Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

La doble titulació de Física i Matemàtiques, el grau amb la nota de tall més alta de Catalunya

Notícia

  • 13/07/2012

  • Valora

  • Deixa el teu comentari
Redacció d'Educaweb
La Generalitat de Catalunya ha presentat els resultats de la preinscripció universitària. Aquest 2012, un total de 48.240 estudiants s’han preinscrit a alguna de les 7 universitats públiques catalanes.

Un any més, coincideix una de les notes de tall més altes amb la titulació més demandada: Medicina. Per accedir a aquest grau a la Universitat de Barcelona (UB) es necessari obtenir un 12,332; un 12,242 a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) (amb conveni amb la UAB); un 12,022 a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i un 12,020 a la Universitat Rovira i Virgili (URV).

De totes maneres, la nota d’admissió més elevada ha estat per la doble titulació de Física i matemàtiques que imparteix la UAB i que requereix un 12,544 als estudiants que vulguin accedir a alguna de les seves 20 places. L’Enginyeria en tecnologies aeroespacials de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) també ha estat una de les carreres que superen la nota d’accés de 12, demanant un 12,286 per ocupar una de les seves 60 places ofertades.

Pel que fa a les titulacions més demandades com a primera opció, a més de Medicina a la UB en primer lloc, destaquen Administració i direcció d’empreses, Psicologia, Infermeria, Educació primària (totes elles a la Universitat de Barcelona); Medicina (a la UAB), Enginyeria en tecnologies industrials (a la UPC), Medicina (a la URV), Dret (UB), Educació Infantil (UB).

Per primer cop des del 2005, el número de preinscripcions a la universitat s’ha reduït enlloc d’incrementar-se. Enguany, accediran a un grau uns 2.410 estudiants menys que l’any passat, fet que suposa un descens del 4,76% respecte a les dades de 2011.

Pel que fa als estudis de procedència dels preinscrits, 37.215 hi ha accedit a través de la selectivitat i la formació professional, xifra que representa un 2,12% menys respecte a l’any passat. També ha disminuït un 21,88%% el nombre d’estudiants procedents de les proves per a més grans de 25 i 45 anys, que enguany són 1.464.

A partir de dilluns 16 i fins al 20 de juliol s’obre el període de matriculació per als estudiants assignats en primera preferència. A partir del 26 de juliol es farà la segona assignació de places.

Si vols més informació, pots consultar les notes de tall a la secció d'Educaweb.
Deixa el teu comentari