Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Estudis per ser psicòleg

Què haig d'estudiar si vull treballar com a psicòloga o psicòleg?

Potser tens clar que t'agradaria treballar com  a professional de la psicologia i dedicar-te a algun dels molts camps en què exerceixen els psicòlegs.

Per ser psicòleg o psicòloga has d'estudiar el Grau en Psicologia, organitzat en 4 cursos acadèmics. Aquests estudis proporcionen uns coneixements generals de les diferents branques de la psicologia.

Els plans d'estudis de les universitats solen oferir diferents mencions o itineraris, com Psicologia de la Salut, Educativa o Social, entre d'altres.

Depenent de l'àmbit en què vulguis exercir, poden exigir-te formació complementària d'especialització.

Per exemple, si vols treballar en el camp de la salut mental, has de tenir en compte que l'activitat sanitària en psicologia està regulada i s'exigeixen requisits diferents en el sector privat i en el públic.

- Per exercir en el sector privat, a més del Grau necessitaràs cursar el Màster en Psicologia General Sanitària, que consta de 90 crèdits ECTS.

- Per accedir al Sistema Nacional de Salut i exercir com a psicòleg o psicòloga en el sector públic t'exigiran l'especialització sanitària en Psicologia Clínica. Per a això, hauràs de superar l'examen que et dona accés a les places de psicòleg intern resident (PIR), i iniciar un període de formació de 4 anys. En finalitzar, et convertiràs en psicòleg Especialista en Psicologia Clínica i podràs treballar en el sector de la sanitat tant pública com privada.

Com pots veure, hi ha molts itineraris professionals diferents en l'àmbit de la psicologia. Després de superar el Grau en Psicologia, pots cursar diferents cursos d’especialització i màsters per ampliar els teus coneixements i especialitzar-te en àreas més concretes.

Per prendre la decisió pots informar-te amb més detall de les sortides i funcions que pot exercir un psicòleg i també sobre els continguts que s'imparteixen en el Grau en Psicologia.


Pots consultar l'oferta existent a Educaweb de Graus en psicologia, i tambe las notes de tall de la titulació a totes les universitats catalanes.