Orientació Acadèmica

Com crear un bon ambient d'estudi

 • Un bon lloc per estudiar

  L'espai físic contribueix a la concentració. Hauràs de buscar el lloc més indicat per poder estudiar i treure el màxim profit de les hores invertides. Es tracta de que tinguis en compte els següents aspectes per aconseguir un bon ambient d'estudi:

  Ambient d'estudi
   
  • Lloc d'estudi: aquest ha de disposar dels elements necessaris per a que puguis fer la teva tasca correctament. Taula i cadira adequada per a tu, espai suficient que et permeti organitzar-te i condicions que et permetin concentrar-te.

  • La ventilació de l'habitació i la temperatura: aquests dos aspectes són importants per tal que et sentis còmode al lloc on estudies. Es tracta de crear un bon ambient que et permeti concentrar-te.

  • Il·luminació: la llum natural és la millor aliada per a l'estudi. En el cas que no disposis de llum natural directa, és interessant que la combinis amb la llum artificial.

  • Silenci: és bàsic que el lloc que escullis per a estudiar no sigui sorollós. El menjador no és el millor lloc per estudiar, ja que segurament sigui l'espai de la casa on hi hagi més persones. I la música? Has de saber que la música no ajuda en l'estudi, ja que per concentrar-se és millor estar en un ambient silenciós. Tot i això, pots posar-te música per realitzar alguns treballs o exercicis.
  Has de tenir en compte la importància d'estudiar sempre en un mateix espai o espais que facilitin la teva concentració. Pots combinar estudiar a la teva habitació i anar a la biblioteca, per exemple. El lloc que escullis ha de tenir al teu abast tot el material necessari per a l'estudi: ordinador, llibres de text i de consulta, apunts, papers, bolígrafs, retoladors fluorescents, etc. També és important que tinguis el teu espai d'estudi ordenat i que, en cap cas, el desordre sigui el que et desconcentri.
   
  Coneix les diferents tècniques d'estudi, com preparar-te bé per a un examen, com estudiar en grup o amb l'ajuda de les TIC per tal de poder millorar la teva forma d'estudiar.
Cursos relacionats