25

Professions d'Hoteleria, turisme i oc

Filtrar
Els forners preparen, fornegen i elaboren els acabats del pa, pastissos, coques i altres productes de pastisseria. Els forners de panificadores industrials controlen les màquines que permeten fer una producció a gran escala. La feina de forner artesanal és més manual i sovint inclou una gamma més àm...
Els directors de restaurant o d'empresa de càtering dirigeixen empreses o serveis de càtering. Treballen a restaurants, menjadors escolars o d'empreses, cafès i restaurants de menjar ràpid. Generalment treballen en un únic lloc, però els que treballen per a empreses de càtering o grans empreses pode...
Els xefs o cuiners supervisen la preparació i cocció d'aliments i menjars per a empreses, hotels, restaurants, menjadors i hospitals. En els restaurants grans, els xefs estan organitzats en equips amb diferents responsabilitats.
Els acompanyants turístics acompanyen els turistes durant les seves vacances en representació d'una empresa de viatges. El treball consisteix a gestionar qualsevol problema que pugui sorgir durant les vacances i, de vegades, a organitzar excursions. En general, es requereix parlar un idioma estrange...
Els directors d'hotel són responsables de la planificació, les finances i l'organització d'un hotel, motel o establiment similar. S'han d'assegurar que tot funciona correctament perquè els hostes gaudeixen de la seva estada.
Els mossos d'hotel ajuden els hostes amb l'equipatge i els acompanyen a la seva habitació. També poden realitzar encàrrecs i resoldre peticions dels hostes. Alguns treballen de nit i són responsables dels que acaben d'arribar i de la seguretat.
Els recepcionistes d'hotel donen la benvinguda als hostes quan arriben a l'hotel. Les seves tasques són, entre altres, el registre de les entrades i sortides dels clients, l'entrega de claus, la realització de reserves per telèfon o per correu electrònic, la preparació de rebuts i el cobrament de le...
Els assistents del servei d'habitacions d'hotel preparen les habitacions dels hostes i s'asseguren que compleixen amb els estàndards requerits. Les seves responsabilitats inclouen fer els llits, netejar les habitacions i col·locar la roba de llit, les tovalloles i els articles de tocador.
Els ajudants de cuina col·laboren amb els xefs o cuiners en la preparació dels aliments. Entre les seves funcions principals destaca el manteniment de la higiene i l'ordre de la cuina i els estris.
Els guies turístics mostren a grups de visitants llocs d'interès, com ara estadis esportius, edificis històrics i pobles i ciutats.
Els empleats d'agència de viatges assessoren els clients sobre les ofertes de vacances i viatges. Actuen com a venedors, ajudant els clients a escollir les vacances que s'adaptin més bé a les seves necessitats.
Els cambrers paren les taules del restaurant abans que arribin els clients, prenen comandes, serveixen menjar i beguda, i netegen les taules. També preparen la factura de l'àpat i fan el cobrament.
Els organitzadors de bodes (wedding planner) ajuden les parelles a organitzar la seva boda. Poden organitzar aspectes concrets d'una boda, o tota la cerimònia. Els organitzadors de bodes treballen en estreta col·laboració amb la parella per saber exactament com volen organitzar el seu enllaç. Així m...
Un sommelier és un expert en vins capacitat i ben preparat que treballa a restaurants i vinateries. Participa en tots els aspectes del servei de vins, des de l'assessorament dels clients per escollir els vins que mariden més bé amb el seu menjar fins a la compra i l'emmagatzemament de vins i la real...
Els tècnics cervesers s'encarreguen de totes les etapes del procés de producció de cervesa. A les fàbriques grans, es poden especialitzar en una àrea de producció. En canvi, a fàbriques de cervesa petit¡es, sovint han de supervisar tots els aspectes de la producció.
Els directors d'agència de viatges són responsables del bon funcionament de la seva agència. Utilitzen diverses estratègies de màrqueting per atraure clients i obtenir beneficis. També coordinen el treball del personal i organitzen programes de formació.
Els operadors comercials de transport públic s'encarreguen de vendre bitllets i targetes d'abonament i atendre les consultes dels passatgers sobre horaris de sortida, tarifes, rutes o enllaços de les xarxes d'autobús, metre o tren, entre altres mitjans de transport. Els operadors que treballen en gr...
Els encarregats de guarda-roba o de consigna són responsables de custodiar abrics o objectes personals en un guarda-roba o consigna. També es poden encarregar de cobrar per aquest servei.
Els crupiers treballen als casinos. Generalment, han rebut formació sobre diversos jocs, com ruleta, blackjack i pòquer. La feina consisteix a acceptar apostes i pagar als guanyadors.
Els porters treballen a llocs com ara col·legis majors o residències universitàries, oficines i certs blocs d'apartaments privats. Tenen tota una sèrie de responsabilitats relacionades amb el manteniment i la seguretat de l'edifici. Les funcions de seguretat poden incloure fer patrulles de vigilànci...