Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Beques de la Generalitat de Catalunya

A banda de les beques i ajuts del Ministeri d'Educació i Formació Professional, la Generalitat de Catalunya, ofereix diferents beques i ajudes per a l'estudi a través del Departament d'Educació i de l'AGAUR, una entitat adscrita al Departament d'Empresa i Coneixement, concretament mitjançant la Secretaria d'Universitats i Recerca. 

beca
És important que coneguis bé les característiques de cada beca, és a dir, els requisits que has de complir per sol·licitar-la, els terminis en els que ho has de fer, la documentació que et cal aportar i també, la compatibilitat amb altres ajudes i, també, el compromís que adquireixes com a estudiant. Informa't bé sobre com sol·licitar una beca que t'ajudi a finançar els teus estudis.  

A continuació podràs trobar un resum de les beques, les ajudes i els préstecs que ofereix cada Departament, com també, una orientació sobre el període de sol·licitud. Tingues en compte que les dates de sol·licitud varien a cada convocatòria, per això és molt important que consultis a la pàgina web de cada Departament el calendari de sol·licitud i les característiques específiques de la beca. 


Beques i ajuts per a estudis universitaris i postuniversitaris

 • Beca Equitat. Es dirigeix a estudiants que es matriculin d'estudis universitaris oficials de grau o de màster en un centre universitari de titularitat pública de Catalunya. Aquesta ajuda té dos procediments. Primer, hauràs d'acreditar el tram de renta familiar. Aquesta acreditació és de caràcter informativa i no dóna dret a la beca equitat. Després, si el tram de renta familiar es 1 o 2, podràs obtenir la beca i gaudiràs de la reducció del preu de dels crèdits universitaris matriculats per primera vegada al grau o al màster (únicament si és habilitant). 

  • Període de tramitació: de juliol a octubre.

 • Ajuts a la mobilitat internacional MOBINT-MIF. Ajuts per a estades a l'estranger per a estudiants de magisteri de graus que participin en el programa de millora i innovació en la formació de mestres. L'ajuda permet finançar la realització dels estudis en els països seleccionats, així com, impulsar la innovació i millora de les tasques dels futurs docents.

  • Període de tramitació: de novembre a desembre.

 • Ajuts per a estudiants universitaris de les comarques de l'àmbit de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès (APA). Ajuts destinats als estudiants universitaris residents a les comarques de l'Alt Pirineu, la Vall d'Aran i el Solsonès per al desplaçament i l'allotjament fora del lloc de residència. 

  • Periode de tramitació: de juliol a setembre. 

 • Ajuts per a estudiants universitaris de centres adscrits (ACA). És una ajuda per compensar parcialment els costos de la matrícula per aquells estudiants universitaris que cursen la seva formació a centres adscrits. En cada convocatòria s'enumeren els centres adscrits pels que es pot sol·licitar l'ajuda.
  • Període de tramitació: del maig al juliol.
 • Ajuts per a la formació i l'acreditació de terceres llengües. Ajuts destinats a persones que hagin començat per primera vegada els estudis universitaris de grau a una universitat catalana i vulguin acreditar una tercera llengua (anglès, francés, alemany o italià) d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR). 
  • Període de tramitació: de març al setembre
 • Ajuts per al finançament de l'estada a la Universitat Catalana d'Estiu. És una ajuda per al finançament de l'import de matrícula i les despeses d'estada d'estudiants d'entre 18 i 30 anys que es matriculin a la Universitat Catalana d'Estiu.
  • Període de tramitació: del juny al juliol.
    
 • Ajuts per a tesis doctorals en català (TDCAT). Ajuts per a acabar la tesi doctoral, centrats a costejar les despeses i tràmits administratius. El requisit és que la tesi estigui escrita en català.
  • Període de tramitació: del març al maig.
 • Ajuts per a la contractació de personal investigador novell (FI). Beques dirigides a estudiants predoctorals perquè contribueixin a la seva formació en en projectes de recerca, innovació i desenvolupament a la universitat, centres de recerca o fundacions hospitalàries. Les persones que gaudexin d'aquesta beca realitzaran tasques investigadores principalment, però també podran col·laborar en tasques docents, mitjançant activitats acadèmiques dirigides de suport al professorat.
  • Període de tramitació: octubre. 

A banda de les beques i ajudes de la Generalitat de Catalunya, hi ha ajudes específiques de les diferents universitats. Coneix totes les beques i ajudes a les que pots optar per al finançament dels teus estudis.