Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Laboral

Quins són els sectors emergents?

Sectors professionals en creixement

La innovació tecnològica i la globalització han revolucionat el món del treball. Els sectors professionals més tradicionals s'estan transformant i s'estan generant noves oportunitats de feina que ni tan sols s'havien previst.

Una de les característiques de l'actual mercat laboral és la rapidesa en la qual sorgeixen noves professions i la necessitat dels seus professionals d'estar en contínua formació. Per això, conèixer les tendències dels diferents sectors econòmics i les oportunitats professionals que generen són aspectes clau per a prendre les decisions adequades en la teva trajectòria acadèmica i professional.A continuació, et presentem els sectors que es preveu que ofereixin majors oportunitats laborals en els pròxims anys i les professions relacionades.

  • Medi ambient. S'estimen grans inversions públiques i privades en el sector del medi ambient, especialment, en l'àmbit de de les energies renovables, el transport sostenible, les infraestructures verdes i la gestió del medi ambient. En aquest sector es necessiten perfils molt diversos, des de professionals que estudiïn com minimitzar l'impacte ambiental de les empreses, fins a enginyers capaços d'avançar en el desenvolupament de les energies renovables.
 
Professions
Consultor de medi ambient
Tècnic en salut ambiental
Agent de conservació ambiental
Especialista en energies renovables
Especialista en gestió de residus
Especialista en sostenibilitat
Assessor en eficiència energètica
Tècnic en espais naturals
Enginyer ambiental
 
  • Tecnologia, informàtica i telecomunicacions. Les TIC estan prenent un paper molt important en els diferents camps professionals. Molts serveis i productes que ofereixen les empreses estan lligats al sector digital. Per aquest motiu, la demanda de perfils professionals especialitzats en àrees com a informàtica, sistemes de xarxes, ciència de dades i intel·ligència artificial és molt freqüent actualment i s'augura que continuarà creixent en el futur.
 
Professions
Enginyer de sistemes
Programador
Data Architect
Data Analyst
Data Scientist

Enginyer en el núvol
Especialista en intel·ligència artificial
Especialista en ciberseguretat
Frontend Developer
  • Educació. La necessitat de realitzar una reforma integral de l'educació i la inclusió de les noves tecnologies a les aules requereixen professionals altament qualificats per a enfrontar-se als nous reptes dels contextos educatius.
 
Professions
Expert en tecnologia educativa (EdTech)
Director de centre educatiu
Orientats psicopedagògic
Maestro d'educació especial
Expert en metodologies educatives innovadores
Expert en educació personalitzada
 
  • Sanitat i serveis sociosanitaris. L'envelliment de la població i la preocupació pel benestar físic i mental generaran oportunitats d'ocupació en aquest sector per a cobrir les corresponents necessitats. Així mateix, l'estrès, les fòbies o les addiccions són problemes de la societat actual en els quals els professionals de la psicologia i la salut trobaran oportunitats d'ocupació.
 
Professions
Metge especialista
Infermer especialista
Tècnic en atenció a persones majors
Psicòleg clínic
Psiquiatre
Psicòleg especialista
Psicoterapeuta
 
  • Transport i logística. L'auge del comerç electrònic i el trànsit internacional han generat recents oportunitats d'ocupació relatives a la gestió de la cadena de subministrament i el transport de mercaderies. Alguns dels perfils de logística més sol·licitats els trobaràs en la següent taula.
 
Professions
Director de logística
Director comercial
Responsable de compres
Responsable d'exportació i importació
Responsable d'aprovisionament
Supply Chain Manager
  • Vendes, màrqueting i contingut. L'augment de vendes a través del comerç electrònic ha crescut exponencialment en els últims anys. Davant això, les empreses estan invertint cada vegada més recursos en la seva activitat digital. Els llocs relacionats amb el desenvolupament empresarial, l'estratègia corporativa, el màrqueting digital i la creació de continguts són demandats en un gran nombre d'empreses i es preveu que el continuïn sent.
 
Professions
Especialista en desenvolupament de negocis
Assessor estratègic
Consultor de desenvolupament empresarial
Expert en comerç electrònic
Community manager
Content manager
Assessor de marca personal
Expert en màrqueting digital
 
Descobreix totes les professions i troba la que encaixa millor amb tu. Si necessites desenvolupar noves competències o cursar una determinada formació, pots continuar llegint el nostre apartat sobre com formar-se per a les noves feines.