Grau en Periodisme

1051 Persones estan visitant aquest curs
entre 1.000 € i 2.500 €
Sol·licita informació
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Grau en Periodisme
Sol·licita informació
Grau
Oficial / homologat
Presencial
Barcelona
240 crèdits
entre 1.000 € i 2.500 €

Descripció

Jo, la Pompeu perquè...
Adquiriré capacitat i destresa per crear i innovar.
Sabré crear continguts i idear estils per a tots els mitjans de comunicació (premsa, ràdio, televisió i Internet).
Coneixeré les especialitats periodístiques principals per temes i per tipus de mitjà de comunicació.
Sabré com construir i analitzar relats periodístics escrits i audiovisuals.
Sabré aplicar a la pràctica els processos de redacció i d'enregistrament de so i vídeo per produir informacions periodístiques.
Coneixeré les tècniques i els procediments de composició fotogràfica, televisiva i transmèdia.
Coneixeré les bases de la gestió econòmica dels mitjans de comunicació i quins són els recursos essencials per establir-me pel meu compte.
Faré pràctiques en alguns dels principals mitjans de comunicació de Catalunya durant un mínim de tres mesos.
Sabré quines eines tecnològiques s'han d'usar durant el procés de cerca d'informació, d'edició i d'emissió de qualsevol producte periodístic.
Presentació
 
Sòlida formació de base en un àmbit determinat. L'estudiant haurà d'optar de bon començament per un d'aquests quatre àmbits: Humanitats, Política, Economia o Dret.
Formació en els fonaments i en les habilitats pròpies de l'exercici del periodisme, en tots els mitjans i modalitats (premsa, Internet, ràdio, televisió, agències de notícies, etc.).
Èmfasi en l'especialització professional, a través de matèries optatives relacionades amb diversos àmbits i modalitats.

Temari

Itineraris 
En començar la carrera l'estudiant ha de triar un dels itineraris de formació de base següents:
  • Humanitats
  • Ciències Polítiques
  • Ciències Econòmiques
  • Dret
Cadascun d'aquests itineraris deixa oberta l'opció perquè l'estudiant, després de completar el grau en Periodisme, pugui aconseguir posteriorment el grau corresponent a l'itinerari que ha seguit. Això ho podrà fer en dos cursos complementaris (o potser algun trimestre més, depenent de les circumstàncies acadèmiques de cada cas).

Pràctiques
Moltes de les assignatures de la carrera són pràctiques, molt especialment el Taller Integrat de Periodisme, que es fa a tercer curs.
 
Les pràctiques, de 18 crèdits, són obligatòries i consisteixen a fer una estada en un mitjà informatiu de qualsevol àmbit: premsa, ràdio, televisió, Internet, agència informativa, mitjà de comunicació i gabinet de comunicació. A aquests efectes, la Facultat té establerts convenis amb les empreses de comunicació més importants de Catalunya. Es fan surant un trimestre del quart curs.
 
Estades a l'estranger
Els Estudis de Periodisme fomenten la mobilitat dels estudiants i especialment les possibles estades (Erasmus i d'altres programes) en universitats europees o de la resta de continents, amb carreres de Periodisme o d'altres àmbits que puguin ser propícies amb vista a una especialització professional. Les estades a l'estranger són optatives i es poden fer durant un trimestre o més d'un, a quart curs.
 

Competències per a les quals et prepara el curs

Capacitat per redactar i per elaborar productes periodístics escrits i audiovisuals en els diversos gèneres (informació estricta, reportatge, article d'opinió, etc.).

¿Necesitas información sobre cursos? Llámanos al 900 293 573

Llamada gratuita de lunes a viernes de 9h a 20h

Idiomes en els quals s'imparteix

Català, castellà i anglès (depenent de l'assignatura)

Durada

4 cursos

Objectius

El grau en Periodisme per la UPF és una carrera orientada a l'exercici professional del periodisme, entès com una activitat que consisteix, sobretot, en l'elaboració de productes informatius d'actualitat i clarament diferenciada, en conseqüència, d'altres activitats relacionades amb la comunicació social. L'objectiu primordial de la carrera és formar professionals capaços de desenvolupar l'exercici del periodisme en qualsevol mitjà d'informació i de comunicació. Això implica la preparació dels futurs graduats per fer front als canvis previsibles que hi haurà en el món de la comunicació, tant des de la perspectiva dels usos socials com des de la perspectiva tecnològica. Així mateix, es pretén fomentar entre els futurs professionals una reflexió a fons sobre el periodisme com a activitat professional, que ha de ser garantia de democràcia, de civisme i de cohesió social.

Pràctiques

Moltes de les assignatures de la carrera són pràctiques, i molt especialment el Taller Integrat de Periodisme que es fa a tercer curs. Pràcticum obligatori, amb l'estada d'un trimestre com a mínim en

Perspectives laborals

Informació periodística. Professional del periodisme en qualsevol suport mediàtic que desenvolupa la seva activitat creant continguts d'actualitat i usant els diversos gèneres que són propis dels mitjans informatius. Això comprèn les funcions de redactor, reporter, presentador i directiu d'un o de diversos dels suports esmentats, incloent-hi el disseny, l'escriptura i l'execució de reportatges i de documentals audiovisuals o multimèdia. Comunicació institucional. Professional d'un gabinet de premsa o comunicació d'una institució pública o privada per coordinar o executar qualsevol treball de caràcter informatiu o comunicatiu que necessiti l'entitat. Consultoria.

Horari

Temps complet, matí i tarda
Grau en Periodisme
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Campus i seus: Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Universitat Pompeu Fabra (UPF)
Plaça de la Mercè, 10-12 08005 Barcelona
Sol·licita informació
X