Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Batxillerat Internacional

Descripció del Batxillerat Internacional

El Batxillerat Internacional (IB), també conegut com a Programa del Diploma (PD), és un curs preuniversitari dirigit a alumnes de 16 a 19 anys, exigent i de dos anys de duració, impartit en tres idiomes: anglès, francès i castellà.

Es tracta d'un programa d'educació internacional de qualitat, fundat per la Organització del Batxillerat Internacional l'any 1968 i unificat en diferents centres dels cinc continents.

Aquesta formació t'ajudarà a desenvolupar les habilitats intel·lectuals, personals, emocionals i socials per a l'adaptació a un món especialment globalitzat.

Estructura del Batxillerat Internacional

El Programa Diploma (PD) està format per un tronc comú i sis grups d'assignatures.

El tronc comú té la finalitat d'ampliar l'experiència educativa i i et desafiarà a aplicar el seus coneixements i habilitats. Els seus components són:
 • Teoria del coneixement: es reflexiona sobre la naturalesa del coneixement i la forma en que coneixem el que afirmem saber.
 • Monografia: és un treball d'investigació independent que culmina amb un assaig de 4.000 paraules.
 • Creativitat, Acció i Servei: s'ha de completar un projecte relacionat amb aquests tres conceptes.
A banda del tronc comú, existeixen sis grups d'assignatures, cada grup comprèn diferents cursos:
 
 • Estudis de Llengua i Literatura
 • Adquisició de Llengües
 • Individus i Societats
 • Ciències
 • Matemàtiques
 • Arts
Quines assignatures hauré de cursar?

Hauràs d'escollir un curs de cada un dels primers cinc grups d'assignatures a més d'una assignatura d'Arts o una segona assignatura dels grups de l'1 al 5.

Cursaràs algunes assignatures de Nivell Superior (240 hores) i altres de Nivell Mitjà (150 hores). La diferència entre els nivells està en el seu abast, però ambdues s'avaluen per uns mateixos criteris.

Hauràs de cursar un mínim de tres assignatures (i un màxim de quatre) de Nivell Superior i la resta de Nivell Mitjà.

Avaluació del Batxillerat Internacional

Per cadascuna de les sis assignatures els alumnes obtenen una nota que va de l'1 al 7 a les que se li afegeixen les qualificacions del tronc comú que poden anar entre 0 i 3 punts.

En acabar el Batxillerat Internacional, se sumen les qualificacions de totes les matèries dels dos cursos. Per obtenir el diploma, es necessiten almenys 24 punts, a més de superar les assignatures del tronc comú.

Sortides del Batxillerat Internacional.

Una vegada finalitzat el Programa Diploma, podràs accedir als diferents estudis universitaris d'universitats d'arreu del món.

L'accés a la universitat es realitza segons els requisits d'accés de cada una de les universitats, però el fet d'haver cursat el Programa del Diploma pot afavorir-te en el procés d'admissió.

En el cas de l'admissió a les universitats públiques catalanes, si has obtingut el títol de Batxillerat Internacional, pots accedir directament a la Universitat a través de la via d'accés per a estrangers. Això significa que podràs accedir directament als estudis universitaris a través de la nota mitjana del Batxillerat, però si vols millorar la teva nota, et podràs presentar a la fase específica de la selectivitat per pujar nota. Els tràmits d'accés es realitzen a través del servei UNEDasiss de la Universidad Nacional de Educación a Distancia (UNED).
 

L'equivalència entre les notes del Batxillerat Internacional i les notes catalanes és la següent:
 
Nota Batxillerat Internacional Nota catalana
24 5
25 5,28
26 5,55
27 5,83
28 6,11
29 6,39
30 6,66
31 6,94
32 7,22
33 7,49
34 7,77
35 8,05
36 8,32
37 8,60
38 8,88
39 9,16
40 9,43
41 9,71
42-45 10
 

On cursar el Batxillerat Internacional?

A la pàgina web del Batxillerat Internacional (IB) hi ha un buscador de centres on es podràs trobar tots els centres que ofereixen aquests estudis.

Aspectes a de tenir en compte per cursar el Batxillerat Internacional

 • Es treballa perquè l'alumnat sigui capaç de pensar de manera independent, conduint el seu aprenentatge.
 • Aquesta formació et permet accedir a estudis superiors en algunes de les universitats més prestigioses del món.
 • Potencien la internacionalització i treballen per millorar l'adaptació a un món globalitzat i constantment canviant.
 • L'alumnat està exempt de realitzar la fase general de la Prova d'Accés a la Universitat. S'aplicarà una fórmula de conversió per obtenir la qualificació d'accés a la universitat espanyola.
Informa't sobre les característiques del Batxillerat, les seves sortides i connexions amb altres estudis i altres programes com el Batxibac, per tal de poder escollir el millor Batxillerat per a tu.