Orientació Acadèmica

Beques i ajuts d'entitats privades per a estudiar

 • El Ministeri d'Educació i Formació Professional, convoca anualment diferents beques i ajuts a l'estudi. A més d'aquest organisme oficial, el Departament d'Educació i el Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya convoquen també altres beques i ajuts complementaris o addicionals a les convocades pel Ministeri, amb l'objectiu de facilitar l'accés als diferents estudis oficials a les persones amb menors recursos econòmics o a aquells/es estudiants/es que destaquin per la seva trajectòria acadèmica.

  beca
  A part dels organismes oficials, existeixen altres organismes o entitats que també ofereixen beques i ajuts a l'estudi.

  A continuació pots trobar el llistat d'alguns d'aquests organismes que ofereixen beques per a estudis de Batxillerat, Formació Professional i Estudis Universitaris.

  És important que abans de realitzar la sol·licitud, t'informis bé de les bases de cada convocatòria i de la seva compatibilitat, o no, amb un altre tipus de beques i ajuts. Consulta els nostres 10 consells per sol·licitar una beca.

  Beques i ajuts per estudiar

  Beques Batxillerat

  • Fundació Amancio Ortega: programa de beques per estudiar 1r de Batxillerat en un High School al Canadà o als Estats Units. Aquest programa té com a objectiu  facilitar l'aprenentatge de l'anglès i la immersió en una cultura estrangera a joves d'instituts i col·legis espanyols durant un any acadèmic.
    
  • Col·legis del Món: beques per estudiar els dos cursos del Batxillerat Internacional als centres d'aquesta organització.

  Beques FP

  • Fundació Repsol: beques per a l'alumnat matriculat en ensenyaments de Formació Professional (de grau mitjà i superior) en alguns dels centres de: A Corunya, Cartagena, Muskiz, Puertollano o Tarragona. Aquestes beques tenen com a objectiu col·laborar amb les despeses dels ensenyaments dels estudiants.
    
  • Fundació Telefònica: beques i ajuts per estudiar Formació Professional de la Companyia Jesús i la Fundació Telefònica dirigides a joves amb risc d'exclusió social. L'objectiu d'aquestes beques és col·laborar amb les despeses reals dels ensenyaments dels alumnes de la Companyia de Jesús menys afavorits i propiciar la igualtat d'oportunitats en funció de les seves necessitats individuals.

  Beques universitat

  • Beques de les universitats espanyoles: informació sobre les beques pròpies que ofereixen les diferents universitats espanyoles.
    
  • Santander: beques per a la realització d'estudis de grau i postgrau, la realització de pràctiques, la mobilitat dels estudiants i estudiantes, així com per a l'activitat investigadora.
    
  • Ajuts pràcticum Odisseu: ajudes per a la realització de pràctiques remunerades a les empreses situades en municipis rurals, per tal de promoure la competitivitat empresarial, com també, el retorn i l'establiment del jovent a les zones rurals.
    
  • Beca WWF-Agència EFE d'especialització en periodisme ambiental i informació sobre el canvi climàtic: dirigida a estudiants matriculats als dos últims cursos del grau de Periodisme i/o Comunicació Audiovisual, o estar cursant un postgrau d'aquest àmbit. La beca és per realitzar pràctiques formatives a la redacció multimèdia d'EFEverde/EFEfuturo i WWF durant un any.

  Altres beques

  • Beques carnet jove Connecta't: beques per a fer estades de pràctiques en l'àmbit del disseny, la realització, la fotografia, el còmic, la ràdio, les lletres, el muntatge musical, el vestuari, la caracterització, l'ambientació, l'acció social o l'esport. Dirigides a joves d'entre 16 i 30 anys i titulars del carnet jove.


  Informa't bé de totes les beques que tens al teu abast i planifica i organitza la teva cerca per aconseguir una beca per als teus estudis.