Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudis relacionats amb la informàtica

Què puc estudiar per treballar a IT?

Depenent dels teus objectius professionals i del que hagis estudiat fins al moment, tens diferents opcions formatives relacionades amb la informàtica.

1. L'FP t'ofereix diferents nivells formatius dins de la família professional d'Informàtica i comunicacions que et capaciten per exercir en aquest camp.

Tens títols de grau bàsic, grau mitjà i grau superior, a més de cursos d'especialització. Depenent del nivell i del cicle concret que es cursi, aquests estudis permeten exercir com a tècnic de suport informàtic, tècnic en administració de sistemes, programador web, desenvolupador d'aplicacions informàtiques o expert en ciberseguretat, entre d'altres.

Existeixen també Certificats Professionals, de diferents nivells, amb els quals podràs desenvolupar competències relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació.

2. Si el teu objectiu professional és aplicar l'enginyeria al desenvolupament de sistemes, serveis i aplicacions informàtiques, hauries d'optar pels estudis universitaris.

Una opció acadèmica és el Grau en Enginyeria Informàtica, que et prepara per treballar com a enginyer tècnic informàtic en empreses de qualsevol sector que comptin amb una àrea d'IT.

En el cas que vulguis convertir-te en enginyer informàtic o enginyera informàtica per exercir com a expert en la integració de tecnologies i dirigir projectes i equips en l'àmbit de l'enginyeria informàtica, després del grau hauràs de cursar també el Màster Universitari en Enginyeria Informàtica.

Hi ha altres opcions d'estudis de postgrau que et poden aportar una especialització en àrees com la seguretat informàtica, intel·ligència artificial o bioinformàtica. Estudia bé l'oferta i els requisits d'accés en cada cas.

3. Finalment, hi ha una gran varietat de Cursos i Bootcamps (que són programes formatius pràctics de curta durada), així com certificacions privades en diferents tecnologies, que complementaran la teva formació de base i et permetran estar al dia en aquest sector que evoluciona constantment.

Per prendre la teva decisió, informa't bé dels plans d'estudis de cada formació i també de les funcions que podràs exercir un cop titulat.