Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Per què estudiar online?

Per què estudiar online?

Estudiar online és una tendència que ha anat agafant força en els darrers anys. L'oferta formativa online és cada vegada major, es poden realitzar estudis per Internet de pràcticament totes les temàtiques i en formats molt diversos.

per què estudiar online

Hi ha diferents motius per estudiar online. A continuació, pots trobar-ne alguns d'ells:
 • Facilita la formació a persones que per raons de feina, lloc de residència, edat o qualsevol motiu personal o professional no poden accedir a estudis presencials.
   
 • Permet cursar estudis des de qualsevol lloc. Pots estudiar en centres de gran prestigi sense necessitat de desplaçar-te físicament a la seu del centre formatiu.
 • Estalvi de temps i diners. Si realitzes estudis online, podràs estalviar el temps i els diners que suposen els desplaçaments al centre de formació.
 • Flexibilitat horària. A diferència de la formació presencial, la formació online ofereix més llibertat per organitzar-te els temps d'estudi i triar el moment del dia que consideris oportú.
 • Permet compaginar els estudis amb altres activitats o obligacions laborals, socials o familiars.
 • Existeix una àmplia oferta de formativa online. Les múltiples possibilitats d'ensenyaments online et permetran triar una formació que s'adapti millor a les teves necessitats i interessos.
 • S'adapta al teu ritme d'aprenentatge. L'autonomia que proporciona la formació online, et permetrà dur a terme un procés d'ensenyament-aprenentatge més personalitzat i avançar en base a la teva progressió individual.
 • Els avançaments i sofisticació en les TIC permeten l'implementació d'estructures i plataformes virtuals que fan incrementar la qualitat d'aquest tipus de formacions.

Actualment, molts centres formatius disposen de les seves pròpies plataformes que et permeten optar per a aquesta modalitat formativa, A més, existeixen cursos com els MOOC que et permeten estudiar en algunes de les universitats més prestigioses del món.

Perfil de l'estudiant online

Encara que realitzar una formació online està a l'abast de la majoria de persones, no totes tenen les característiques o habilitats per a cursar aquest tipus de formació.

Per a ser un bon estudiant online és recomanable que tinguis una sèrie de competències:
 • Organització: és imprescindibles planificar-te per poder complir amb el calendari i organitzar-te bé els períodes d'estudi i treball. Tot i que els estudis siguin online, existeixen unes dates d'inici i finalització del curs, com també, dates per a l'entrega d'exercicis o treballs.
 • Domini de les TIC: cal que dominis les eines que necessitaràs per a seguir amb èxit el curs. No dominar algunes eines TIC pot suposar no poder aprofitar bé el curs.
 • Actitud proactiva: la teva actitud ha de ser activa i participativa en les diferents tasques que es proposen. La motivació és molt important per poder seguir bé un curs online.
 • Comunicació: és possible que hagis de participar en un fòrum o comunicar-te amb el docent o altres companys. Les bones habilitats comunicatives t'ajudaran a que aquestes es realitzin amb èxit.
 • Responsabilitat: la responsabilitat i el compromís són dues virtuts que tot estudiant ha de tenir. En aquest cas és inclús més important perquè el grau d'autonomia és major que a la formació presencial. Amb la responsabilitat aconseguiràs els objectius que un et proposis en una formació.

Coneix tota l'oferta d'ensenyaments online que tens al teu abast, les modalitats de formació online que existeixen i els criteris que t'ajudaran a escollir els teus estudis en línea.