Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Claus per triar uns estudis o una professió

Com triar uns estudis i una professió?

Ha arribat el moment de triar uns estudis i una professió i estàs ple de dubtes? No saps per on començar?

Decidir què vols estudiar i de què vols treballar no és una tasca ni fàcil ni ràpida. Es tracta d'un procés en el que hauràs de tenir en compte diferents aspectes per poder prendre una decisió fonamentada.

Els elements que formen el procés de decisió i sobre els que hauràs de profunditzar són:
L'autoconeixement (o coneixement personal) està format per: la personalitat, les habilitats, les competències, els valors i els interessos. Realitzar un bon exercici d'autoconeixement és necessari perquè puguis identificar els estudis i la professió que més s'ajusten al teu perfil.

L'oferta acadèmica presenta tots els estudis que existeixen i que pots realitzar. Has d'explorar totes les oportunitats i les seves característiques (accés, pla d'estudis, especialitzacions, sortides professionals, etc.) que tens a l'abast per trobar els estudis que millor responguin als teus objectius.

Per últim, en el mercat de treball hi ha les diferents professions que podràs realitzar. Necessites conèixer a fons les característiques d'aquestes i les tasques que realitzen els diversos professionals per poder escollir la professió que més s'ajusta al que busques.

L'exercici d'investigar a fons sobre aquests tres aspectes t'ajudarà a poder escollir uns estudis i una professió.

Segueix llegint la nostra secció d'orientació per conèixer com investigar sobre cada un d'aquests tres passos.