Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Beques i ajudes d'entitats privades per a estudiar

A més de les beques i ajudes a l'estudi convocades pels organismes oficials, com el Ministeri d'Educació i Formació Professional o les conselleries d'educació, existeixen altres organismes o entitats privades que també ofereixen beques i ajudes complementàries amb l'objectiu de facilitar l'accés als diferents estudis oficials a les persones amb menors recursos econòmics o a aquells estudiants que destaquin per la seva trajectòria acadèmica.

beca
A continuació pots trobar el llistat d'alguns d'aquests organismes que ofereixen beques per a estudis de Batxillerat, Formació Professional (FP) i estudis universitaris.

És important que abans de realitzar la sol·licitud, t'informis bé de les bases de cada convocatòria i de la seva compatibilitat, o no, amb una altra mena de beques i ajudes. Consulta els nostres 10 consells per a sol·licitar una beca i si desitges estudiar a l'estranger informa't sobre les ajudes per a programes de mobilitat internacional.

Beques i ajuts d'entitats privades en Batxillerat

 • Fundació Amancio Ortega. Cada any aquesta fundació convoquen beques destinades a estudiants de 4t d'ESO de tots els centres educatius espanyols per a estudiar 1r de Batxillerat en un institut del Canadà o els Estats Units. Aquest programa té com a objectiu facilitar l'aprenentatge de l'anglès i la immersió en una cultura estrangera a joves menors de 18 anys.
 • Col·legis del Món Unit. La UWC (de l'anglès United World Colleges) ofereix beques per a estudiar els dos cursos del Batxillerat Internacional en els col·legis d'aquesta organització repartits en quatre continents.
 • Beques Europa. El Banc Santander juntament amb la Universitat Francesc de Vitòria proporcionen beques perquè els alumnes amb un expedient acadèmic excel·lent visitin les principals universitats d'Europa i participin en activitats culturals i d'oci durant un viatge de 20 dies.

Beques i ajuts d'entitats privades en Formació Professional

 • Beques ConfeBask. La Confederació Empresarial Basca ofereix ajudes destinades a l'alumnat de centres bascos de Cicles Formatius de Grau Superior, estudiants universitaris o acabats de titular de les tres universitats d'Euskadi per a la realització de pràctiques en centres de treball d'empreses europees.
 • Beques Fundació Coremsa. Aquestes beques i ajudes estan dirigides als estudiants dels centres Cesur distribuïts en tota Espanya per a contribuir en la continuïtat de la seva formació professional.
 • Beques Feuga. Aquesta fundació proporciona beques destinades a titulats i titulades d'FP de centres públics gallecs per a realitzar estades de pràctiques en empreses de diversos sectors.
 • Beques Fundació Montemadrid. Beques per a realitzar pràctiques laborals en empreses europees sota el programa Erasmus+. L'objectiu d'aquestes ajudes és facilitar la mobilitat i l'experiència professional dels estudiants d'FP de la Comunitat de Madrid en països com Portugal, Irlanda, Regne Unit, Itàlia, Eslovènia, Polònia o República Txeca.
 • Beques Petronor. Aquestes beques es dirigeixen a l'alumnat matriculat en ensenyaments d'FP (cicles formatius de grau mitjà i cicles formatius de grau superior) en centres educatius situats en els entorns dels complexos industrials de Abanto-Zierbena, Muskiz o Zierbena. Aquestes beques tenen com a objectiu col·laborar amb les despeses de l'ensenyament dels estudiants i, així, promoure la Formació Professional.
 • Beques Fundació SEPI. Beques per a l'alumnat de Formació Professional i d'estudis universitaris per a realitzar un període de formació pràctica en empreses situades al país de residència o a l'estranger.

Beques i ajuts d'entitats privades en la universitat

 • Beques d'universitats. Les universitats ofereixen beques pròpies als seus estudiants per a cobrir els costos dels estudis o per a formar-se a l'estranger atenent criteris com l'expedient acadèmic o la renda familiar. Hauràs d'informar-te directament en la web de la institució en la qual t'interessi formar-te per a consultar les beques que ofereix cada universitat.
 • Beques Ecoembes-Agència EFE d'especialització en periodisme ambiental. Beques per a realitzar pràctiques formatives destinades a estudiants de la Comunitat de Madrid matriculats en els dos últims cursos del grau de Periodisme i/o Comunicació Audiovisual, o estar cursant un postgrau d'aquest àmbit.
 • Beques Fulbright. Beques destinades a graduats universitaris que vulguin realitzar estudis de màster, doctorat i projectes de recerca predoctoral als Estats Units.
 • Beques Fundación Botín. Beques dirigides a estudiants càntabres que realitzen o desitgen realitzar estudis universitaris de grau a Cantabria o en la resta d'Espanya, sempre que aquests estudis no s'imparteixin en la Universidad de Cantabria.
 • Beques Fundación Rafael del Pi. Aquestes beques busquen promoure els estudis en centres de recerca de prestigi. Els destinataris són estudiants de postgrau que comptin amb un expedient amb nota alta.
 • Beques Fundación Ramón Areces. Aquest programa de beques ofereix ajudes per a realitzar estudis de postgrau a l'estranger, en la branca de Ciències Socials, i postdoctorals, en ciències de la vida i la matèria.
 • Beques Fundación Carolina. Aquesta fundació promou beques d'estudis per a estudiants de postgrau i doctorat, així com estades i mobilitat per a doctorats i docents a Amèrica Llatina.
 • Beques Fundació "la Caixa". Aquestes beques es dirigeixen a estudiants que vulguin ampliar la seva formació realitzant estudis de postgrau o doctorat en universitats i centres de recerca d'Espanya o de l'estranger.
 • Beques Fundació Mapfre. Aquesta fundació ofereix beques i ajudes per a la recerca en l'àmbit de la salut amb l'objectiu de promoure la millora de la qualitat de vida en la societat.
 • Beques Santander. El Banc Santander ofereix ajudes orientades a diferents interessos i necessitats. Trobaràs beques per a la realització d'estudis de grau, postgrau i doctorat, pràctiques professionals, mobilitat internacional i per a la promoció de l'activitat investigadora.
 • Beques Feuga. Aquestes beques estan destinades a estudiants o titulats de graus universitaris matriculats en el sistema públic gallec per a la realització de pràctiques en empreses.
 • Beques FUE. La Fundació Universitat-Empresa atorga beques de diferent tipologia a titulats universitaris per a realitzar estudis de postgrau o pràctiques professionals.
 • Programes de beques UNESCO. Aquesta organització ofereix ajudes dirigides a estudiants, graduats universitaris i investigadors per a realitzar passanties en diferents àrees relacionada amb aquesta institució.
 • Programa de beques Fundació ICO. Aquest programa de beques té com a objectiu afavorir les relacions econòmiques entre Espanya i la Xina. Aquestes ajudes estan destinades a cursar un any acadèmic en una universitat pekinesa durant el qual s'estudia xinès mandarí i matèries relacionades amb l'economia del país.
 • Programa de beques Fundació Iberdrola. Aquestes beques estan dirigides a ajudar als estudiants que volen realitzar estudis de màster a Regne Unit o els Estats Units relacionats amb l'àmbit de les energies renovables i el medi ambient.
 • Programa de beques Fundació FUNIBER. La Fundació Universitària Iberoamericana atorga als millors perfils professionals de cada país iberoamericà una beca internacional per a realitzar un màster o una especialització en una universitat presencial o online.
 • Programa de beques del Banc Mundial. Aquesta institució ofereix ajudes per a realitzar pràctiques a una de les seves seus a titulats universitaris matriculats

Altres beques

 • Beques Carnet Jove Connecta't. Beques per a fer estades de pràctiques en l'àmbit del disseny, la realització, la fotografia, el còmic, la ràdio, les lletres, el muntatge musical, el vestuari, la caracterització, l'ambientació, l'acció social o l'esport. Dirigides a joves d'entre 16 i 30 anys i titulars del carnet jove.

Informa't bé de totes les beques que tens al teu abast i planifica i organitza la teva cerca per aconseguir una beca per als teus estudis.