Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Quin és el procés per inscriure'm a batxillerat?

Notícia

  • 10/03/2017

  • Deixa el teu comentari
  • ValoraA poc a poc s'acosta el procés de preinscripció a batxillerat per l'any que ve. Si vols conèixer quin és procediment que has de seguir per no quedar-te sense plaça, a continuació descobriràs tots els passos per iniciar el procés d'admissió a batxillerat.


Passos a seguir

Un cop tens clar que vols fer un batxillerat, i ja has triat el tipus d'itinerari que vols cursar, el següent pas és escollir el centre on realitzaràs els teus estudis. El pla d'estudis i la proximitat al lloc de residència són, entre d'altres, dos factors que has de valorar per seleccionar escola.

Per altra banda, també has de tenir en compte que hi han establerts uns criteris d'admissió. Per ser admès, existeixen diferents "ítems" que sumen punts i et donen més possibilitats d'accedir-hi. Entre ells, solen aparèixer que algun germà hagi estudiat o estudi en aquest centre, la nota mitjana de l'expedient acadèmic, que pertanyis a una família nombrosa...

Un cop avaluats tots aquests punts, i elaborada una llista de centres segons les teves preferències, és el moment de formalitzar la preinscripció. A continuació t'expliquem els passos a seguir:
 
1. El calendari de preinscripció. A Catalunya és del 16 al 24 de maig de 2017. Recorda que realitzar la preinscripció dins dels terminis és imprescindible per obtenir plaça.

2. Informar-te sobre la documentació que has de presentar i realitzar la sol·licitud de la plaça dins dels dies establerts. Has de tenir en compte que si la teva sol·licitud inclou més d'un centre, només hauràs de lliurar-la a l'escola que es trobi a la primera posició de la teva llista.

3. Buscar els resultats del procés d'admissió. Aquí trobaràs les puntuacions provisionals per poder accedir als estudis.

4. Una vegada que ja tinguis un centre assignat, serà el moment de fer la matrícula.

Què no fer per no perdre la teva plaça

Seguint aquests punts tindràs més possibilitats d'accedir al centre desitjat, però existeixen factors que poden fer que no obtinguis la plaça que volies.

-Si presentes més d'una sol·licitud a diferents centres públics o concertats, les teves sol·licituds quedaran anul·lades. Per realitzar la preinscripció, únicament has de presentar una sol·licitud al centre que es troba en primera opció amb l'ordre de preferència dels diferents centres.

-És important tenir en compte el calendari i que no se t'oblidi realitzar la preinscripció en les dates corresponents. Si envies la teva sol·licitud fora de termini, aquesta no es tindrà en compte durant la primera assignació i hauràs d'esperar a les següents convocatòries per conèixer si encara queden places.

-Recorda que una vegada hagis estat admès en un centre, hauràs de realitzar la matrícula. Si no et matricules, perdràs la plaça a l'escola assignada.

-Por últim, has de saber que existeix la possibilitat que la teva puntuació no sigui suficient per entrar en el centre desitjat i et quedis sense plaça. Per això és molt important conèixer els criteris d'admissió i valorar si obtindràs una puntuació que et permeti accedir al centre que desitges.

I si encara no sé què estudiar, què faig?

Si et trobes en aquesta situació, és recomanable parar-te a pensar i emprendre un procés d'autoconeixement basat en la teva personalitat, les teves habilitats i competències, què és important per a tu en un treball i els teus interessos en general. Educaweb disposa d'un test que et pot ajudar en aquest procés.

Si després d'aquest temps de reflexió encara no tens clar si estudiar batxillerat o altre tipus d'estudis, no et preocupis! Existeix la possibilitat de realitzar la preinscripció en diferents estudis de forma simultània i, una vegada resoltes les admissions, acceptar la plaça d'aquells estudis que realment t'interessin.
Deixa el teu comentari