Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Per què aprendre idiomes?

Per què aprendre idiomes?

En un món globalitzat, poder-te comunicar amb persones de diferents països i cultures et serà de gran utilitat en els teus estudis, la teva feina i el teu temps lliure.

Aquí tens una sèrie de raons que et mostren la utilitat de dominar idiomes:
 

Beneficis acadèmics

Si t'interessa estudiar a l'estranger, el més probable és que un dels requisits per accedir als estudis és que tinguis un mínim domini de l'idioma en què s'imparteixen. Amb un bon nivell d'idiomes podràs accedir a moltes més opcions formatives de tots els nivells: batxillerat internacional, formació professional, graus universitaris o màsters i postgraus.

D'altra banda, encara que estiguis estudiant al teu país, el coneixement d'un idioma estranger i en especial, l'anglès, et permetrà accedir a una gran varietat i multitud de materials educatius, articles, vídeos, etc. que complementaran la teva formació.


Majors oportunitats laborals

Actualment, dominar una o diverses llengües estrangeres és un requisit gairebé imprescindible en moltes ofertes de feina. Si millores les teves competències en aquest sentit, tindràs més oportunitats per accedir al mercat de treball.

A més, amb el domini d'idiomes et resultarà més fàcil avançar en la teva carrera professional. En la teva feina del dia a dia pots trobar-te diferents situacions que requereixin el coneixement d'una llengua estrangera, com haver de revisar documentació tècnica en un altre idioma, contactar amb clients o proveïdors estrangers o participar en algun projecte internacional. Les competències en una llengua estrangera et permetran desenvolupar amb èxit les teves tasques.


Noves opcions d'oci

En societats cada cop més obertes i multiculturals, l'aprenentatge i la pràctica d'idiomes nous resulta molt més fàcil.

Segurament has viatjat o viatjaràs en algun país estranger. Aquesta experiència, a banda d'oferir-te una desconnexió de la rutina, t'ajuda a conèixer altres països, cultures, persones i, en general, a obrir la teva ment cap a la novetat i la diversitat. Tot i que pots viatjar sense conèixer l'idioma, l'experiència no serà la mateixa. Viatjar amb idiomes et permet interaccionar amb les persones, entendre millor totes les informacions i tenir una experiència de viatge molt més enriquidora.

Quin idioma aprendre?

A l'hora d'escollir l'idioma que vols aprendre és important que reflexionis sobre els idiomes que ja domines i valoris perquè vols aprendre altres llengües. Aquesta reflexió t'ajudarà a definir què necessites i el tipus de formació per aconseguir-ho. No és el mateix aprendre una llengua per estudiar o treballar a l'estranger, que fer-ho per oci.

Els tres idiomes amb un major número de parlants com a llengua materna són el xinès mandarí, l'espanyol i l'anglès. Tot i això, l'idioma que s'utilitza de forma majoritària als negocis i en la comunicació internacional és l'anglès. Per treballar en un àmbit concret o relacionar-te amb persones d'una regió del món, conèixer els idiomes que més s'utilitzen et pot servir de guia. Si ja domines l'anglès, en els negocis i la indústria, l'alemany o en xinès poden ser-te de gran utilitat. En determinats àmbits, llengües com el francès o l'àrab poden tenir molt valor.

4 motius per aprendre un idioma

 1. T'obre la ment
  Aprendre un nou idioma et descobreix altres maneres de pensar i genera interès per la diversitat i comprensió per les altres cultures, a banda de desenvolupar la capacitat de comunicació en una altra llengua.

 2. Desenvolupa la teva capacitat cognitiva i d'aprenentatge
  Els infants bilingües tenen unes capacitats d'aprenentatge, d'anàlisi, de resolució de problemes matemàtics i creativitat més desenvolupades que la mitjana dels infants que creixen amb una única llengua materna.
  Un estudi publicat al The Journal of Neuroscience va investigar la capacitat cognitiva en adults bilingües. Les dades van mostrar que aquells que parlaven dos o més llengües des de la infància tenien més flexibilitat cognitiva que els que només en parlaven una. És a dir, els bilingües tenien més facilitat d'adaptació en un context nou o imprevist, resolent els problemes amb més rapidesa i eficàcia.

 3. Augmentaràs les teves competències transversals
  A més de les competències tècniques d'una professió, les competències transversals, com els idiomes, estan molt ben valorades en el mercat de treball. Aquestes et permeten destacar per sobre d'altres candidats i poder progressar en la teva carrera professional.

 4. Podràs veure pel·lícules en versió original
  Mirar una pel·lícula en versió original et pot ajudar a submergir-te millor en la història, aprendre vocabulari i expressions i practicar l'idioma. A més de les pel·lícules, molts jocs, llibres o programes informàtics, per exemple, només es troben en anglès. El domini de l'idioma t'ajudarà a poder utilitzar-los sense cap dificultat.

On aprendre idiomes?

Hi ha diferents formes d'aprendre idiomes, pots fer-ho de forma més estructurada, realitzant un curs específic o de forma més autodidacta, utilitzant materials de suport i vídeos.

Pots estudiar idiomes de forma més formal a les escoles oficials d'idiomes, acadèmies de llengües o fent un curs d'idiomes a l'estranger.

Pots aprendre idiomes utilitzant altres recursos com App's, llibres o materials d'autoaprenentatge, visualitzant vídeos en un altre idioma, participant en grups de conversa, realitzant una estada en un altre país.


Informa't sobre els diferents nivells d'idiomes, quins idiomes es poden cursar a les escoles oficials d'idiomes i quins certificats i titulacions hi ha per acreditar el teu nivell d'idiomes i troba el teu curs d'idiomes.