Preguntes freqüents

Consulta les respostes a les preguntes més habituals realitzades a l’equip d’orientadors i orientadores d’Educaweb

Proves lliures d'FP

Què són les proves lliures per a l'obtenció d'un títol de Formació Professional?

Les proves lliures d'FP són exàmens amb els quals podràs obtenir un títol oficial de Tècnic o de Tècnic Superior d'FP sense cursar el cicle formatiu de grau mitjà o de grau superior corresponent a aquest títol.

Es dirigeixen a persones que, malgrat no tenir el títol d'FP, ja tenen formació o experiència en un camp professional concret.

Els requisits per a inscriure't a les proves varien en funció del títol que vulguis obtenir.

- Per als títols de Tècnic cal tenir 18 anys i, a més, comptar amb alguna de les següents titulacions: Graduat en ESO, un altre títol de Tècnic, haver superat la prova d'accés a cicles de grau mitjà o la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.

- Per a l'obtenció del títol de Tècnic Superior, cal tenir 20 anys i comptar amb el títol de Batxillerat o un altre títol de Tècnic o de Tècnic Superior, o bé haver superat la prova d'accés a cicles de grau superior o les proves d'accés a la universitat per a majors de 25 anys.

Tingues en compte que les convocatòries depenen de cada comunitat autònoma. No tots els anys es convoquen proves a Catalunya. No obstant això, com són títols amb validesa en tot el territori de l'Estat, també pots valorar presentar-te als exàmens que es convoquin en altres comunitats.

A més, no és imprescindible que t'examinis de tots els mòduls alhora: si no disposes del temps necessari per a preparar tots els exàmens en una mateixa convocatòria, pots anar realitzant-los al teu ritme. Quan hagis superat la totalitat dels mòduls que componen el cicle, obtindràs el títol.

I si has realitzat estudis de Formació Professional amb anterioritat, no oblidis informar-te de les possibles convalidacions i també de les exempcions que pots sol·licitar.