Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Claus per la tria de centre educatiu

Què he de tenir en compte per escollir el centre on estudiar?

No tots els centres educatius són iguals.

Per a triar correctament has de trobar el centre que s'adapti millor a les teves necessitats i als teus objectius acadèmics i professionals.

Alguns dels elements a tenir en compte són:

Pla d'estudis. En ocasions diferents centres imparteixen formacions amb nom similar o idèntic, però pot haver-hi diferències importants en els continguts. És important que analitzis detalladament el pla d'estudis, possibles itineraris i especialitzacions, per a decidir quin respon millor als teus objectius.

Titulació. Depenent del que vulguis fer després de superar la formació, uns estudis t'interessaran més que uns altres per les opcions de continuïtat que ofereixin. Hauràs de verificar quins centres imparteixen la titulació que necessites.

Programes d'intercanvi a l'estranger. No tots els centres ofereixen les mateixes opcions de mobilitat. Si t'atreu conèixer el món mentre estudies, consulta les possibilitats de viatjar que ofereix cada centre.

Pràctiques a empreses. Si vols cursar una formació professionalitzadora les pràctiques són clau per al teu futur laboral. Esbrina amb quines empreses col·laboren els diferents centres educatius.

Instal·lacions. No tots els centres estan igual d'equipats. És important disposar de la infraestructura i recursos que afavoreixin l'aprenentatge.

Horaris. Depenent de les teves circumstàncies personals et pot interessar més un horari que un altre. En alguns centres s'ofereix l'opció d'estudiar a les tardes.

Modalitat. Algunes formacions s'ofereixen en modalitat en línia o semipresencial. Pot ser una bona opció si prefereixes evitar desplaçaments i adaptar el ritme d'estudi al teu ritme de vida.

Reconeixement del centre en el seu sector. Analitza el prestigi d'aquest centre valorant les opinions d'altres estudiants i els rànquings existents.

Beques i sistemes d'ajut als estudis. Consulta les opcions de finançament que ofereix cada centre per a decidir si pots afrontar les despeses que comporta la formació.

 

Aquesta informació es pot obtenir a través de diferents canals, com les pàgines web dels propis centres i també les pàgines de cada municipi, que informen de l'oferta existent.

Però internet no és l'única font d'informació. És important visitar el centre que t'interessa per a veure'l de prop i resoldre tots els teus dubtes. Això et permetrà comparar les teves opcions i prendre la millor decisió. Aprofita les jornades de portes obertes o demana una cita si vols que t'informin personalment.


Pots consultar l'oferta formativa existent a Educaweb dels diferents ensenyaments i sol·licitar informació si vols que t'assessorin. Filtra per temàtica, modalitat o ciutat per a trobar la formació que necessites.

- Cicles d'FP de grau mitjà
- Cicles d'FP de grau superior
- Certificats Professionals
- Ensenyaments Artístics
- Ensenyaments Esportius
- Graus universitaris
- Màsters
- Cursos de formació no reglada