Orientació Acadèmica

Beques de màster i postgrau

 • Beques de màster i postgrau

  La inversió econòmica a l'hora de fer un màster o postgrau és considerable, per això és important conèixer les opcions de finançament que existeixen.

  El preu d'un programa de formació de postgrau pot oscil·lar entre els 1.500 euros i els 60.000 euros. Aquest preu depèn del centre, de l'àmbit d'estudi, els seus continguts i la durada.

  financiar un màster

  Els màsters oficials que realitzen les universitats públiques tenen un preu fixat per decret, aquest oscil·la entre 30 i 65 euros el crèdit, en funció del grau d'experimentalitat dels estudis. En alguns estudis el preu pot ser més elevat. Pel que fa al preu dels títols propis, les universitats o les entitats privades que els imparteixen són les que determinen l'import, que variaran depenent del programa, la durada, l'àmbit d'estudi i el prestigi.

  A més, cal afegir-hi les despeses de llibres, manuals, materials de treball, desplaçaments, etc.

  Per finançar aquesta inversió, alguns màsters ofereixen la possibilitat de fer-ho a través de beques:  
   
  • Beques del Ministeri d'Educació i Formació Professional.
    
  • Beques generals i específiques d'estudis post-universitaris al web de la Generalitat de Catalunya.
    
  • Beques de La Caixa per estudis de postgrau. Ajudes per estudiar a Espanya, Europa, Àsia i Amèrica del nord.
    
  • Beques Fulbright. Ajuts destinats a persones titulades superiors per estudiar, investigar o ensenyar a Estats Units.
    
  • Beques MAEC-AECID. Són beques promogudes pel Ministeri d'Assumptes Exteriors, Unió Europea i Cooperació a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Aquests ajuts estan destinats a estudiants estrangers que vulguin estudiar a Espanya i per a espanyols que vulguin estudiar a fora.
    
  • Beques Iberdrola. Dirigides a estudiants de l'últim curs de carrera o acabats de graduar per a cursar uns estudis de màster en diferents àrees de coneixement, com enginyeria, xarxes intel·ligents, renovables, sostenibilitat, energia, medi ambient, tecnologies de la informació, big data, ciberseguretat, etc.
    
  • Beques de centres privats de postgrau i universitats públiques. Alguns centres ofereixen beques als alumnes sense possibilitats econòmiques. Tot i que cada centre determina els seus propis criteris d'accés, els requisits bàsics solen ser: tenir un bon expedient acadèmic, demostrar una motivació alta pels estudis i no poder assumir l'import de la formació.
  Recorda que també pots finançar la teva formació a través d'entitats bancàries. La majoria de centres tenen acords amb entitats bancàries que t'ajudaran a finançar el curs, amb millors condicions econòmiques que un crèdit convencional. Fixa't si ofereixen un mare de temps més ampli per pagar el crèdit o si permeten aplaçar la seva devolució fins a trobar feina.

  Troba el teu màster o postgrau i informat' dels criteris per escollir bé.
Cursos relacionats