Orientació Acadèmica

Tècniques d'estudi - Com crear un bon ambient d'estudi

 • Un bon lloc per estudiar

  L'espai físic contribueix a la concentració. Hauràs de buscar el lloc més indicat per poder estudiar i treure el màxim profit de les hores invertides. Es tracta de que tinguis en compte els següents aspectes per aconseguir un bon ambient d'estudi:

  Ambient d'estudi
   
  • Lloc d'estudi: aquest ha de disposar dels elements necessaris per a que puguis fer la teva tasca correctament, taula i cadira adequada per a tu, espai suficient que et permeti organitzar-te i condicions que et permetin concentrar-te.
    
  • La ventilació de l'habitació i la temperatura: aquests dos aspectes són importants per tal de que et sentis còmode al lloc on estudies. Es tracta de crear un bon ambient que et permeti concentrar-te.
    
  • Il·luminació: és important que combinis la llum natural o indirecta i l'artificial i directa.
    
  • Silenci: és bàsic que el lloc que escullis per estudiar no sigui sorollós. El menjador no és el millor lloc per estudiar, ja que segurament sigui el lloc de la casa on hi hagin més persones. I la música? Has de saber que la música no ajuda en l'estudi, ja que per concentrar-se és millor estar en un ambient silenciós. Tot i això, pots posar-te música per realitzar alguns treballs o exercicis.

  Has de tenir en compte la importància d'estudiar sempre en un mateix espai o espais que facilitin la teva concentració, pots combinar estudiar a la teva habitació i anar a la biblioteca, per exemple. El lloc que escullis ha de poder tenir al teu abast tot el material necessari per al desenvolupament del seu treball: ordinador, llibres de text i de consulta, apunts, papers, bolígrafs, retoladors fluorescents, etc. També és important que tinguis el teu espai d'estudi ordenat i que, en cap cas, el desordre sigui el que et desconcentra.

  Coneix les diferents tècniques d'estudi, com preparar-te bé per a un examen, com estudiar en grup o amb l'ajuda de les TIC per tal de poder millorar la teva forma d'estudiar.
Cursos relacionats