Els estudiants catalans que vulguin cursar magisteri hauran de superar un examen

Redacció d'Educaweb
30/01/2014

El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha acordat la creació d'una nova prova d'aptitud personal obligatòria per als estudiants que vulguin accedir a un grau de magisteri. La mesura, recolzada per la majoria dels degans de les facultats públiques d'Educació, forma part d'un pla per millorar la capacitació professional dels mestres, peça clau dins de l'estratègia per combatre el fracàs escolar.

Dins d'aquest programa de millora, aquest curs 2013-2014 s'han reduït un 15% les places dels estudis de magisteri i s'ha impulsat el doble grau d'educació infantil i primària en 6 universitats. A més, la Generalitat preveu destinar 480.000 euros per promoure la recerca en les facultats d'educació i traslladar els seus resultats als plans d'estudi, així com facilitar la mobilitat laboral dels docents perquè coneguin altres experiències educatives.

La prova s'instaurarà a partir de juny de 2015 i segons el comunicat de la junta del CIC "té com a objectiu valorar els coneixements, habilitats i competències imprescindibles per cursar amb èxit el grau". Per aquest 2014, l'alumnat haurà d'acreditar que han aprovat les assignatures de llengua catalana i llengua castellana en la selectivitat amb una nota mínima de 5, mentre que fins ara es requeria un 4.
1 Comentaris
DG DEP Institut
Josep Lluís Segú
Fa 7 anys i 4 mesos
Un sistema educatiu no pot ser mai millor que els professionals que el formen. Hem de treballar sense descans per incorporar y fer creixer el talent entre els mestres i professors del nostre sistema educatiu. Ser més rigurosos en els criteris per accedir a la professió és una bona mesura en aquesta línea, però no ha de ser l´ùnica. Cal treballar en la formació contínua en tots els camps però especialment en les noves tecnologies que són un repte constant pel professorat.
Comentar
Nom
Correu (No es mostrarà)
Títol
Comentari Límit 500 caràcters. Només pots introduir text sense format HTML.
He llegit i accepto la política de privacitat
Subscriu-te a les nostres publicacions
Cursos Relacionats
El més Llegit
El més nou