Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com triar un centre de Batxillerat

Com triar un centre de Batxillerat?

La gran oferta de centres que ofereixen aquest tipus d'estudis fa que et trobis davant d'una decisió en la que serà important que tinguis en compte els següents criteris:
 
 • Modalitats de Batxillerat ofertades. No tots els centres educatius tenen la mateixa oferta de Batxillerat pel que fa les seves modalitats. Per aquest motiu, i en funció de l'itinerari que hagis escollit, és important que coneguis tota l'oferta concreta del centre.
   
 • Assignatures que s'imparteixen dins de cada modalitat. Els centres poden oferir itineraris tancats (sense opció a escollir assignatures concretes) o itineraris més oberts (amb la possibilitat de dissenyar un Batxillerat més ajustat als teus interessos). A més, no tots els centres imparteixen tota l'oferta d'assignatures específiques que existeixen al Batxillerat. Així doncs, és important que tinguis en compte quines són les matèries que podran ajudar-te a accedir a uns estudis determinats per poder assegurar que les curses en el centre que t'interessa.
   
 • Missió, valors i visió del centre. El Batxillerat es dirigeix a formar-te per accedir a estudis superiors, per això és important conèixer (mitjançant informació que el mateix centre ofereixi, a través de l'experiència d'antics alumnes o per altres referències) si el centre ofereix una preparació òptima per a les proves d'accés corresponents. No obstant això, durant aquest camí també és convenient informar-te sobre els trets d'identitat del centre i que aquests vagin en consonància amb els teus valors i objectius.
 • Localització. Conèixer la distància en la que es troba el centre del teu domicili i els transports disponibles per poder-hi arribar.
 • Horaris. L'horari habitual del Batxillerat és matutí, encara que alguns centres poden realitzar classes també a la tarda. D'altra banda, hi ha el Batxillerat nocturn que es dirigeix a joves i adults que per la seva activitat laboral o altres circumstàncies excepcionals no poden assistir a les classes en horari diürn.
 • Titularitat del centre. En funció de si el centre és públic o privat, el preu dels estudis podrà variar de forma considerable.
   
 • Instal·lacions i serveis. A més de veure com són les aules, has de veure també si el centre té laboratoris, aules d'informàtica, biblioteca, aules d'estudi, etc. Els centres han de tenir les infraestructures necessàries perquè l'alumnat pugui seguir bé els estudis.

Els centres que ofereixen estudis de Batxillerat realitzen jornades de portes obertes perquè els puguis conèixer i verificar alguns d'aquests criteris.

Què has de tenir en compte per escollir el centre on estudiar?

En aquest vídeo podràs descobrir els elements clau per escollir un centre educatiu independentment del tipus d'estudis.