Trobeu el vostre curs ideal

9%

Què vols estudiar?

Orientació Acadèmica

Consells per estudiar millor

En la majoria dels casos, cada persona utilitza els seus propis mètodes per a estudiar. No obstant això, a vegades aquests no són prou efectius. Encara que no hi hagi una única manera correcta d'estudiar, sí que existeixen una sèrie de recomanacions que et poden ajudar a obtenir millors resultats.

Prepara't per estudiar

Com estudiar i aconseguir millors resultats?

En primer lloc, és important recordar que són molts els factors que intervenen en el procés d'aprenentatge. A continuació trobaràs diferents elements a tenir en compte per aconseguir els teus objectius d'estudi amb èxit.
 

Motivació

Un dels factors més importants en el moment de començar a estudiar és la motivació. Estar motivat per l'estudi és, a vegades, difícil. Per això pots ajudar-te marcant-te un objectiu concret. A més, és important que vegis les utilitats de l'estudi, que pensis en l'aprenentatge com en una fase necessària i vital en el teu desenvolupament i que puguis comprovar que l'aplicació d'un mètode et facilita l'adquisició de coneixements.
 

Tècniques d'estudi

Un altre dels elements que més influeix en el teu rendiment són les tècniques d'estudi que utilitzes. Conèixer les diferents tècniques d'estudi t'ajudarà a adquirir unes pautes de treball que adaptaràs a la teva manera d'estudiar i que seran aplicables en tots els teus estudis.

Aplicar de manera correcta les tècniques d'estudi no és fàcil, però a mesura que les vagis incorporant al teu treball individual, podràs veure els avantatges d'aquestes com per exemple aprofitar millor el temps i, per tant, tenir temps lliure per a poder dedicar-ho a altres responsabilitats o activitats d'oci, així com millorar el teu rendiment escolar i estar més motivat amb l'estudi.

Així doncs, és important que sàpigues que les tècniques d'estudi estan orientades a totes aquelles persones que es trobin realitzant algun curs o alguna formació o que vulguin continuar formant-se al llarg de la seva vida professional.

Treballar les tècniques d'estudi i, per tant, saber quines són les teves estratègies d'aprenentatge t'ajudarà a aconseguir estudiar de forma més eficient.
 

Organització i planificació

La gestió del temps és clau per a establir una rutina que et permeti adquirir els hàbits d'estudi i aconseguir els teus objectius acadèmics. Establir un pla d'estudis t'ajudarà a estructurar els temps destinats a estudiar cadascun dels continguts i fixar-te metes diàries.
 

Ambient d'estudi

Les condicions de treball també repercuteixen en el resultat acadèmic esperat. Per això mateix, troba un lloc que t'ajudi a concentrar-te. És important que aquest sigui ordenat, lluminós i silenciós.
 

Fer ús de les noves tecnologies

Les noves eines TIC tenen enormes avantatges per a agilitar la tasca d'estudi. Pots utilitzar diferents recursos digitals depenent dels teus interessos i objectius. Des d'aplicacions destinades a la planificació i l'organització fins a programes i pàgines web per a fixar coneixements.


Coneix les diferents tècniques d'estudi que hi ha, com dissenyar el teu pla d'estudi i els avantatges d'estudiar en grup o amb l'ajuda de les TIC. I si necessites millorar les teves tècniques d'estudi, troba els cursos de tècniques d'estudi que t'ajudaran a fer-ho.