Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Els estudiants catalans que vulguin cursar magisteri hauran de superar un examen

Notícia

  • 30/01/2014

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
El Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC) ha acordat la creació d'una nova prova d'aptitud personal obligatòria per als estudiants que vulguin accedir a un grau de magisteri. La mesura, recolzada per la majoria dels degans de les facultats públiques d'Educació, forma part d'un pla per millorar la capacitació professional dels mestres, peça clau dins de l'estratègia per combatre el fracàs escolar.

Dins d'aquest programa de millora, aquest curs 2013-2014 s'han reduït un 15% les places dels estudis de magisteri i s'ha impulsat el doble grau d'educació infantil i primària en 6 universitats. A més, la Generalitat preveu destinar 480.000 euros per promoure la recerca en les facultats d'educació i traslladar els seus resultats als plans d'estudi, així com facilitar la mobilitat laboral dels docents perquè coneguin altres experiències educatives.

La prova s'instaurarà a partir de juny de 2015 i segons el comunicat de la junta del CIC "té com a objectiu valorar els coneixements, habilitats i competències imprescindibles per cursar amb èxit el grau". Per aquest 2014, l'alumnat haurà d'acreditar que han aprovat les assignatures de llengua catalana i llengua castellana en la selectivitat amb una nota mínima de 5, mentre que fins ara es requeria un 4.
Deixa el teu comentari
Veure comentaris