Selectivitat 2013


Selectivitat 2013
Selectivitat 2013

maig

2013

» Subscriu-te!

Temps de lectura: 2 minuts

Prepara't per a la selectivitat!

El proper mes de juny, els estudiants de batxillerat duran a terme les proves d’accés a la universitat (PAU). Ja queda poc temps! Has de saber que des del curs 2009-2010 s’han introduït canvis en la selectivitat, amb l’objectiu d’afinar la tria de l’alumnat i afavorir l’actualització i l’adequació a l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES).

En aquest especial podràs trobar la informació sobre els canvis que presentarà la selectivitat si s’aprova la LOMCE, així com la informació dels centres on podràs preparar-te per superar les proves.

Recomanar a un amic

El teu Mail:

Mail del teu amic:








Com serà la selectivitat si s'aprova la LOMCE?

La Llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (LOMCE), anomenada també «llei Wert», és una proposta de reforma de la Llei orgànica d’educació (LOE) 2/2006, de 3 de maig. Aquesta reforma educativa, pendent d’aprovació i que no es posarà en pràctica fins al curs 2014-2015, preveu eliminar la selectivitat.

La prova serà substituïda per una revàlida al final del batxillerat (si no s’aprova, no es pot accedir a cap carrera, però s'obté el títol i es pot cursar un cicle formatiu de grau superior) i obrirà les portes a l’establiment d’uns «requisits addicionals per a l’admissió» per part de les universitats, en funció de la titulació universitària a la qual es vol accedir.. si és així, els alumnes de batxillerat hauran de superar dos exàmens.

Els rectors de les universitats públiques catalanes van manifestar la seva opinió al desembre de 2012, després d’acordar que establirien una prova única per a tot l’alumnat. Així, els estudiants catalans hauran de presentar-se a un examen que tindrà una ponderació del 40% i suposarà un complement de la revàlida, que representarà el 60% de la nota per accedir als graus. A més, es durà a terme de manera anònima i simultàniament a totes les universitats i inclourà proves específiques i també un examen de llengua catalana.

A la resta de l’Estat, els rectors debaten quina estratègia cal seguir, encara que sembla que estan d’acord en què les noves proves de selecció han de ser vàlides a tot el territori. Per aquest motiu, la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) proposa que el Consell d’Universitats estableixi les pautes de les avaluacions, que servirien de base perquè posteriorment cada comunitat les concreti. En unes declaracions a El País, Juan Juliá, rector de la Politècnica de València i vicepresident de la CRUE, manifestava que «veiem la iniciativa catalana amb una certa preocupació, ja que obliga les altres comunitats a fer el mateix».

Els rectors coincideixen en el fet que la selectivitat actual té «molts defectes i és millorable», però en general no els agrada la idea d’eliminar una prova que garanteix el principi d’igualtat, ja que tots els alumnes se sotmeten al mateix procés d’avaluació.

Ara com ara, tot està pendent d’aprovació i no afecta als estudiants de batxillerat d'aquest any ni del que ve; per tant, si t’has de presentar a la selectivitat et recomanem que visitis el web de Qestudio, on recopilem tota la informació per poder aprovar les PAU.

Selecció de cursos

Les dates dels exàmens

Falta gairebé un mes perquè els estudiants es presentin a la selectivitat. Cada any tenen lloc dues convocatòries: l’ordinària (juny) i l’extraordinària (juny, juliol i setembre). Els alumnes disposen de quatre convocatòries, com a màxim, per aprovar els exàmens.

Astúries i la Comunitat de Madrid seran les que començaran les proves (4, 5, 6 i 7 de juny), seguides per Navarra, el País Basc i La Rioja (5, 6 i 7 de juny). La setmana següent iniciaran l’examen els estudiants de Castella-la Manxa i Múrcia (10, 11 i 12 de juny) i, després, els d’Aragó, Castella i Lleó, Catalunya, la Comunitat Valenciana i les Illes Balears (11, 12 i 13 de juny). Cantàbria, Galícia i les Canàries faran les proves el 12 de juny i, finalment, Andalusia, Ceuta, Melilla i Extremadura les realitzaran a partir del 18 de juny.

Pel que fa a la segona convocatòria, cal destacar que Navarra, el País Basc, les Canàries, La Rioja i Astúries duran a terme les proves al juny i al juliol, i no pas al setembre, com la resta de les comunitats autònomes. A Educaweb trobaràs tota la informació sobre les dates dels exàmens.

Ja estàs preparat? En aquest enllaç pots consultar els consells bàsics per superar la prova.

Orientació professional | Consultoría educativa | Orientació acadèmica | Serveis per a centres

Equip editorial: Xavier Aspas, David Farigola, Laia Mestres, Jordi Mitjana, Montserrat Oliveras i Josep Lluis Segú.
© Copyright Educaonline S.L. 1998-2013