Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Com crear un bon ambient d'estudi

Un bon lloc per estudiar

L'espai físic on decideixis estudiar facilitarà o dificultarà la concentració, per això és important buscar el lloc més apropiat per a poder estudiar i treure el màxim profit de les hores invertides.

A continuació, pots conèixer els aspectes més rellevants per a aconseguir un bon ambient d'estudi.


Ambient d'estudi
 
  • Fixar un lloc d'estudi: aquest espai ha de tenir els elements necessaris perquè puguis realitzar correctament la teva tasca. Una taula i cadira adequades per a tu, espai suficient per a organitzar-te i, en general, condicions que et permetin concentrar-te correctament. Pots estudiar sempre a un mateix lloc o pots combinar l'estudiar a la teva habitació i anar a la biblioteca, per exemple.
  • Mobiliari apropiat i ordre: és fonamental disposar d'una taula àmplia, una cadira amb respatller i material per a l'estudi. El lloc que triïs ha de tenir al teu abast tot el material necessari per a estudiar: ordinador, llibres de text i de consulta, anotacions, folis, bolígrafs, retoladors fluorescents, etc. És essencial que l'espai d'estudi estigui ordenat i que, en cap cas, sigui el desordre el que et desconcentri.
  • Bona ventilació i correcta temperatura: aquests dos aspectes són importants perquè et sentis còmode en el lloc en el qual estudies. Es tracta de triar un espai que es pugui airejar sovint i pugui mantenir una temperatura estable, que no faci ni massa fred ni massa calor. 
  • Il·luminació adequada: la llum natural és la millor aliada per a l'estudi. En el cas que no disposis de llum natural, és interessant que la combinis amb la llum artificial directa i indirecta. 
  • Lliure de sorolls i distraccions: és bàsic i necessari que el lloc que triïs per a estudiar sigui silenciós. El menjador no és el millor lloc per a estudiar, ja que probablement és el lloc de la casa en el qual transcorrin més persones. Així mateix, has de saber que la música no ajuda a l'estudi, ja que per a concentrar-se és millor estar en un ambient tranquil. De totes maneres, pots posar-te música per fer alguns treballs o exercicis que no requereixin tanta concentració.

Coneix les diferents tècniques d'estudi, com preparar-te bé per a un examen, com estudiar en grup o amb l'ajuda de les TIC per tal de poder millorar la teva forma d'estudiar.