Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Beques de màster i postgrau

La inversió econòmica per a cursar un màster o qualsevol altre ensenyament postuniversitari és considerable, per tant és important que coneguis les opcions de finançament que existeixen.

El preu d'aquests ensenyaments depèn de molts factors, i pel que fa al màster, pot oscil·lar entre els 1.500 i els 60.000 euros.

A continuació pots consultar algunes de les beques disponibles.  

beques màster

Beques i ajuts promogudes per entitats públiques

Els màsters oficials de les universitats públiques tenen un preu públic fixat per cada comunitat autònoma, generalment més baix que a les universitats privades. El cost d'aquesta formació a les universitats privades o altres entitats també de caràcter privat normalment és més elevat; encara que pot variar en funció del programa d'estudis, de l'àmbit d'estudis al qual pertanyi, de la seva durada o del prestigi del centre.

En tot cas, la universitat que imparteix el programa t'informarà al respecte, i t'orientarà sobre les opcions que tens al teu abast per a finançar aquesta formació. També convé que abans de prendre la decisió, tinguis en compte les despeses addicionals a les quals has de fer front, com la compra de llibres, manuals, materials de treball o els desplaçaments.

Entre les beques i ajudes d'àmbit públic a les quals pots optar per a finançar aquests estudis trobaràs les següents:

1. Beques del Ministeri d'Educació i Formació Professional
  • Beques i ajudes a alumnes de nivells postobligatoris. Beques de caràcter general que cobreixen total o parcialment les despeses associades a la titulació de postgrau.
  • Beques de col·laboració. Dotació única per a fer tasques de recerca en departaments universitaris.
2. Ajudes per a la realització d'estudis de màster als Estats Units promogudes pel Ministeri d'Universitats amb la col·laboració de la Comisió Fullbright. Queden exclosos els MBA i els programes oferts en l'àrea de Dret.

3. Beques d'universitats públiques. Les pròpies universitats també ofereixen als seus estudiants determinades beques per a finançar els estudis o promoure la mobilitat internacional.

4. Beques de la Generalitat de Catalunya. A través del Departament d'Educació i de l'AGAUR s'ofereixen diferents beques i ajudes per a l'estudi. 

5. Beques MAEC-AECID
. Són promogudes pel Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació a través de l'Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament. Aquestes ajudes estan destinades a estudiants estrangers que vulguin estudiar a Espanya i a espanyols que vulguin estudiar en un altre país

6. Programa Erasmus+. Ajudes de la UE gestionades per les universitats i dirigides a promoure la mobilitat internacional.

Beques promogudes per entitats privades

Entre les beques i ajudes d'àmbit privat sobre les que pots informar-te estan:

1. Beques de centres de postgrau privats. Alguns centres ofereixen beques a l'alumnat sense possibilitats econòmiques. Encara que cada centre determina els criteris d'accés, els requisits bàsics solen ser: tenir un bon expedient acadèmic, demostrar una motivació alta pels estudis i no poder assumir el cost de la formació.

2. Beques del DAAD (Servei Alemany d'Intercanvi Acadèmic). Aquesta institució convoca diferents tipus de beques per a realitzar programes de formació a Alemanya dirigides a estudiants de màster i doctorat i a investigadors.

3. Beques Fulbright. Destinades a titulats superiors per a realitzar estudis de postgrau i projectes de recerca als Estats Units.

4. Beques Fundació Rafael del Pi. Beques dirigides a alumnes de màster, doctorat o d'investigació postdoctoral amb un expedient acadèmic excel·lent per portar a terme estudis en centres de recerca de prestigi.

5. Beques Fundació Ramón Areces. Ajudes per a realitzar estudis de postgrau a l'estranger en la branca de Ciències Socials.

6. Beques Fundació Carolina. Beques per a estudiants d'Amèrica Llatina que desitgin realitzar ensenyaments de postgrau i doctorat a Espanya.

7. Beques Fundació Mapfre. Aquesta fundació ofereix beques i ajudes per a cursar estudis de postgrau de àmbits com salut, música, STEM o ADE.

8. Beques FUE. La Fundació Universitat-Empresa ofereix diferents tipus d'ajudes a titulats universitaris per a realitzar estudis de postgrau o pràctiques professionals.

9. Beques Iberdrola. Destinades a estudiants d'últim any de carrera o acabats de graduar per a cursar estudis de màster als Estats Units o Regne Unit. Engloba diferents àrees de coneixement, com enginyeria, xarxes intel·ligents, energies renovables, sostenibilitat, energia i medi ambient, tecnologies de la informació, big data o ciberseguretat.

10. Beques La Caixa. Ajudes dirigides a estudiants de màster o doctorat a Espanya, Europa, Amèrica del Nord i Àsia.

11. Beques Santander. L'entitat bancària ofereix ajudes orientades a diferents interessos i necessitats. Per exemple, per a estudis de postgrau, pràctiques professionals, mobilitat internacional i per al foment de l'activitat investigadora.

12. Programa de beques Fundació FUNIBER. La Fundació Universitària Iberoamericana atorga als millors perfils professionals de cada país iberoamericà una beca internacional per a realitzar un màster o una especialització en una universitat presencial o online.

13. Programa de beques del Banc Mundial. Ajudes per a realitzar pràctiques en una seu   del BM a titulats universitaris matriculats en una formació de postgrau a temps complet.

14. Programa d'Intercanvi Universitari (PIU) d'universitats CINDA. S'ofereix a estudiants de postgrau l'oportunitat de realitzar intercanvis en universitats pertanyents a la xarxa CINDA a Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Colòmbia, Costa Rica, Equador, Espanya, Itàlia, Mèxic, Panamà, Perú, República Dominicana, Uruguai i Veneçuela.

Recorda que també pots finançar la teva formació a través d'entitats bancàries. La majoria de centres tenen acords amb entitats bancàries que t'ajudaran a finançar el curs, amb millors condicions econòmiques que un crèdit convencional. Fixa't si ofereixen un marge de temps ampli per pagar el crèdit o si permeten aplaçar la seva devolució fins a trobar feina.


Consulta l'oferta de màsters que tens al teu abast, i informat' dels criteris per escollir la millor formació.