L'orientació que promou l'FP i les vocacions STEM, protagonista de la 15a edició dels Premis Educaweb

Nota de premsa

 • 02/12/2022
 • Temps de lectura 6 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
 • L'1 de desembre s'ha celebrat la 15a edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional en un acte en línia, al qual es pot accedir amb aquest enllaç.
   
 • En aquesta edició s'ha entregat, per primera vegada, el Premi IMPLIKA-Educaweb de la categoria Centres de Formació Professional.
   
 • Tant el Premi Dualiza-Educaweb 2022 de la categoria de Professionals com el Premi Educaweb de la categoria Empreses s'han entregat a projectes que promouen les carreres STEM entre l'alumnat, especialment el femení.
   
 • En la categoria Institucions, el guanyador ha estat un projecte d'orientació basat en realitat virtual que desenvolupa les competències transversals dels estudiants.
   
 • La Menció internacional Ciutat Orientadora l'ha guanyada Bolonya, Itàlia, i la Menció Enric Renau i Permanyer per a la investigació social aplicada a l'educació, la formació i el treball s'ha atorgat a Iniciativa Open Data Barcelona.
 
Barcelona, 2 de desembre de 2022.
 
Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional han celebrat el 15è aniversari en un acte virtual en el qual, per primera vegada, s'ha entregat el Premi IMPLIKA-Educaweb de Formació Professional. Es tracta d'un guardó nou que Educaweb entrega amb el patrocini del Grup Implika per reconèixer l'orientació que es duu a terme als centres d'FP.
 
Així mateix, en la nova edició dels guardons, celebrada dijous 1 de desembre, la majoria dels projectes premiats duen a terme accions d'orientació innovadores per promoure les vocacions STEM entre l'alumnat i fomentar les seves competències transversals.
 
Els Premis reconeixen "aquells projectes que estableixen les bases de l'orientació del futur i que realment serveixen per satisfer les necessitats dels ciutadans d'aquesta societat que s'enfronta a nous reptes", ha indicat Josep Lluis Segú durant la cerimònia. I és que l'orientació té el repte de posar a la disposició de les persones, tant joves com adultes, la informació i "els itineraris que permeten formar els professionals que necessitarem", ha afegit.
 

Els guanyadors dels Premis Educaweb 2022

Aquest any, els projectes premiats procedeixen de Múrcia, Catalunya, Madrid i Extremadura. Per contactar amb els autors de les iniciatives guanyadores escriu-nos a redac@educaweb.com

 
 • El Premi IMPLIKA-Educaweb de Formació Professional ha estat per al projecte Orienta en FP: Mirant al Futur, del Centre Integrat de Formació Professional Politècnic de Cartagena, a Múrcia.

  Es tracta d'una iniciativa d'orientació que, a través de diferents línies d'actuació, acompanya de manera integral l'alumnat i la ciutadania en l'elecció o redefinició del seu projecte de vida i professional.
 
 • El Premi Dualiza-Educaweb de la categoria Professionals, patrocinat per CaixaBank Dualiza, ha estat per a L'enginy (in)visible, de Núria Salán Ballesteros.

  Aquesta iniciativa desenvolupada a Catalunya promou les vocacions STEM entre les noies donant visibilitat a les dones inventores, científiques i creadores de solucions tecnològiques a través de diferents estratègies: xerrades a centres educatius, exposicions itinerants i vídeos, entre altres actuacions obertes a qualsevol territori.
   
 • El Premi Educaweb de la categoria d'Empreses, que s'entrega en col·laboració amb la Fundació Bertelsmann, ha estat per al projecte Un repte per la ciència, de la Fundació SENER, que s'ha implantat a centres educatius de Madrid i el País Basc.

  El programa fomenta les vocacions cientificotecnològiques de l'alumnat de 12 a 14 anys de l'ESO a través d'una proposta de reptes reals relacionats amb l'enginyeria, que es duen a terme amb el suport dels voluntaris de l'empresa.
 
 • El Premi Educaweb 2022 de la categoria Institucions ha estat per a neoSKILLS RV. Simulador de realitat virtual per al diagnòstic i el desenvolupament de soft skills, desenvolupat per neoCK, The Human Revolution, una organització procedent d'Extremadura.

  Es tracta d'una iniciativa d'orientació que ofereix a l'alumnat de més de 14 anys una experiència en un entorn de realitat virtual que li permet conèixer i desenvolupar les competències transversals. El projecte s'ha implantat a centres d'Extremadura, Aragó i Navarra. 
 

Bolonya, guanyadora de la Menció Ciutat Orientadora

La Menció Ciutat Orientadora, que reconeix i visibilitza una ciutat del món que disposa d'un projecte integral i coordinat d'orientació acadèmica i professional, ha estat per a la Ciutat Metropolitana de Bolonya, a Itàlia. La Menció ha estat concedida per Educaweb en col·laboració amb la Diputació de Barcelona.
 
La ciutat italiana ha estat reconeguda pel seu Centre de Recursos d'Orientació de la Ciutat Metropolitana de Bolonia, que promou una cultura orientadora compartida entre el sistema educatiu i formatiu de la ciutat, a través d'un ampli ventall d'iniciatives i serveis dirigits a millorar l'orientació de tota la ciutadania.
 

10 anys de la Menció Enric Renau i Permanyer

Aquest any, se celebra la 10a Menció Enric Renau i Permanyer a la investigació social aplicada a l'educació, la formació i el treball, impulsada per D'EP Institut, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia i Educaweb.
 
La Menció ha estat per a Iniciativa Barcelona Open Data, una associació creada amb l'objectiu de promocionar la utilitat de les dades obertes entre els diferents col·lectius (administracions, empreses, ciutadania) per dur a terme investigacions de caràcter social.

Descobreix més informació dels projectes guanyadors accedint a l'acte de lliurament dels Premis Educaweb 2022:
 

 

Els Premis Educaweb celebren 15 anys d'història

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008, amb motiu de la celebració del 10è aniversari d'Educaweb. L'objectiu és premiar els millors projectes d'orientació acadèmica i professional per visibilitzar i posar en valor el treball realitzat, moltes vegades en l'anonimat, pels professionals i les professionals de l'orientació.
 
"I aquí som, amb més vigència que mai, celebrant 15 edicions que s'han anat succeint amb fites importants en el camp de l'orientació, com ara la recent Llei de Formació Professional, que inclou un capítol dedicat a l'orientació; així com també els múltiples informes d'organismes internacionals que evidencien l'impacte de l'orientació en el futur de l'ocupació i l'abandonament escolar", ha expressat, durant l'acte, Montserrat Oliveras Bagués, cofundadora d'Educaweb.
 
La també directora editorial d'Educaweb ha assenyalat que un dels assoliments en la història dels Premis Educaweb ha estat la creació, el 2020, d'un repositori de projectes d'orientació, en el qual s'inclouen, de manera íntegra i gratuïta, les més de 400 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels guardons.
 
Per a més informació sobre les fites dels Premis Educaweb al llarg de la seva història, consulta aquesta infografia.
 

Educaweb, l'únic portal referent en orientació acadèmica i professional

Educaweb és un portal especialitzat en orientació acadèmica i professional que, des del 1998, facilita als usuaris la informació sobre la formació més adequada perquè desenvolupin el seu projecte professional i de vida. El portal, que disposa d'un cercador amb més de 30.000 cursos i 20.000 centres de formació, ofereix continguts, eines i serveis d'accés lliure.
 
Educaweb ha aconseguit destacar com a eina essencial per cercar formació i informació; ha rebut gairebé 27 milions de visites durant el 2021, 2 milions més que el 2020, i s'hi han registrat uns 900.000 usuaris el darrer any.
 
Educaweb forma part del Grup Educaedu, que disposa de portals de formació que generen una audiència global de pràcticament 200 milions d'usuaris l'any. Aquestes dades el converteixen en el líder dels cercadors de formació a Espanya i Sud-Amèrica. En concret, el grup ha aconseguit una audiència de més de 100 milions d'usuaris a Espanya, la qual cosa el converteix en el líder del mercat dels portals educatius. L'Observatori Educaedu de la Formació edita un butlletí d'informació en línia sobre l'actualitat del món de la formació.
 
Els Premis Educaweb han estat possibles gràcies als patrocinadors i col·laboradors següents:

Patrocinadors Premis Educaweb 2022
 

Per a més informació...

Deixa el teu comentari