu d'una titulació universitària prèvia, podreu accedir al programa mitjançant el reconeixement d'experiència professional de la següent manera:
  • 2 anys d'experiència laboral i/o professional als camps: Consultoria, TI o Investigació.
Coneixements previs:
  • És necessari disposar de coneixements de programació (bàsicament en llenguatge R i SQL), estadística i principis de visualització.
  • En cas de no tenir aquests coneixements, es poden adquirir mitjançant l'especialització de Competències d'Anàlisi (Data Literacy) o cursant de manera independent algun dels cursos que la integren.
  • Addicionalment, és aconsellable el coneixement de l'anglès escrit.

Necessites informació sobre cursos? Truca'ns al 900 293 573

Trucada gratuïta de dilluns a divendres de 9h a 20h

Metodologia

Modalidad: Online.

Idiomes en els quals s'imparteix

Espanyol.

Durada

Inici: 15 d'octubre 2024.

Objectius

Els objectius del programa s'adrecen a adquirir competències professionals de caràcter pràctic, principalment mitjançant l'ús de casos de negoci, mètodes i eines de treball.

Objectius específics
  • Conéixer i saber utilitzar la intel·ligència de negoci, big data i la ciència de dades.
  • Conéixer i saber dissenyar programes de govern de dades.
  • Conéixer i saber desenvolupar plans de transformació que habiliten l'orientació cap a les dades.
  • Saber construir quadres de comandament per a la presa de decisions del personal i de l'equip directiu, i tècniques i eines de visualització de dades.
  • Saber utilitzar, programar i parametritzar com a analista eines destadística avançada aplicades a casos dús de negoci.
Competències
  • El programa està preparat per al desenvolupament de capacitats pràctiques d"ús de sistemes d"intel·ligència de negoci i dades massives, dins d"un marc conceptual propi basat en les bones pràctiques i el coneixement científic.
  • El disseny d"aquesta titulació pròpia segueix les recomanacions i la metodologia de l"Espai Europeu d"Educació Superior (EEES) i, per tant, es basa en l"adquisició de competències per al treball professional en empreses privades i organitzacions públiques.

Titulació obtinguda

Els estudiants que finalitzin els estudis de Formació permanent obtindran, en funció del programa cursat, el títol de Màster de Formació Permanent, el Diploma d'Especialització o el Diploma d'Expert. Els estudiants que superin altres cursos de formació continuada rebran el certificat corresponent.
Diploma d'Especialització d'Anàlisi i Estratègia de Dades
Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
Campus i seus: Universitat Oberta de Catalunya (UOC)
UOC, sede 22@
Rambla del Poblenou, 156 08018 Barcelona
UOC, sede Lleida
C/ de Canyeret, 12, 2a planta 25007 Lleida
UOC, sede Madrid
Plaza de las Cortes, 4 28010 Madrid
UOC, sede Palma
C/ Ausiàs March, 11 07003 Palma (Illes Balears)
UOC, sede Reus
C/ Escorxador, 1 43201 Reus (Tarragona)
UOC, sede Salt
C/ de Sant Antoni, 1, 1a. planta 17190 Salt (Girona)
+ vegeu més seus
Sol·licita informació
X