Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Assignatures del Grau en Psicologia

Què s'estudia en la carrera de Psicologia?

El Grau en Psicologia et prepara per entendre i conèixer el comportament humà i millorar la qualitat de vida de les persones.

La carrera s'imparteix en moltes universitats, i hi ha algunes diferències entre els plans d'estudis, però hi ha assignatures que solen repetir-se en la majoria de centres, com són:

- Fonaments biològics de la conducta

- Aprenentatge, motivació i emoció

- Llenguatge i pensament

- Metodologia de la recerca en psicologia

- Psicologia del desenvolupament

- Psicometria

- Psicologia de la personalitat

- Neuropsicologia

- Memòria

- Psicopatologia

- Psicologia dels grups

A totes les universitats hauràs de cursar assignatures optatives que varien d'un centre a un altre. A més, en molts centres el pla d'estudis s'estructura en mencions o especialitats, com per exemple:

- Psicologia de la Salut

- Psicologia del Treball i les Organitzacions

- Psicologia Educativa

- Intervenció Psicosocial

Per obtenir el títol hauràs de realitzar el treball de fi de grau (TFG) i també pràctiques externes en centres, empreses o institucions, per tal d'aprendre en contextos de treball reals.

Analitza bé els plans d'estudis de cada universitat per prendre la teva decisió, i no t'oblidis de valorar altres aspectes com la nota de tall, si el centre és públic o privat, etc.

I tingues en compte que, depenent del teu objectiu professional, a més de la titulació de Grau en Psicologia podrien exigir-te formació complementària, com el Màster Universitari en Psicologia General Sanitària o la formació de psicòleg intern resident (PIR).

Explora a Educaweb els centres que imparteixen el Grau en Psicologia i tria el que millor respongui a les teves necessitats.