Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Consells per aprendre idiomes

Aprendre un idioma requereix planificació, organització i que et marquis uns objectius realistes a assolir.

En aquest apartat pots trobar set consells que t'ajudaran en el repte d'aprendre una nova llengua.
 

7 claus per a tenir èxit en l'aprenentatge d'un idioma

  • Tingues clar el teu objectiu: per què vols aprendre aquest idioma? Aquesta és la primera pregunta que t'has de fer. Si tens clar l'objectiu, això ajudarà en la teva motivació, i si estàs motivat et resultarà molt més fàcil aprendre un idioma.

  • Marca't uns objectius realistes: escull un idioma pel qual estiguis motivat i fixa't unes metes que siguin realitzables per a tu. Ajusta aquests objectius a la teva disponibilitat i no intentis anar més ràpid.

  • Organitza't bé el temps: una bona organització del temps és clau per a l'èxit en qualsevol estudi. Avaluar de forma realista la teva disponibilitat et servirà per triar un curs d'idiomes amb un horari intensiu, extensiu o flexible, com ara alguns cursos online.

  • Controla el teu progrés: la motivació i el progrés van de la mà. Si creus que no estàs progressant la teva motivació disminuirà, i el mateix ocorre a la inversa. Per això és recomanable que anotis els teus petits èxits i comparis el que sabies abans amb el que ara saps. Així podràs fixar-te nous objectius, reformular els que tenies i sentir que avances per tal de continuar animat amb el teu aprenentatge.

  • No et limitis a assistir a classe: si has escollit un curs presencial, assistint a classe aprendràs, però és possible que únicament amb les classes no aconsegueixis tots els objectius. Aprendre un idioma requereix constància, dedicació i pràctica, per la qual cosa és recomanable complementar la teva formació amb altres activitats que et permetin ampliar coneixements i agafar fluïdesa.

  • Aprofita les oportunitats: si coneixes a una persona estrangera, aprofita per practicar amb ella l'idioma; si vas de viatge, no deixis que siguin sempre els altres els qui parlen; si se't presenta l'oportunitat d'anar al cinema i veure continguts en versió original, fes-ho. Tot això t'ajudarà a consolidar els teus aprenentatges i descobrir més sobre l'idioma, així que busca i aprofita qualsevol ocasió que et permeti practicar.


Recorda que per a dominar bé un idioma necessitaràs temps, esforç i constància. Però aquesta inversió es veurà compensada amb els beneficis que obtindràs.

Informa't dels diferents certificats i nivells d'idiomes i troba el teu curs d'idiomes al nostre buscador.