Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com triar un centre d'ensenyaments artístics

A continuació pots trobar algunes recomanacions que et permetran triar el centre que millor s'ajusti a les teves necessitats personals i formatives.

Has de tenir en compte que la varietat d'especialitzacions i disciplines artístiques existents suposa que la importància de cadascuna de les característiques que trobaràs a continuació variarà en funció de l'àmbit a què vulguis accedir i de les teves preferències.

 • Especialització del centre. Has de conèixer si el centre al que vols accedir és especialista en la formació que és del teu interès.
   
 • Titulacions que ofereix. Si et plateges continuar amb estudis posteriors en el mateix àmbit per complementar la teva formació, pots informar-te sobre tota l'oferta formativa del centre.
   
 • Titularitat del centre. Depenent de si el centre és públic o privat el cost dels estudis pot variar de manera considerable.
   
 • Vía d'accés. Els criteris poden variar en funció de la titularitat de centre i el tipus d'estudis. Pots consultar el percentatge de places reservades per a cada via d'accés.
   
 • Instal·lacions i materials. La formació pràctica és fonamental en els ensenyaments artístics. Per això, has de conèixer si el centre disposa d'espais adequats per a la formació pràctica i recursos materials perquè el procés d'aprenentatge sigui el més complet possible.
   
 • Qualitat de la formació. Has de valorar, a través de la informació que el centre presenti, de l'experiència d'antics alumnes i de la proporció d'inserció al mercat laboral, si el centre ofereix un nivell que s'adeqüi a les teves expectatives.
   
 • El professorat. Valorar la qualitat del professorat és una tasca que pot donar molta informació per conèixer també la qualitat del centre. L'experiència laboral, els sistemes d'aprenentatge utilitzats o la referència que tinguin els docents dins del camp artístic en qüestió, són elements que et permetran fer-te una idea de la qualitat dels ensenyaments impartits.
   
 • Realització de les pràctiques. El volum de centres en els quals podràs realitzar les pràctiques pròpies de la formació, com així també la seva qualitat i la relació amb el teu perfil i els teus interessos personals, és rellevant per a garantir una formació completa i augmentar les teves possibilitats d'inserció laboral.
   
 • Borsa de treball. L'accés al món laboral, un cop finalitzats els estudis, pot resultar-te més assequible si el centre en el que realitzaràs la formació compta amb una borsa de treball àmplia i variada.
   
 • Horaris. Aquest aspecte és especialment rellevant per a aquelles persones que compaginen la seva feina amb una ocupació. Conèixer si la formació en el centre es realitza als matins o a les tardes pot ser un criteri fonamental per a l'elecció final.
   
 • Situació geogràfica. La facilitat o dificultat d'accés al centre, sigui per la distància o pels mitjans de transport disponibles, pot suposar una diferència rellevant si estàs dubtant entre centres similars.

Alguns d'aquests aspectes no són accessibles a través de les pàgines webs dels centres, de manera que, si tens opció, és recomanable que assisteixis a les jornades de portes obertes que els centres ofereixen. La possibilitat de poder comprovar personalment la informació relativa a centre t'ajudarà a prendre una decisió fonamentada.

Coneix tota l'oferta d'Ensenyaments Artístics que hi ha i troba el teu curs.