Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

MOOC

Els MOOC (Massive Open Online Courses), són cursos massius (no hi ha límit places), s'imparteixen en format online i són de caràcter obert i gratuït.

Tot i que una de les seves característiques és que són cursos gratuïts, existeixen alguns cursos MOOC que poden tenir algun cost afegit, en l'expedició del títol, per exemple, o si vols tenir un seguiment més profund per part del professorat.

MOOC

A aquests cursos, hi accedeixes a través d'una plataforma online on hi ha vídeos, presentacions i diferents activitats que hauràs de veure, llegir o realitzar al llarg del curs. Tot l'aprenentatge és online i el professorat utilitza diferents metodologies que faciliten el seguiment del curs. També hi ha diferents formes d'avaluació, tot i que les més comunes són qüestionaris tancats sobre el tema i l'avaluació "peer assessment" (avaluació entre pars) on l'alumnat s'avalua entre ells. Les activitats proposades s'han de realitzar dins del període que s'estableix, si no és així, es pot seguir amb el curs però no s'obté el certificat.

Els MOOC es realitzen a través de plataformes específiques, i els centres que fan les formacions normalment són universitats d'arreu del món. Actualment hi ha més de 30 plataformes que realitzen aquest tipus de cursos, tot i que la més coneguda és Coursera, on hi ha cursos d'universitats com Princeton, Yale o Columbia i els seus cursos són, majoritàriament, en anglès. Altres plataformes són Udacity, Miríada X, EdX, UNIMOOC, Iversity, Open2Study o Canvas, entre d'altres, i en aquestes s'hi poden trobar cursos en diferents idiomes, entre ells l'espanyol.

Els MOOC són una oportunitat per poder realitzar un curs en algunes de les universitats més prestigioses, i també, una forma de practicar idiomes si realitzes el curs en anglès o un altre idioma estranger.
 

Informat' dels altres cursos gratuïts que pots realitzar com: Formació Professional per a l'Ocupació, Formació Contínua Bonificada o els cursos Tutorials.

Troba el teu curs a Educaweb!