Orientació Acadèmica

Tècniques d'estudi, prepara't per estudiar

 • Quan i on s'aprèn a estudiar? Qui ensenya les tècniques? En la majoria dels casos tindràs mètodes propis per a la realització de les teves tasques, t'organitzaràs el temps del que disposes, la quantitat de tasques a fer, formes d'estudiar, el temps que invertiràs en cada tasca, etc. Estudiar no és fàcil i per això és important aprendre a fer-ho. Així doncs, una bona forma de començar és conèixer les diferents tècniques d'estudi.

  Prepara't per estudiar

  Són molts els factors que intervenen en l'èxit escolar, però, possiblement, un dels que més influeix en el teu rendiment és les tècniques d'estudi que utilitzes. Les condicions de treball i el mètode utilitzat per a l'estudi, a més de la capacitat intel·lectual i els teus trets de personalitat, repercuteixen en el resultat acadèmic esperat, a més de la motivació i la predisposició per estudiar.

  No hi ha cap professió que no s'hagi d'ensenyar abans de ser desenvolupada i, per aquest motiu, s'ha d'aprendre. Però, per què no s'ensenya a estudiar?

  Un dels factors més importants en el moment de començar a estudiar és la motivació. Estar motivat en l'estudi, a vegades és difícil. Per això pots ajudar-te fixan-te un objectiu concret. A més, és important que vegis les utilitats de l'estudi, que pensis en l'aprenentatge com en una fase necessària i vital en el teu desenvolupament i que puguis comprovar que l'aplicació d'un mètode et facilita l'adquisició de coneixements. Aquest és el primer pas en el que has de pensar.

  Conèixer les tècniques d'estudi t'ajudarà a adquirir unes pautes de treball que tu mateix adaptaràs a la teva forma d'estudiar, i que et podran servir per a tot el procés acadèmic.

  Com estudiar amb èxit?

  Les tècniques d'estudi poden ajudar a prevenir el fracàs escolar i a aconseguir l'èxit acadèmic. Així doncs, és important que sàpigues que les tècniques d'estudi estan orientades a totes aquelles persones que es troben fent algun curs o alguna formació o que volen continuar formant-se a llarg de la seva vida professional.

  Aquest enfocament ha de ser global, en la mesura que s'ha de dirigir a tot l'alumnat: als que tenen dificultats d'aprenentatge i a tots aquells que volen millorar la seva forma d'estudiar. Un alumne pot motivar-se per aprendre a estudiar millor, mentre que altres poden fer-ho per optimitzar els seus recursos personals.

  La importància de l'aplicació de les tècniques d'estudi està en la relació entre ensenyar a estudiar a l'escola i el procés d'aprenentatge de cada una de les assignatures que formen part del disseny curricular.

  Aplicar de forma correcta les tècniques d'estudi no és fàcil, però a mesura que les vagis incorporant al teu treball individual, podràs veure els avantatges d'aquestes com per exemple com aprofitar millor el temps i, per tant, tenir temps lliure per poder-lo dedicar a altres responsabilitats o activitats d'oci o també com millorar el teu rendiment escolar i estar motivat vers l'estudi. Treballar les tècniques d'estudi i, per tant, saber quines són les teves estratègies d'aprenentatge t'ajudarà a aconseguir estudiar de forma més eficient.

  Coneix les diferents tècniques d'estudi que hi ha, com dissenyar el teu pla d'estudi i els avantatges d'estudiar en grup o amb l'ajuda de les TIC. I si necessites millorar les teves tècniques d'estudi, troba els cursos de tècniques d'estudi que t'ajudaran a fer-ho.
Cursos relacionats