Orientació Laboral

Com buscar feina a Internet

Trobar feina a InternetInternet s'ha convertit en una de les principals fonts on buscar feina. Ja sigui a través de les xarxes socials especialitzades, els portals de recerca de feina, les xarxes socials generalistes, blogs, etc.

La majoria de les ofertes es troben ocultes, no apareixen en les borses de feina online o portals especialitzats. Per aquest motiu, cuidar la marca personal o mantenir una bona xarxa de contactes, són algunes de les claus que t'ajudaran a trobar feina a Internet.

Aquí tens una sèrie de consells que t'ajudaran a millorar els teus resultats de cerca de feina a Internet:

Consells per buscar feina a Internet

1. Tingues clar el teu objectiu professional i mostra'l

El primer aspecte clau en la cerca de feina, és tenir clar el tipus de treball que es busca. Generalment, les persones busquen una ocupació d'acord als seus estudis i interessos. Quan tinguis clar el teu objectiu professional, pots buscar les ofertes relacionades amb el teu objectiu en portals especialitzats, donar a conèixer el teu objectiu a possibles reclutadors i / o empreses i mostrar-lo en xarxes socials.

2. Cuida la teva marca personal

Tot el que es publica a Internet accessible per a qualsevol persona. Busca el teu nom i mira  quin tipus d'informació hi apareix. Això és el que faran els teus futurs reclutadors. Si no tens presència a Internet o la teva presència estpa relacionada amb temes que preferiries mantenir al marge del teu perfil professional, crea un bloc, fes-te una pàgina personal o augmenta la teva activitat a les xarxes socials professionals. Realitza accions que ajudin a posicionar-te com a expert en el teu àmbit professional i ajudin a associar una bona imatge amb el teu perfil.

3. Diversifica la teva cerca

No et centris en buscar feina en un únic canal, com per exemple, un portal d'ocupació. Utilitza els diferents canals que existeixen com les xarxes socials especialitzades, les xarxes socials generalistes, els blocs, les pàgines web de les empreses, etc. No totes les ofertes de feina es mouen pels mateixos canals, si diversifiques la cerca, podràs trobar un nombre major d'ofertes.

4. Subscriu-te a les alertes

Una forma fàcil de rebre informació actualitzada és subscrivint-te a les alertes que t'ofereixen els diferents portals o blogs. Així rebràs tota la informació que es vagi publicant de forma automàtica.

5. Dissenya algun blog o pàgina de presentació

Com ja hem dit anteriorment, tenir un blog propi o una pàgina de presentació, com per exemple, una pàgina a About.me són formes de donar-te a conèixer i que ajudaran a la teva marca personal.

Si decideixes utilitzar un d'aquests recursos, és important que hi tinguis la teva informació actualitzada o mantinguis un mínim d'activitat en el teu blog.

6. Personalitza el teu CV i la teva carta de presentació

El teu Currículum Vitae, a més d'estar actualitzat ha de ser clar i tenir la informació pertinent. No omplis el currículum amb coses que no tenen cap interès. El CV ha de ser atractiu per al teu reclutador, per això, et recomanem tenir disponibles diversos models de currículum adaptables als requisits de l'oferta concreta a la que et presentes. Una bona opció és fer el currículum per competències o un currículum creatiu.

Respecte a la carta de presentació, també has de actualitzar-la per cada candidatura, destacant aquells aspectes que et posicionen com la persona candidata ideal. Mostra que coneixes l'empresa i destaca els motius pels quals vols treballar-hi. Si crees una carta de presentació molt bàsica o superficial, pot ser que els reclutadors no es molestin a llegir el currículum.

7. Segueix als prescriptors de feina

En algunes xarxes socials, com Twitter o LinkedIn, pots trobar a persones referents en el teu àmbit professional. Segueix per mantenir actualitzat de totes les novetats del sector.

Segueix també a totes aquelles persones amb càrrecs de responsabilitat de les empreses del teu sector als que algun dia, pot ser que els enviïs el teu currículum. La xarxa de contactes és una de les formes més efectives de trobar feina

8. Dirigeix-te a qui et pugui donar feina

Envia un correu electrònic a l'adreça genèrica d'una empresa, en la majoria dels casos, és perdre el temps. Busca informació de les persones que poden donar-te una feina (responsables del departament de recursos humans, responsables dels departaments concrets on t'agradaria treballar, etc.) i contacta amb elles a través de les xarxes socials o mitjançant un correu directe.

Internet és una xarxa en la qual la informació es mou molt ràpidament. Si de veritat vols trobar feina a la xarxa, no pots connectar-te un cop per setmana i veure el que hi ha, has d'estar constantment connectat i pendent de totes les novetats, perquè quan es publiqui una oferta de treball que t'interessi, siguis dels primers a enviar la candidatura.

Ara que ja saps per on començar, busca feina a través de les borses de feina online i a les xarxes socials.