Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Què fer abans d'un examen?

Què fer el dia abans de l'examen?

El dia abans d'un examen és recomanable repassar, però no concentrar totes les hores d'estudi aquest dia. Això últim pot fer que et saturis i no abastos els resultats desitjats.

Si vols conservar els teus coneixements especialment a llarg termini, el dia abans d'una prova ha de ser un dia per a descansar i aprofitar per a revisar algun contingut.

També pots preparar tot el material que necessitaràs per l'endemà: bolígraf, llapis, eines de dibuix, calculadora o una ampolla d'aigua, per exemple.

Dorm les hores suficients per estar descansat al dia següent, això farà que la pressió i l'esforç mental que necessites per pensar i contestar-ho tot bé, el tinguis gràcies a l'energia que hauràs acumulat.

Què fer el dia de l'examen?

El dia de l'examen, lleva't aviat, esmorza bé i arriba amb temps a l'examen. Recorda agafar tots els materials que necessitaràs per poder fer l'examen, com la identificació personal i el material per escriure.

Abans d'entrar a l'examen, hi ha persones que necessiten mirar els esquemes. Si aquest és el teu cas, fes-ho, però és bo que et reservis uns minuts per relaxar-te i preparar-te mentalment. És a dir, guardar els apunts, respirar amb tranquil·litat, i sobretot, treballar la teva confiança. Es tracta de començar a concentrar-te per l'examen.

Què fer durant l'examen?

Un cop davant de l'examen, no et precipitis en contestar. És preferible que llegeixis bé totes les preguntes, una darrere l'altra, i pensis bé quines són les preguntes on trigaràs més temps en contestar i en quines en necessitaras menys. És important una bona organització del temps durant l'examen, per així poder respondre bé i amb tranquil·litat totes les preguntes.

Una vegada hagis identificat les preguntes més dubtoses, distribueix l'ordre en el qual contestaràs les preguntes. Abans de contestar cadascuna, és preferible que facis un esquema previ de la resposta, com els que hauràs fet durant l'estudi, amb la finalitat de que puguis identificar tot el que es pot dir sobre aquest tema. La realització de l'esquema previ no t'ha d'ocupar més de 5 minuts, es tracta d'una activitat molt breu, simplement per destacar idees, relacionar, seguir un guió per escriure i no deixar-te detalls.

Cada vegada que vagis a contestar, hauries de fer el mateix procediment, primer fer un esquema sobre el tema a tractar i després començar a respondre per ordre i amb coherència. Respon el que et demanen, l'examen no serà millor avaluat perquè hi hagi molta informació, sinó que s'avaluarà positivament quan la resposta contesti a la pregunta. 

Si cal, llegeix les preguntes diverses vegades per assegurar-te que ho has entès bé. Moltes vegades es llegeixen les preguntes ràpidament i això pot provocar confusió, per tant, és bo que llegeixis fins que entenguis bé el que es demana per tal de donar una bona resposta. Si tens dubtes sobre algun enunciat, pots preguntar al professor o examinador per tal que t'aclareixi el que s'està demanant. 

A banda de contestar bé les preguntes, cuida la presentació, l'ordre i la claredat i escriu sense faltes d'ortografia. Tingues en compte que encara que el més important és que responguis bé a la pregunta, també es valoren els aspectes formals de presentació.

preparar un examen

Informa't de totes les tècniques d'estudi que t'ajudaran a estudiar i com organitzar el teu pla d'estudis.