Orientació Acadèmica

Tècniques d'estudi - Què fer abans d'un examen?

 • Què fer abans d'un examen

  És recomanable que dormis les hores suficients per estar descansats abans de començar el dia, això farà que la pressió i l'esforç mental que et requereix per pensar a contestar tot bé, sigui possible gràcies a l'energia que hauràs acumulat.

  D'altra banda, hi ha persones que necessiten mirar els esquemes abans d'entrar en l'examen, però és bo que reservis uns minuts per preparar-te mentalment, és a dir, guardar els apunts, respirar amb tranquil·litat, i sobretot, treballar la teva confiança i en el que saps. Es tracta de començar a concentrar-te per l'examen.

  Què fer durant l'examen

  Un cop davant de l'examen, no et precipitis en contestar, sinó que és preferible que llegeixis bé totes les preguntes, una darrere l'altra, i pensis bé quines són les preguntes on trigaràs més en contestar i quines ho faràs en menys temps. És important una bona organització del temps durant l'examen, per així poder respondre bé i amb tranquil·litat totes les preguntes.

  Una vegada hagis identificat les preguntes més dubtoses, distribueix l'ordre en què contestaràs les preguntes. Abans de contestar a cadascuna, és preferible que facis un esquema previ de la resposta, com els que hauràs fet durant l'estudi, amb la finalitat de que puguis identificar tot el què es pot dir sobre aquest tema. La realització l'esquema previ no t'ha d'ocupar més de 5 minuts, es tracta d'una cosa molt breu, simplement per destacar idees, relacionar, seguir un guió en escriure i no deixar-te detalls.

  Cada vegada que es vagis a contestar, hauries de fer el mateix procediment, primer fer un esquema sobre el tema a tractar i, després començar a respondre per ordre i amb coherència.

  Si cal que llegeixis les preguntes diverses vegades per assegurar-te que ho han entès bé, fes-ho. Moltes vegades es llegeixen les preguntes ràpidament i això et pot provocar confusió, per tant, és bo que llegeixis fins que entenguis bé el que es demana per tal de donar una bona resposta.

  Informa't de totes les tècniques d'estudi que t'ajudaran a estudiar i com organitzar el teu pla d'estudis.
Cursos relacionats