Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

El 2 de desembre es coneixerà l'atorgament dels Premis Educaweb 2021

Nota de premsa

  • Temps de lectura 5 mins

  • Deixa el teu comentari
  • Valora


Nota de premsa

 
  • Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional es tornaran a celebrar de manera virtual
 
  • Institucions i Professionals són les categories que han rebut més candidatures
 
  • Catalunya, Madrid i Andalusia són les comunitats que han presentat més projectes
 
 
Barcelona, 30 de setembre del 2021.
 
Els guanyadors de la 14a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional es donaran a conèixer el proper dijous 2 de desembre. La cerimònia de lliurament se celebrarà de manera virtual per segon any consecutiu, amb la finalitat d'arribar a més persones i garantir la seguretat de tots els assistents.
 
El termini per presentar-se al certamen va finalitzar el passat 31 de juliol. En aquesta edició, les categories que han rebut més projectes han estat la d'Institucions (51%) i Professionals (27%), seguides d'Empreses (13%) i Menors de 35 anys amb projectes no aplicats (8%).
 
Per comunitats autònomes, Catalunya ha estat el territori que ha presentat més propostes (24%), seguit de Madrid i Andalusia (21% cadascuna), País Basc (10%) i Galícia (8%), entre d'altres.
 
En aquests moments, el jurat es troba en ple procés d'avaluació. El veredicte es donarà a conèixer el dia de la cerimònia. Llavors també es lliuraran dos guardons més.
 
En primer lloc, la 4a Menció Ciutat Orientadora, concedida en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, que reconeix el treball realitzat per una ciutat del món en pro de l'orientació acadèmica i professional.
 
En segon lloc, també s'atorgarà la 9a Menció Enric Renau i Permanyer, impulsada per l'institut de recerca D'EP Institut, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya i Educaweb. Amb la finalitat de reconèixer la figura del cofundador de D'EP Institut i Educaweb, Enric Renau, la Menció premia les iniciatives de persones o institucions en l'àmbit de la recerca aplicada que afavoreixen la transformació i la intersecció dels mons de l'educació, la formació i el treball.
 

Gairebé una trentena d'entitats i professionals compromesos amb l'orientació

 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008 amb motiu de la celebració del desè aniversari d'Educaweb. Amb l'organització d'un certamen d'àmbit estatal es volia premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional. D'aquesta manera, es donaria visibilitat i es posaria en valor el treball realitzat pels professionals i per les professionals de l'orientació, que moltes vegades resta en l'anonimat.
 
En l'edició del 2020 es va realitzar la primera cerimònia virtual, que ha aconseguit més de 1.600 visualitzacions, i es va presentar el primer i únic Repositori de projectes d'orientació acadèmica i professional, una base de dades oberta a totes les persones que desitgin consultar els projectes presentats al llarg de totes les edicions del certamen i realitzar cerques en funció de la categoria, els objectius, les persones destinatàries i les edicions celebrades.
 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional són el que són gràcies a l'aposta decidida del Grup Educaedu i a la col·laboració de persones i entitats convençudes que l'orientació acadèmica i professional és un bé públic que hauria de ser d'accés universal. D'aquesta manera, es garantiria una presa de decisions sobre el projecte professional i de vida fonamentada, la qual cosa, al seu torn, contribuiria a reduir el fracàs escolar, potenciar economies eficients i societats més justes, com recull la nova edició de l'informe Investing in career guidance (2021).
 
Avui dia, Educaweb té més de 15 patrocinadors i col·laboradors, entitats de prestigi en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional, l'educació, la formació i el treball que creuen en el valor de l'orientació per respondre a les necessitats del món actual.
 
Els Premis Educaweb tampoc no serien possibles sense la col·laboració d'una dotzena de professionals i experts en l'àmbit de l'orientació acadèmica i professional que avaluen els projectes que es presenten en cada edició. 
 
  

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

 
Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació que necessiten per triar la formació més adequada per desenvolupar el seu projecte professional i de vida. El portal, que disposa d'un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure. Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per cercar formació i informació; ha rebut gairebé 25 milions de visites durant el 2020, un 27% més que el 2019, i s'hi han registrat uns 900.000 usuaris el darrer any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 120 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Sud-Amèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 50 milions d'usuaris a Espanya, la qual cosa el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita un butlletí d'informació en línia sobre l'actualitat del món de la formació.
 

Més informació:
Eva Jiménez Gómez
932 151 365
redac@educaweb.com
https://www.educaweb.cat/premis/
Enllaç a la cerimònia virtual de l'any passat: https://www.youtube.com/watch?v=r4wL7pOFfVY

 
 
Deixa el teu comentari