Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Com aconseguir una beca?

Vull continuar estudiant però la meva situació econòmica no és molt bona. Existeixen beques per seguir estudiant? On puc buscar-les? Quins són els tràmits i les dates per sol·licitar-les?

Existeixen diferents tipus de beques i ajudes per als diferents estudis. Aquestes estan promogudes pel Ministeri, les Comunitats Autònomes o organismes i fundacions privades.

Per poder accedir-hi s'han de complir una sèrie de requisits. Aquests varien en funció del tipus de beca i de l'organisme promotor d'aquesta. En les beques generals del Ministeri o de les Comunitats Autònomes s'han de complir unes característiques en la renta familiar, per exemple. Alguns organismes bequen als bons estudiants per a un tipus d'estudi, o la beca és el resultat d'un concurs o premi on els estudiants s'han presentat.

Les beques es concedeixen a aquelles persones que compleixen millor amb tots els requisits establerts en cada convocatòria, per això és important informar-se bé de quins són aquests requisits abans de començar la tramitació.

Normalment, els mesos previs a l'inici d'uns estudis és quan es convoquen més beques, tot i que, algunes beques com per exemple les d'estudiar a l'estranger es convoquen amb més antelació. En les diferents pàgines web dels organismes convocants hi ha tota la informació que fa referència als tràmits, calendari i procés. La majoria es poden tramitar per internet però en alguns casos cal presentar documentació complementaria en paper.