28

Professions d'Hoteleria, turisme i oci

Filtrar
Els crupiers treballen als casinos. Generalment, han rebut formació sobre diversos jocs, com ruleta, blackjack i pòquer. La feina consisteix a acceptar apostes i pagar als guanyadors.
Els empleats de centres d'informació turística ajuden el públic proporcionant-li informació i llibres, fullets i revistes relacionats amb la zona en la qual es troben. Aquesta feina pot incloure reservar allotjament, organitzar exposicions i vendre material de la zona com ara mapes i records.
El pastisser elabora postres i altres dolços en obradors i establiments de restauració.
Els directors d'hotel són responsables de la planificació, les finances i l'organització d'un hotel, motel o establiment similar. S'han d'assegurar que tot funciona correctament perquè els hostes gaudeixen de la seva estada.
Els encarregats de guarda-roba o de consigna són responsables de custodiar abrics o objectes personals en un guarda-roba o consigna. També es poden encarregar de cobrar per aquest servei.
Els forners preparen, fornegen i elaboren els acabats del pa, pastissos, coques i altres productes de pastisseria. Els forners de panificadores industrials controlen les màquines que permeten fer una producció a gran escala. La feina de forner artesanal és més manual i sovint inclou una gamma més àm...
Els organitzadors de bodes (wedding planner) ajuden les parelles a organitzar la seva boda. Poden organitzar aspectes concrets d'una boda, o tota la cerimònia. Els organitzadors de bodes treballen en estreta col·laboració amb la parella per saber exactament com volen organitzar el seu enllaç. Així m...
Els mossos d'hotel ajuden els hostes amb l'equipatge i els acompanyen a la seva habitació. També poden realitzar encàrrecs i resoldre peticions dels hostes. Alguns treballen de nit i són responsables dels que acaben d'arribar i de la seguretat.
Un sommelier és un expert en vins capacitat i ben preparat que treballa a restaurants i vinateries. Participa en tots els aspectes del servei de vins, des de l'assessorament dels clients per escollir els vins que mariden més bé amb el seu menjar fins a la compra i l'emmagatzemament de vins i la real...
Els assistents del servei d'habitacions d'hotel preparen les habitacions dels hostes i s'asseguren que compleixen amb els estàndards requerits. Les seves responsabilitats inclouen fer els llits, netejar les habitacions i col·locar la roba de llit, les tovalloles i els articles de tocador.
Els tècnics cervesers s'encarreguen de totes les etapes del procés de producció de cervesa. A les fàbriques grans, es poden especialitzar en una àrea de producció. En canvi, a fàbriques de cervesa petit¡es, sovint han de supervisar tots els aspectes de la producció.
Els operadors comercials de transport públic s'encarreguen de vendre bitllets i targetes d'abonament i atendre les consultes dels passatgers sobre horaris de sortida, tarifes, rutes o enllaços de les xarxes d'autobús, metre o tren, entre altres mitjans de transport. Els operadors que treballen en gr...
Els dinamitzadors socioculturals i turístics són especialistes en l'organització, dinamització i avaluació de projectes d'intervenció social, cultural i turística, orientats a promoure l'autonomia i la participació activa de les persones i col·lectius. Generen espais de convivència i de foment de va...
Els xefs o cuiners supervisen la preparació i cocció d'aliments i menjars per a empreses, hotels, restaurants, menjadors i hospitals. En els restaurants grans, els xefs estan organitzats en equips amb diferents responsabilitats.
Els ajudants de cuina col·laboren amb els xefs o cuiners en la preparació dels aliments. Entre les seves funcions principals destaca el manteniment de la higiene i l'ordre de la cuina i els estris.
El guia turístic o la guia turística és l'especialista a organitzar, coordinar i reservar rutes, tours o viatges i mostrar llocs d'interès, ciutats o regions a grups de turistes. Els guies turístics poden dissenyar, planificar i configurar paquets de viatge, rutes turístiques o tours. També comuniqu...
Els directors de restaurant o d'empresa de càtering dirigeixen empreses o serveis de càtering. Treballen a restaurants, menjadors escolars o d'empreses, cafès i restaurants de menjar ràpid. Generalment treballen en un únic lloc, però els que treballen per a empreses de càtering o grans empreses pode...
Els acompanyants turístics acompanyen els turistes durant les seves vacances en representació d'una empresa de viatges. El treball consisteix a gestionar qualsevol problema que pugui sorgir durant les vacances i, de vegades, a organitzar excursions. En general, es requereix parlar un idioma estrange...
Els caps i les caps de recepció són els professionals encarregats de supervisar totes les operacions que es duen a terme a la recepció, en especial d'hotels o allotjaments turístics, i gestionar el personal que treballa en aquest departament. Poden treballar en la recepció de tot tipus d'empreses, c...
Els recepcionistes i les recepcionistes d'hotel són els professionals encarregats de rebre i atendre els hostes d'un hotel. Les responsabilitats d'aquest professional poden variar segons la mida i tipus d'hotel. Solen donar la benvinguda als clients, realitzen el check-in i check-out dels hostes, at...