Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com sol·licitar una beca?

Sol·licitar una beca no és complicat, per fer-ho existeixen una sèrie de passos a realitzar de manera correcta i ordenada.

A continuació t'aportem uns consells per a abordar amb èxit la sol·licitud de beca i evitar així que pugui quedar desestimada per falta de documents o per incomplir amb les dates del calendari.
 

Consells per sol·licitar una beca

Para atenció a aquests 10 consells que t'ajudaran a sol·licitar correctament la teva beca:
 
Consells per sol·licitar una beca

1. Informa't de totes les beques que tens al teu abast. Cerca la beca que t'interessi en funció de l'etapa educativa en la qual et trobis o la seva intencionalitat (costejar estudis, realitzar pràctiques, recerca, ...); fixa't també en el que pots cobrir amb l'ajuda rebuda. Et recomanem que exploris les possibilitats que tens a l'abast abans de decantar-te per una.

2. Llegeix atentament les bases de les convocatòries. Cadascuna de les ajudes i beques especifica els requisits, la documentació que necessites presentar, els terminis de lliurament de la sol·licitud, i quin compromís tens en rebre aquesta ajuda. Estigues al tant de les actualitzacions de les convocatòries per a no perdre't cap detall.
3. Fes una llista de les ajudes i beques que pots sol·licitar. Després d'explorar i conèixer a fons en què consisteix cadascuna d'aquestes beques, és bo que ordenis les idees. Per exemple, crear un llistat de totes les beques que t'interessen, t'ajudarà a triar amb major claredat aquella que has de sol·licitar. En alguns casos podràs sol·licitar més d'una beca, però en uns altres, és incompatible.
4. Crea un calendari de planificació. Comença a buscar la teva beca amb temps suficient abans del període de matriculació. Incorpora en un calendari les dates clau del procés de sol·licitud per a no saltar-te els terminis de lliurament de la documentació. Anota també les dades de contacte: correu electrònic, telèfon, o seu presencial de la institució, entitat o organisme convocant per si durant el procés de sol·licitud necessites assessorament.
5. Prepara la documentació. Els principals tràmits es fan en línia. Tingues a mà el DNI o passaport, les dades bancàries, les dades del centre o de la universitat, l'acreditació de família nombrosa, de discapacitat, etc., perquè no se't tanqui la sessió de la plataforma abans d'acabar amb la tramitació de la beca.
6. Emplena la sol·licitud. El formulari de sol·licitud sol tenir un format estàndard, amb preguntes generals per a tots els usuaris, no obstant això, a més d'omplir aquest formulari en línia, pot requerir-se la presentació de documentació en seus oficials. Si primer cal crear un usuari i una contrasenya, posa-te'l fàcil! Usa aquelles dades que puguis recordar bé. I si no és així, perquè venen predefinits, apunta'ls per a no perdre el teu accés en línia.
7. Revisa totes les teves dades. Abans d'enviar la sol·licitud, repassa que totes les dades siguin correctes, que continuen sent les que vas començar en l'esborrany. Revisa que hagis escrit bé el correu electrònic o el correu postal, perquè és on arribarà tot el veredicte d'assignació, així com, el compte bancari, que és on t'ingressaran l'import concedit.
8. Tramita la beca. És el moment d'enviar tota la documentació. És clau tenir un justificant o un certificat que acrediti que ha arribat tot correctament, i que verifiquis que estàs dins del procés. Si no ho tens clar, comunica't amb els referents.
9. Segueix la sol·licitud. No deixis passar el temps. Fes un seguiment de la teva sol·licitud des del primer moment. Això t'ajudarà a avançar-te a qualsevol problema que pugui ocórrer. Pensa que amb l'usuari en línia, pots estar connectat siguis on siguis, en qualsevol moment.
10. Presenta la teva reclamació. Si t'arriba un avís informant-te de què l'ajuda o beca ha estat denegada, t'especificaran les raons en l'enviament del dictamen. Si és necessària més documentació, et proposaran un període de temps perquè puguis enviar-la o per a aclarir els dubtes. En cas que et continuïn denegant la teva sol·licitud, recorda que existeixen altres alternatives de beques i ajudes. Informa't bé sobre aquest tema.

Quins són els requisits per accedir a una beca?

Visualitza aquest vídeo i pren nota dels requisits que has de complir per a sol·licitar una beca. No et confiis i prepara tota la documentació necessària per a lliurar la teva sol·licitud dins del termini i de forma adient.

 


Segueix navegant pels nostres continguts i informa't de totes les beques i ajudes que tens al teu abast.