Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Què vol dir orientació?

Què és l'orientació?

L'orientació acadèmica i professional té la missió d'ajudar a les persones a que trobin quin és l'itinerari acadèmic i professional que més s'ajusta al seu perfil. Així, l'orientació vol acompanyar les persones en la tria del seu camí cap a uns futurs estudis i cap a la seva futura professió. Totes les persones, tinguin l'edat que tinguin, poden necessitar aquest procés d'orientació. Tant si estan decidint sobre el seu futur com si volen reorientar el seu objectiu professional. 
 

Les principals característiques de l'orientació són les següents:
 
  • És un assessorament realitzat per professionals de l'orientació en la presa de decisions d'uns estudis o d'una professió valorant tots els elements que hi intervenen.
 
  • No es tracta només de resoldre indecisions o problemes puntuals, sinó també d'ajudar les persones a ser independents i crítiques en els seus criteris d'elecció, afavorir la presa de decisions i ser capaces de fer un projecte de futur per elles mateixes facilitant les eines necessàries construir el seu projecte de vida i professional.
     
 
  • El procés  d'orientació és un acte vinculat al passat, tenint en compte la trajectòria i l'experiència formativa, professional o vital de la persona, i, sobretot, al futur, contribuint a establir la presa de decisions acadèmiques i/o professionals.  
 
  • No és adequat prendre una decisió quan s'està angoixat per exemple, per la pressió dels exàmens i quan no es coneix prou l'oferta formativa existent. És important  reflexionar sense presses i amb perspectiva.
 
  • Cal ser realista, no enganyar-se a un mateix i tenir alternatives per si fallen les opcions plantejades o per si no es compleixen les previsions o els desitjos.
 
  • És important no tenir por a equivocar-se a l'hora d'escollir uns estudis o una professió, es poden explorar altres opcions que poden interessar més. Forma part de l'autoconeixement. 

L'orientació és un procés continu present a les diferents etapes de la vida de la persona i que és el fruit d'un bon procés de reflexió. Per poder prendre una decisió de forma fonamentada, és molt important reflexionar sobre tots els elements que hi influeixen.
 
Dins la nostra secció d'orientació podràs trobar tots els passos que t'ajudaran a orientar-te cap al teu futur acadèmic i professional.