Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Certificats i titulacions de japonès

Quines titulacions oficials de japonès existeixen?

El Nôken és la titulació oficial de japonès que et permet acreditar els teus coneixements del japonès com a llengua estrangera. Aquest examen està organitzat per la Fundació Japó i la Japan Educational Exchanges and Services, dues entitats privades dedicades a la promoció i divulgació de la llengua i cultura japonesa.

certificats de japonès

NÔKEN

El Nôken (JLPT en les seves sigles en anglès) és l'examen oficial de nivell de llengua japonesa. Es tracta d'una prova que serveix per avaluar i certificar la competència en japonès per als parlants no natius.

Aquest examen permet acreditar el teu nivell de coneixement del japonès en 5 nivells diferents. El nivell 1 es correspon al nivell més alt i el nivell 5 el més senzill.
 
En el nivell 1 i 2 (N1 i N2), l'examen compta amb dues parts: coneixement de la llengua (vocabulari i gramàtica) i audició. Per als nivells del 3 al 5 (N3, N4 i N5), la prova consta de tres blocs: vocabulari, gramàtica i audició.

Els diferents nivells, mostren una competència mínima d'ús del japonès:
 
  • N5: capacitat d'entendre japonès bàsic fins a un cert nivell.
  • N4: capacitat d'entendre japonès bàsic.
  • N3: capacitat d'entendre el japonès usat en escenes quotidianes fins a un cert nivell.
  • N2: capacitat d'entendre el japonès usat en la vida quotidiana i en diferents situacions fins a un cert nivell.
  • N1: capacitat d'entendre el japonès usat en una àmplia gamma de situacions.

Al següent enllaç pots trobar informació més detallada sobre les competències lingüístiques adquirides en cadascun dels nivells.

Per aprovar l'examen, has d'aprovar les diferents parts. Si suspens alguna de les parts, suspens l'examen. Després de l'examen rebràs un informe de resultats, i si superes totes les parts obtindràs el certificat de nivell corresponent.
 
L'examen se celebra el primer diumenge de desembre. Per obtenir més informació sobre l'examen pots contactar amb un dels centres autoritzats per realitzar l'examen. A Catalunya, la seu on pots realitzar aquest examen és la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona.

On preparar-me per aconseguir el títol?

Existeixen diferents centres d'idiomes on pots dirigir-te per aprendre japonès i preparar-te per superar l'examen.