Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Passos per canviar de sector professional

Vols canviar de sector professional?

Et planteges canviar de sector professional? Tens ganes de realitzar una nova professió?

És possible que després d'uns anys treballant en un sector professional tinguis ganes de reciclar-te i canviar.

Hi ha molts motius pels que pots haver decidit canviar. El que és important, és que hagis pres la decisió a consciència i que exploris a fons totes les oportunitats que tens al teu abast.

A continuació trobaràs els principals passos que t'ajudaran a canviar de sector professional:
PAS 1: REFLEXIONA

Primer de tot has de reflexionar sobre si el que vols és canviar de sector professional o canviar el tipus de tasques que fas dins del teu sector.

És a dir, si el que vols és un canvi d'aires o desitges promocionar en el teu camp professional.

Si estàs decidit a canviar de sector, pensa en els motius. Això t'ajudarà a trobar la nova professió
 
PAS 2: ANALITZA'T

Analitza els teus punts forts i els punts dèbils com a professional. Si penses en la feina que feies fins ara, podràs dir el tipus de tasques en les que tenies més habilitat i aquelles en les que tenies més dificultats, i també, les que t'agradaven més i menys.

Analitza també el teu perfil: personalitat, habilitats, competències, valors i interessos. Això t'ajudarà a trobar la professió que s'ajusta més al teu perfil.

Per fer-ho et pots ajudar d'eines d'orientació com el test d'orientació GR.
 
PAS 3: INVESTIGA

Investiga a fons els diferents sectors professionals i les seves professions. Segur que descobreixes professions que no coneixies o sectors molt interessants.

Aquesta investigació l'has de fer amb temps, no és només investigar el que hi ha, és conèixer bé totes les possibilitats que t'ofereix el teu entorn.

Quan t'informis sobre un sector i una professió és important que coneguis: tipus de tasques del professional, llocs als que es pot optar, titulació necessària, empreses on treballar, etc.

La teva experiència professional t'ajudarà a definir i identificar millor el tipus de feina que busques.
 
PAS 4: FORMA'T

Si vols iniciar-te en un nou sector professional, la formació és imprescindible.

Depenent de la formació prèvia que tinguis i de la professió a la que t'agradaria accedir, pot ser que hagis de realitzar uns estudis que t'habilitin per exercir la professió, o algun curs que t'ajudi a millorar les teves competències per poder aconseguir feina en aquest sector professional.

En el moment de triar un curs, fixa't en: els seus requisits d'accés, els continguts, la duració, la titulació obtinguda, les perspectives laborals i les sortides professional.

Si el requisit d'accés a la teva futura professió és estar en possessió d'una titulació determinada, compara tots els centres que te l'ofereixen i tria el que millor s'adapti a les teves necessitats.

És possible que per la teva experiència professional tinguis una sèrie de competències professionals no reconegudes oficialment. Si és així, pots participar en algun procés d'acreditació de competències.

Troba el teu curs en el nostre cercador especialitzat.
 
PAS 5: TROBA LA TEVA NOVA FEINA

Quan hagis definit el teu nou sector professional i t'hagis format per accedir-hi, ha arribat el moment de trobar la teva nova feina.

Realitzar un bon currículum, preparar-te per a l'entrevista o crear-te un perfil professional a les xarxes socials són alguns dels passos que t'ajudaran a trobar la teva nova feina.

Consulta la nostra secció sobre recerca de feina per poder trobar la feina desitjada.


Si tens més dubtes sobre com triar uns estudis i com triar una professió, pots seguir llegint la nostra secció d'orientació.