Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Tornen els Premis Educaweb 2023 presencialment el 23 de novembre

Novetat Educaweb

 • Temps de lectura 4 mins

 • Valora

 • Deixa el teu comentari
El proper 23 de novembre tindrà lloc a Barcelona la 16ª edició dels Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional, que reconeixen els projectes que contribueixen més a que les persones prenguin decisions fonamentades sobre el seu futur acadèmic i professional.

L'entrega de guardons tornarà a celebrar-se presencialment, després de tres anys de dur-se a terme en format virtual a causa de la pandèmia.
 
La cerimònia serà a les 19:00 hores al Hub Social de Barcelona, ubicat al c/ Girona, 34, interior.

Per assistir a l'acte caldrà inscriure's a través d'aquest formulari.

L'objectiu dels Premis Educaweb és reconèixer i promoure les iniciatives d'orientació que duen a terme els orientadors, els centres educatius i de formació, així com les institucions i les empreses, per posar en valor l'orientació, com a bé públic i d'accés universal.

I és que l'orientació acadèmica i professional és clau per millorar l'ocupabilitat de les persones i el futur professional dels i les joves, tal com ho ha demostrat l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDE) i com ho indiquen organismes internacionals de referència.
 

Augmenta en un 82% els projectes aspirants als Premis Educaweb

Enguany els Premis Educaweb han assolit una nova fita de participació, ja que per primera vegada s'han rebut iniciatives d'orientació de 15 comunitats autònomes. Catalunya ha estat el territori que ha presentat més propostes (27%), seguida de Madrid (25%), Andalusia i Comunitat Valenciana (8% cadascuna).

Així mateix, en aquesta nova edició, el nombre de projectes que aspiren als guardons ha augmentat en un 82% respecte a l'any anterior, amb 60 iniciatives, la qual cosa suposa el segon major nombre de participants en la història dels guardons.

"L'orientació acadèmica i professional és una acció de primera necessitat amb evidències claríssimes del seu impacte en el context que vivim, tot i que encara avui no rep el reconeixement que es mereix; precisament, el sentit d'aquesta convocatòria anual és visibilitzar pràctiques orientadores de referència", explica Montserrat Oliveras Bagués, directora editorial i cofundadora d'Educaweb.


Premios Educaweb 2023

Les 4 categories dels Premis Educaweb

Els projectes presentats a la 16ª edició dels Premis Educaweb competeixen en alguna de les següents categories:
 
 • Premi Institucions: reconeix els projectes d'orientació promoguts per institucions, administracions públiques, organitzacions, associacions, centres educatius i empreses d'orientació, creats i implementats abans del juny del 2023.
   
 • Premi iFP-Educaweb per a Centres de Formació Professional: aquest guardó, patrocinat per iFP Formació Professional Oficial, que forma part de Planeta Formación y Universidades del Grupo Planeta, reconeix els projectes d'orientació acadèmica i professional que duen a terme centres d'FP.
 
Amb aquest reconeixement, Educaweb posa el focus en la Formació Professional, "en un moment en què, finalment, ha cobrat major impuls: compta amb una nova llei que a més a més atorga major importància a l'orientació, més alumnat que opta prt aquesta formació amb alta ocupabilitat, i es tracta d'una formació en la qual cada vegada més empreses li concedeixen major prestigi", explica Oliveras Bagués.
 
 • Premi Dualiza-Educaweb per a Professionals: premia aquells projectes presentats individualment per professionals del sector i que hagin estat creats i implementats abans del juny del 2023. El guardó està patrocinat per CaixaBank Dualiza des del 2021.
   
 • Premi Bertelsmann-Educaweb d'Orientació per a Empreses: s'atorga amb el patrocini de la Fundació Bertelsmann des del 2018 per reconèixer les iniciatives d'orientació dissenyades i creades des de les empreses i implementades abans del juny del 2023.
 
En aquesta 16ª edició dels Premis Educaweb, les categories que han rebut més projectes han estat la d'Institucions (35%) i Professionals (25%), seguides d'Empreses (22%) i Centres d'FP (18%).

El procés d'avaluació dels projectes presentats està acabant-se d'enllestir i el veredicte es donarà a conèixer el dia de la cerimònia, quan també es lliuraran dos guardons més: en primer lloc, la Menció Ciutat Orientadora, que reconeix la feina realitzada per una ciutat del món en pro de l'orientació acadèmica i professional.

Així mateix, s'atorgarà  l'11ª Menció Enric Renau i Permanyer, impulsada per D'EP Institut, el Col·legi de Professionals de la Ciència Política i de la Sociologia de Catalunya i Educaweb. Per tal de reconèixer la figura del cofundador de D'EP Institut i Educaweb, Enric Renau i Permanyer, la Menció premia les iniciatives de persones, projectes o institucions en l'àmbit de la recerca aplicada que afavoreixen la transformació i la intersecció dels mons de l'educació, la formació i el treball.
 

Els Premis Educaweb, pioners en reconèixer la feina dels professionals de l'orientació

Els Premis Educaweb d'Orientació Acadèmica i Professional van néixer el 2008 i van ser els pioners en reconèixer el valor de la feina dels i les professionals de l'orientació acadèmica i professional, que sovint romanen en l'anonimat, des dels diferents àmbits com els centres educatius, els centres d'FP, les institucions i les empreses. 

La creació del repositori de projectes d'orientació d'Educaweb, que inclou les més de 500 iniciatives que s'han presentat al llarg de totes les edicions dels Premis Educaweb, posa a disposició dels usuaris un cercador de projectes per categories, objectius, destinataris i edicions.

Els Premis Educaweb són possibles gràcies a persones, institucions i organitzacions que aposten per l'orientació acadèmica i professional.  Els patrocinadors i col·laboradors de la 16ª edició són les següents entitats i organitzacions:

Patrocinadores y colaboradores de los Premios Educaweb 2023

Deixa el teu comentari