Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Gestió del temps d'estudi

Beneficis d'una bona gestió del temps d'estudi

Les nostres circumstàncies personals determinen la nostra disponibilitat de temps diari per estudiar.

Hi ha obligacions i responsabilitats com la feina, assistir al centre d'estudis, tasques de la llar, l'esport, cures a familiars i altres activitats que dificulten la planificació.

 

gestió del temps per estudiar

 

Per aprofitar el teu temps d'aprenentatge és important calcular quantes hores podràs dedicar a estudiar cada dia, definir un horari adaptat a les teves necessitats i objectius i complir-lo amb rigorositat.

Moltes hores d'estudi no són sinònim d'estudi de qualitat. Hi ha pautes que et permetran organitzar la jornada amb garanties d'assolir la màxima productivitat.

Sigui quin sigui el teu objectiu acadèmic i els exàmens que tinguis a la vista, una bona gestió del temps d'estudi t'ajudarà a obtenir millors resultats.

Consells per gestionar el teu temps d'estudi

Si vols treure el màxim partit al teu temps d'estudi és convenient que segueixis les següents recomanacions.

 

Segueix la planificació

Revisa el teu pla d'estudi i tingues presents els objectius d'aprenentatge establerts per no perdre de vista el camí a seguir.

Si detectes que les teves circumstàncies han canviat realitza els ajustos necessaris per complir la programació i assegurar-te que pots estudiar tot el temari en profunditat abans dels exàmens.

 

Organitza la teva jornada

Abans de començar la jornada d'estudi, repassa els objectius d'aquell dia, els horaris establerts per a l'estudi i les matèries o temes que has d'aprendre.

Tingues en compte totes les activitats que realitzes durant el dia i les pauses necessàries per a ser productiu.

Pots utilitzar plantilles com la següent, ja sigui en format digital o impreses, per reflectir tots els períodes d'estudi del dia:

 

planificació diaria

Intenta ajustar-te al màxim a l'horari establert: procrastinar en l'estudi impacta negativament en els resultats acadèmics.

 

Descansa

No oblidis realitzar els descansos planificats per menjar, moure't una mica o simplement desconnectar de l'estudi uns minuts.

Cada persona requereix intervals d'estudi i descans diferents per ser productiva, però es recomana establir períodes d'estudi de mitja hora seguits de 5 o 10 minuts de descans, i realitzar un descans més llarg quan portis més de dues hores estudiant.

Prova aquests intervals i observa si el teu rendiment és bo o si necessites ajustar els temps per augmentar la teva productivitat.

També és important dormir les 8 hores diàries recomanades per afrontar cada jornada amb l'energia necessària.

 

Reserva moments d'oci

És fonamental que compaginis l'estudi amb activitats de lleure i la pràctica d'exercici.

Si et limites a estudiar i descuides el teu benestar personal és possible que el cansament impacti negativament en el teu rendiment. Intenta trobar l'equilibri que et permeti ser productiu.

 

Busca l'eficiència

Hi ha certes estratègies que pots aplicar perquè el temps dedicat a estudiar sigui un temps ben aprofitat.

Per exemple, l'espai d'estudi és important mantenir-lo ordenat i amb una bona il·luminació, així podràs ser més eficient i ràpid. Si estudies a la biblioteca, busca una propera per minimitzar el temps invertit en desplaçaments.

Evita distraccions: silencia el teu mòbil, demana a la teva família que respecti el teu temps d'estudi i tingues a la vista únicament el material necessari.

Consulta els hàbits d'estudi recomanats per millorar el teu rendiment i les tècniques d'estudi més eficaces per aprofitar al màxim la teva jornada.

També pots informar-te sobre com influeixen les emocions en l'aprenentatge i com augmentar la teva motivació per estudiar.